Bankjävlar

10 december, 2019 BloggenJag tycker  Inga kommentarer än

Facebooktwittermail

Nu har jag gått i taket.
Vad fan är Nordea för bank, egentligen? Är de ens en bank? De leker myndighet och kör sådan godtycklig sekretess- och säkerhetskontroll, att man kan få stroke.
Här försöker jag fixa så att gamle farsgubben ska få internetbank, eller åtminstone ett uttagskort – ett normalt jävla kort  kopplat till hans jävla löne/pensionskonto.

Jag har bett dem skicka handlingar till gubben, så att han kan skriva under dem och få internetbanken öppnad och ett kort hemskickat, med en kod som kommer dagarna senare. Eller engångskoder att skrapa fram. samt fullmaktshandlingar, så jag kan utföra ärendena åt honom – för han begriper sig inte på datorer. Eller andrioder.

Det går inte.
– Han kan väl logga in med bank-ID?

Nej, det kan han inte, för han har inget bank-ID. Han har varken dator eller en androidmobil att ha något bank-ID på. Och förresten: för att kunna ladda ner bank-ID från sin bank, så måste han logga in där först – med bank-ID eller engångskoder. Det är det han vill ha.  Och ett uttags/betalkort. Ett sådant som man normalt, i normala banker, får hemskickat – och förnyade –  automatiskt, om man har lönekonto

Nej, på Nordea, gäller Moment 22.

– Men han kan ju ringa oss personligen?
– Jag kontaktar er i hans ställe, för han hör hör så dåligt och vill att jag ska fixa det här. Ni vet väl förresten inte om det är han som ringer, så varför skulle det duga för säkerheten men inte påskrivna handlingar?
– Har du fullmakt?
(Ljudlig tung suck)
– Det är ju bland annat dessa handlingar han vill ha hemskickade, så han kan skriva under och skicka tillbaka!

Det gick inte.
Då måste han komma in personligen till närmaste kontor och legitimera sig, vilket är nästan 10 mil tur och retur och med dagens förbannade bensinpriser.
Legitimera sig. Med vad? Jag måste vara med och intyga att han är han.
– Men telefonsamtal, där någon bara påstår att han är han, går bra?
– Nej. Han får identifiera sig via telefon med bank-ID, förstås.

Pappsen kommer aldrig få någon internetbank eller rätten till ett betal- och uttagskort kopplat till sitt pensionskonto. Han tänker inte följa med till någon bank.
Jag får fortsätta sitta och skriva in hans räkningar på en blankett, räkna ihop dem och skicka blankett och räkningarna i ett kuvert till Nordea. Old School. Varenda jävla månad.


Stöd gärna bloggen med en gåva.
Du som vill är varm välkommen att ge en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en villkorslös och förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd insättning bekräftar gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller. Glöm inte att skriva ”Gåva” i meddelandefältet.
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>