Pennor och skrivböcker

28 december, 2019 BloggenInköp  Inga kommentarer än

Facebooktwittermail

Ämnet är viktigt. För mig.
Det finns inget viktigare, när man planerar ta tag i bokskrivandet, än att ha bra pennor och skrivböcker, som man trivs med och som är riktigt bra.
Jag kollade igenom mitt hemmasortiment och gjorde upptäckten att det tunnat ur genom de senaste åren och blivit hart när obefintligt. Pennor och böcker är material som jag alltid haft gott om, men nu hittar jag bara halvskrivna böcker med inköpslistor till Ica och 20 kronors kulspetsar som tagit slut, gått sönder, eller som bläcket torkat i.

I första hand letade jag efter nya bläckpatroner, men det var omöjligt: pennorna ifråga fanns inte på marknaden längre och det skulle krävas ett detektivarbete, som jag inte hade lust att ta mig för, att leta upp patroner som funkade. Vad hette pennorna, så jag fick rätt patroner? Ingen aning.
Och vad hette skrivböckerna som jag gillade? De där med minst 200 linjerade sidor, behagliga färger och mjuka pärmar? Ingen aning.

Allra först letade jag skrivböcker och kunde konstatera att svenska .se-företag, som säljer dem, har svåra problem med att skriva ut produktinformation på svenska, samt berätta det viktigaste man vill veta: är böckerna linjerade eller inte?  Finner man inte informationen man söker, för att slippa köpa grisen i säcken och returnera, så går man vidare till nästa företag, eller måste skriva och fråga. Somliga visar sidorna uppslagna, och så kan man se vad de inte berättar, men annars?

Linjerade skrivböcker! Grundläggande info. Inte ett ord. Hos alltför många. Botten.

Nytt, alltså. Leta. Jämföra. Jag blev av med ett par tusenlappar i julhelgen, på bara skrivböcker och pennor.
Jag måste ha A5-storlek på böckerna, mjuka pärmar och c:a 200 sidor. Något annat är bara skrivhäfte, i min mening.

Jag fann dessa:
Artisan från Flame Tree journals i alla möjliga färger. 6 stycken med 176 sidor, alltså gränsfall.  Två röda, två turkos, två blekgröna.
Adlibris hade dem för billigast peng. 98:- , annars kunde jag ju hitta dem här och där, för allt mellan 109 kr till nästan 200 spänn. Ocker.  Men är man kräsen, så är man. När allt ska stämma: antal sidor, mjuka pärmar och färger, så får man ta smällen.

men ärligt talat: här står det inte ett ord om, ifall de är linjerade eller inte! Jag är jävligt osäker, alltså, men däremot återfanns de i kategorin “linjerade”. Stämmer det inte, blir jag förbannad. Jag tänker inte sitta med utgifter för 6 skrivböcker med blanka sidor.

Skrivböcker kostar idag; en hel förmögenhet, om man ska ha några stycken! Jag kommer inte riktigt över detta. Så var det inte förr; det var billigt med bra skrivböcker och pennor. Man kunde köpa när man ville och hur mycket man ville – i princip. Nu är det nästan en fråga om att välja, om man ska skriva eller äta.

Den andra skrivboken med stor S fann jag på ett litet gudsförgätet ställe som heter Present 365 (?). Den är det retro-stuk på, vilket jag gillar – Orla Kiely multi stem. Perfekt: 384 linjerade sidor. Dyr, men…..239 kr, det får man ju å andra sidan en hel del sidor för.

Misstänker att jag laddar för den, fortsättningsvis, men med min tur så slutar de väl sälja den. Det är där min förmåga att överköpa saker kommer ifrån; rädslan att bli utan och att det ska sluta sälja. Det bekymrade man sig inte för tidigare, för man kunde köpa samma bok och penna – som man kört in sig på – år ut och år in.

Den senare kommer bli en köksbordskoloss, medan de andra kan tas med i handväskan. Om jag vill.
Nästa avsnitt: pennor. När jag börjar skriva är jag en storförbrukare, så den här gången tänkte jag ladda med patroner och stift – innan även de nya pennorna hittar ut genom dörren.

Men här är de.  Först: Lamy-pennor.

Lamy LX rose gold – kulspets, rosé gold.

*

LAMY AL-star, bluegreen, kulspets

*

Lamy safari, reservoar- shiny red

Sedan kommer ett gäng Faber Castell Grip Plus, som jag misstänker blir favoriterna.

Stiftpenna och kulspets, röd och grön

Plus en jävla massa bläck, stift och patroner.
Så nu vet ni att jag är förberedd! Intressant, va?
En del undrar ju varför jag inte skriver direkt i ordbehandlingsprogrammet på datorn, men då går jag i baklås. Det är väl där renskrivningen kommer ske, så småningom, men grovarbetet måste jag skriva för hand. Som förr. Det bara är så.


Stöd gärna bloggen med en gåva.
Du som vill är varm välkommen att ge en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en villkorslös och förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd insättning bekräftar gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller. Glöm inte att skriva ”Gåva” i meddelandefältet.
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>