Tillfällig pandemilag?

9 mars, 2021 BloggenJag tycker  Inga kommentarer än

Facebooktwittermail

Media säger att det var “hundratals” demonstranter mot corona-restriktionerna (pandemilagen) för några dagar sedan, folk på plats säger: “ett par tusen”. Jag vet inte vilket som stämmer. Jag var inte där. Jag kände inte ens till demonstrationen, förrän den var ett faktum och blev viral. Men den kallades Tusenmannamarschen för frihet & sanning.

Jag lever ytterst tillbakadraget numera och har tappat motivation till det mesta, beroende på helt andra tillstånd än corona. Jag behöver inga restriktioner för att frivilligt välja avskildhet. Men jag vill ha valfriheten att kunna välja annorlunda. När den är hotad vaknar jag till liv.

“Det är givetvis uppseendeväckande dåligt omdöme och helt oacceptabelt”, säger Mats Löfving, regionpolischef i Stockholm, om demonstrationen.
Men vad kallade man förra årets BLM-demonstration, där polisen istället grät och gick ner på knä tillsammans med demonstranterna? Som också bröt mot restriktionerna?

Jag har tänkt skriva om det här ämnets inkonsekvens länge, men det har inte blivit av. Det finns enorma mängder motstridig information, både för och emot de vacciner som finns idag.  Många har ju dött av vaccinens biverkningar, istället. Många med neurologiska sjukdomar kan få sjukdomen aktiverad eller förvärrad av vaccinet. Vem utmanar det ödet? Jag (tex) har MS.

  • I MS-sjukdomens aktiva skede ska vaccination om möjligt undvikas. Syftet är att förhindra att immunsystemet ytterligare aktiveras.
  • Under en behandling som försvagar immunsvaret, får en MS-patient inte ges levande försvagade vacciner. (källa)

När är sjukdomen aktiv då? Många av oss vet ju inte det, förrän vi är inne i ett skov – och då är det ju för sent.

Jag tillhör alltså dem som inte tänker vaccinera mig, inte förrän jag känner mig tillräckligt allsidigt informerad, alla forskare fått komma till tals på lika villkor, och inte förrän vaccinet är tillräckligt utvärderat, och jag kan ta ställning.
Inte heller blir de någon vaccination förrän pandemilagen gäller lika för alla, utan undantag, och inte innan restriktionerna är konsekventa och inte duckar frågor om varför de är inkonsekventa. Innan dess är det nästan läge för att avfärda pandemin i egenskap av egentlig pandemi.

Covid-utbrotten tycks följa samma återkommande (det man här kallar 1:a, 2:a, 3:e och 4:e vågen) regelbundenhet som säsongsinfluensor. Influensorna verkar däremot dött ut?  Föregående år har det dött lika många av vanliga säsongsinfluensor (exempelvis en av mina klasskamrater), men det säger man helst inte.
Överdödligheten är överdriven, har man kommit fram till, vilket det inte heller rapporteras om – fast man borde vara entusiastisk. I princip alla som dött påstås ha gjort det med eller av covid, eller “i sviterna av”.  Kan betyda vad som helst.
Vilka tjänar egentligen på att hålla “pandemin” vid liv så länge som möjligt, förutom läkemedelsbolagen som framställer vaccinet? Det tål att tänka på. Särskilt som läkemedelsbolagen friskriver sig från allt skadeståndsansvar. Varför det? Jag tycker för egen del att det är fullt tillräckligt för att förstå vilken batterisyra vaccinerna innehåller.
Allt är inkonsekvent.

Tex.
Varför är det tillåtet med Vasalopp och lagsporter, varför ses mellan fingrarna med stora begravningar och muslimska demonstrationer på öppen gata, men inte med en liten förenings årsmöte eller privat fest med lika många eller ännu färre deltagare?

Varför
fortsätter asylinvandringen och anhöriginvandringen utan karantän eller covid-tester?

Varför
är inte regeringens ministrar vaccinerade, när de (per se) är en skyddsvärd grupp i egenskap av landets ledare och representanter?

Varför
sa man att riskgrupperna skulle undantas vaccinationskrav, med tanke på biverkningsriskerna, när det sena är riskgrupper som prioriteras för vaccineringar?

Varför
kunde Dan Eliasson, Magdalena Andersson, Morgan Johansson och Stefan Löfvén resa och ranta runt i julhandeln – helt emot de regler som de själva satt upp? Vilka ekonomiska och moraliska konsekvenser medförde det, för dem?

Varför smittar folk efter kl 21 på just pubar och restauranger och när de dricker alkohol, men inte före eller någon annanstans efter kl 21?

Varför
måste en kärnfamilj sitta 2 meter ifrån varandra på en offentlig servering, när de delar säng, matbord och soffa hemma?

– Jag skulle vilja veta om polisen på demonstrationen var vaccinerad. Får polisen gå närmare demonstranter än 2 meter?  Alla tider på dygnet, och vem säger att inte polisen är superspridare?

Hur många är de ovaccinerade poliserna själva, av dem som gör ingripanden mot demonstration- och mötesfriheter? Enbart polisen utgör ju själva otillåten mängd. Vem är den ansvarige i polisorganisationen som också borde böta 20 000?  Här har vi ju också rent faktiskt ett grundlagsbrott mot yttrandefriheten och demonstrationsrätten.

“Demonstrationen saknade tillstånd”, hänger samma folk upp sig på, som skiter totalt i vilket annars. I synnerhet när det handlar om vänsterns ofta våldsamma och upploppsliknande motdemonstrationer.

Medierna rapporterar dessutom falskt, menar initierade. Socialdemokraterna vill gärna ge SD skulden för demonstrationen, precis som SD fick skulden för att vilja ha upplopp i Sverige när demokrater (!) stormade Capitol Hill i USA.  Det fick ju Trump skulden för, i andra hand svenska sverigedemokrater. (?)  De säger också att demonstrationen mot pandemilagen var “högerextrem”, fast den täckte hela skalan från höger till vänster, enade mot samma sak.  Det skänker viss förtjusning.

Grundlagar klipper ju alltid högre än tillfälliga lagar som består av hoper regler, som gäller olika människor och för olika  sammanhang. Märkligt nog verkar “lagarna” gälla mer när de går emot regeringens översittande politik, än när de går med och hjälper den. Det smakar säkert mumma för vårt demokratiföraktande toppstyre.


Jag tänker ju också på att ingen som var rädd för smittspridning skulle gå i närheten av demonstranterna.  Polisen borde ju hållits borta från den, då de behövs friska och starka till våldtäkter och rån och andra riktiga brott.
 
Om polisen är vaccinerad: hur gick dessa före riskgrupper och äldre i vacc-kön? Är de själva riskgrupper, ska de väl inte vara i tjänst alls?
Om de är ovaccinerade: kan de gripa människor för att inte vilja vara vad vad de själva inte är? 🤫
 
Något är riktigt fishy.
 
Folk kan insjukna trots vaccination. Vaccinerade människor sägs dessutom vara lika stora smittspridare som ovaccinerade.  Ändå ska bara vaccinerade kunna resa och slippa restriktioner?  Hur går det ihop?
Nej, just det. Det är inte mycket som går ihop, kan de flesta av oss konstatera. Och till den dagen det faktiskt gör det, tänker inte jag tro på en pandemi. Möjligen olika aggressiva influensor, som kan ta mängder av människoliv i riskgrupper och utanför – precis som alla andra år.
 


Stöd gärna bloggen med en gåva.
Du som vill är varm välkommen att ge en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en villkorslös och förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd insättning bekräftar gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller. Glöm inte att skriva ”Gåva” i meddelandefältet.
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>