Hur att garantera pensionärernas undergång

10 augusti, 2020 Dagens funderingSamhälle & politik  2 kommentarer

Facebooktwittermail

Jag ska brodera, med mina tankar som enda verktyg, rakt upp och ner. Som ni kommer märka kommer jag inte låta som en förklaringspolitisk modell, utan enbart som det ter sig av en vanlig fattig jävel på marknivå med noll rosa moln och luft under fötterna till nästa våningsplan.

Ett svenskt koncept är detta:

1. Lansera en tillräckligt bra produkt eller vara och konkurrerar med många andra likvärdiga, dyrare märken. Få företaget att blomstra.
2. Bli rusiga och girig av framgångarna och höj priset successivt, tills allt färre har råd att köpa produkten, helst samtidigt som du ersätter de attraktiva ingredienserna med billigare skitingredienser och förstör produkten så ingen vill ha den längre.
3. Motivera de höjda priserna på produkten att de kompenserar för den sämre köpkraften som man har självförvållat.
4. Gå i konkurs.
Detta är det typiskt svenska konceptet. Man kan kalla det Mycket Vill Ha mer-konceptet. Eller: Den Som Gapar Över Mycket Mister Ofta hela Stycket.
Det verkar som att företagare inte förstår att deras alternativprodukt är attraktiv hos konsumenten så länge de inte förändrar det vinnande konceptet: billigt och bra. Billigt och funktionellt. Billigt och gott.
Folk köper bara så länge det är avsevärt mycket billigare än bättre alternativ.När de blir precis lika dyra som etablerade märken, har de förstört det vinnande konceptet.

ICA är bra på det. IKEA också.

Basic-varor som många gånger smakar likvärdigt med en eller flera tior dyrare märken, säljer bra. Förstås! Just för att de är billiga. De inbillar sig dock att deras märken kommer sälja precis lika bra som tidigare, även om de blir lika dyra som alla andra.

Som konsument med begränsad och stillastående inkomst, som inte ökar och följer prisutvecklingen, är det ofta en fråga om trolleri att komma ut ur affären med nästan lika mycket varor för samma pris, som ett år tidigare. Trolleri a sänkta krav, gör-det-själv-från basic-attityd, och alternativa val gjorde det möjligt ett tag. Tillvaron kring det grundläggande behovet MAT fungerade ett tag, även om det blev sämre kvalitet och ofta också smak.

Allt fler har inte råd att köpa nötkött, det är utopiska priser.  Ungefär så här:
Väljer man ett gott nötköttstycke för en dags härlig middag, så får man räkna bort en hel veckas halvdana middagar, för att kompensera.
Man väljer fläskkött istället.
Men då ökar priserna på fläskkött.

Man börjar lösa middagarna med att köpa fisk. Marknaden svarar med att höja priset på fisk, så den blir dyrare än att välja dyrt kött. Fattigkonsumenten anpassar sig (eller resignerar) och försöker överleva på grönsaker och bröd, göra egna näringsrika soppor med gott bröd och god ost till, varför marknaden svarar med att höja priserna på det också. Grönsaker och frukt blir lika dyrt som fisk och kött. Eller dyrare. Potatis har på ett ett år blivit dubbelt så dyr.
Det är lätt att uppfatta utvecklingen som just så sadistisk, med systematisk baktanke, som beskrivet. Men det är så här socialismen fungerar. Inflation. Kronan är inget värd längre.

Socialdemokratiska regeringen med 3 procentiga förintelsepartiet De Gröna i bagaget höjer skatterna, och det är däremot systematiskt.  De tror i likhet med den i inledningen till inlägget, som lanserar en bra men jättebillig produkt, att den går att kränga till vilka priser som helst. Så de lägger på skatter på skatter för att få in mera, så man kan fortsätta slösa. Det är skatterna som kostar. Helt oavsett så blir händelsekedjan precis densamma, som inledningsvis.

För att garantera att fattigpensionärer inte klarar livhanken, höjs priser på alla basvaror (mjöl, socker, jäst och hushållsprodukter) och inför platsskatt. Klarar de av att köpa en ost, så ska de fan inte kunna ha råd att bära hem den.

Att överleva i Sverige har blivit ett Moment 22 och kallas “miljöfrämjande”. Har du råd med den ena så ska du inte ha råd med det andra; har du råd att köpa middag en dag, så ska du inte ha råd att bära hem det, eller åka och handla det.

Anne Ramberg, rikare än många andra och gravgrävare på Advokatsamfundet, sa att “humanismen kräver att pensionärer måste göra avkall på sin välfärd”.
Hon har antagligen ingen aning om att pensionärerna tittar frågande på varandra och undrar vilken välfärd?

Vad man vet är att Anne Ramberg inte behöver göra några avkall över huvud taget.  Det är enkelt att vara ekonomiskt privilegierad och prata om en humanism som alla andra ska visa. Hon reflekterar inte ens över det inhumana i att begära det. Av andra. Av dem som redan innan inte hade råd att äta.
Inte heller de moraliserande och värdegrundstuggande politikerna gör några avkall på välfärden i “humanitetens namn”, de som är orsaken till den skenande prisutvecklingen. De höjer sina egna löner med flera tusen i kompensatoriskt syfte så ofta de hinner.


I corona-tiderna försökte de spara in på pensionsutbetalningar, genom att orsaka massdöd på äldreboenden.  Ja, jag säger orsaka. Mer än 50% av de döda är äldre människor på boenden där kommunerna även vanligtvis drar ner och in på resurser. Billigast kost, billigast personal, billigast, billigast möjliga. Dra in på sylt, sänk värme, köp för guds skull inte in luftvärmepumpar som håller lokalerna svala när det är hetta.
De äldre har ofta ingen egen röst och är för svaga för att protestera mot övergrepp av alla de slag. Tacksam grupp att spara på. Modern ättestupa.

Äldre fick ingen syrgas när de fick svårt att andas, de fick morfin som gjorde att andningsmuskulaturen försvagades, när de behöver den bäst. De dog, helt enkelt. De mördas.Det svenska konceptet är socialism och att gå i samma totalitära och experimentella spår som en viss herre gjorde under andra världskriget. Även då styrde socialdemokraterna.

Humanitär stormakt. Avliva pensionärer, avveckla LSS.
Kalla alla motståndare till detta för “bruna råttor”, som tidigare nämnda Anne Ramberg.
Eller “fascister” och “nazister” och “högerextremister”, som Löfvén.

Inte alls för länge sedan skrev numera skattefinansierade Censur Service (public service) i texttv att högerextremismen växer, och som exempel på högerextrem aktivitet i landet räknade man upp ogärningar som utdelning av mat till hemlösa.För att garantera pensionärernas undergång meddelade Löfvén (S) att han kommer sänka pensionerna efter årsskiftet.
Bara så ni vet.

 


Stöd gärna bloggen med en gåva.
Du som vill är varm välkommen att ge en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en villkorslös och förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd insättning bekräftar gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller. Glöm inte att skriva ”Gåva” i meddelandefältet.
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

2 kommentarer till Hur att garantera pensionärernas undergång

  • Edward Ulfertz  säger:

    Härligt att höra av dig igen.
    Jag har saknat dig.

  • Victoria Wärmler  säger:

    Tackar! 🙂

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>