Konsten att tona ned ett rött hår

18 oktober, 2015 BloggenFåfänga  Inga kommentarer än

Facebooktwittermail

I morse hade jag panik.  På facebook lät jag meddela:

Nu har jag BÅDE rött hår och Lotta Vråk-frisyr. Nu kan det inte bli värre.

Besökte min mor några timmar igår och fick håret avklippt. Det är inte mycket längd kvar, men den kunde bara inte sparas på. Håret var genomslitet, eftersom jag inte varit till frissan på flera år. Inte har jag råd att gå till någon heller, på obestämd tid. Man tager vad man haver. Mor.

– Skjut mig….

olyckan

Före…

Efter detta rotade jag fram gamla hårtoningsprodukter ur skåpen, samt beställde några nya på nätet. Jag fann även en gammal kartong slingor, som jag hoppades inte hade passerat bäst-före-datum. Jag konsulterade Frisörakuten på nätet, som inte rekommendera avfärgning, eftersom det slet något hemskt på håret, men lämnade en del tips på hur man tonade om ett rött hår. Först slingor, sedan toning i kalla blonda nyanser.

För att inte riskera för mycket varma toner (som sponsrar rött) i slingorna kan man tillsätta lite vatten i väteparoxiden (blandningscremen), innan man blandar ner blekningen.  Därpå kan man tona hela håret med en kall blond nyans. Wella Color 8/81 silver pearl. Den tvättas ur efter några tvättar, så man upprepar behandlingen med både slingor och toning tills man känner sig nöjd.

Till slingor rekommenderades Loreal preference 8.1 eller 9.1, men jag använde vad jag hade: Schwartzkopf Poly Blond M2.  Det mjukade upp det ilsket röda något och jag köper nog samma medium-färg en gång till. Jag kommer alltså fortsätta ytterligare en omgång, för meningen är att få det röda att lägga sig till den nyans jag vill ha, eller snarare kan leva med, men jag tänker inte att blondera. (Kanske till våren)

Nå.
Det skulle bli en omständlig och tidskrävande väg bort från knallrött, men det var lika bra att börja så smått i förmiddags. Jag trivdes inte med den skrikiga nyansen jag fick. Mitt önskemål var sandfärgat med kopparreflexer i. Då kanske ni fattar…

Nu har jag slingat, tvättat, tonat, tvättat, tvättat, tvättat och TONAT igen för att få bort det knallröda håret! Å klippt av mer än häften.
Vad händer? Då får själva bilden en röd ton istället.
Och jag blev sned. Terminalglasögonens optik kastade om halva ansiktet ur kurs.  Men nu börjar jag lugna ner mig något. Så länge håret inte är knallrött, så går det faktiskt an.
Jag ville ju ha en annan färg, som omväxling, men inte just den jag fick.

 

d-g

Efter…


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>