”Statens första skyldighet är mot medborgarna” (Det S glömmer)

1 december, 2016 BloggenJag tyckerSamhälle & politik  Inga kommentarer än

Facebooktwittermail

2016-12-01_012933

Fria Tider: Regeringen kan komma att straffa kommuner som inte tar emot sin kvot av så kallade nyanlända invandrare, meddelade arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) idag.
– Vi ska i år och nästa år ta emot fler flyktingar än någonsin. Samtidigt har vi bostadsbrist, förklarade hon enligt Svenska Dagbladet.

Intressant sammanfattning följde på Twitter.

Merit Wager:
Ylva Johansson hotar m sanktioner mot kommuner som inte har bostäder åt nyanlända. Ska hon driva dyra processer bekostade av skattebetalare?

Peppe (polis):
S beredda med sanktioner mot kommuner som ej tar emot flyktingar. Men inte mot Marocko som vägrar ta emot kriminella medborgare?

(Eller mot Afghanistan som inte heller vill ta emot sina egna medborgare.)

Krister Thelin, jurist:
Hotet är tomt. Lagen har inga sanktioner. Och en ändring är i praktiken inte möjlig.

Hanif Bali:
Nästa gång kan vi väl köpa ett återvändandeavtal för pengarna. Betala per återvänd. Tydliga incitament för Afghanistans regering.

 

2016-12-01_013758

 

2016-12-01_014238

Vi har en regering som gör allt för att ruinera och fördärva landet för sitt eget folk; det som det svenska folket byggt upp åt sig och sina efterkommande generationer.
Regeringen, där den föregående är i högsta grad medskyldig, slösar och ger bort allt vi äger och har, och hotar oss, om vi inte klarar av att skaffa fram bostäder som matchar en ökad invandringstakt, där det normala är att göra raka motsatsen: åtminstone minska invandringen tills bostadsbehoven är uppfyllda och det finns överskott.

Främsta skyldigheterna en regering har är mot de egna medborgarna, som de nu istället tränger undan och låter bo på tältsängar hos vänner eller vilka som aldrig kan flytta hemifrån och bilda familjer i sitt eget land, därför att alla tillgängliga bostäder med förtur går till människor som i flesta fall inte ens har rätt eller anledning att vara här.

Historieprofessor Lars Trägårdhs uttalande i Studio Ett:

Statens första skyldighet är mot medborgarna. Allt annat är frivillighet och välgörenhet. Det är skillnad på de plikter vi har mot en fattigpensionär i Malmö och en flykting från Syrien. Förutsättningen för att Sverige ska kunna och vilja ta emot ’flyktingen från Syrien’ på ett bra sätt är att landet fungerar väl.”

Sverige fungerar, som bekant, inte väl, och viljan att ta emot fler så kallade flyktingar saknas hos folket, och den blir inte större av att man kallar bristen på den för rasism och bortprioriterar svaga gruppers behov och rättigheter ännu mer för att få råd med andra länders medborgare. (Läs mer)
Detta förstår inte S-regeringen.

Det måste vara avsiktlig förstörelsesträvan från regeringens sida, eftersom det är klockrent uppenbart för var och en, med seriösa avsikter och med folkets och landets bästa för ögonen, vad som måste göras: stänga gränserna och påbörja seriös och omfattande repatriering.

Dags att börja tala om återvandring. (Politikfakta)

“Vi måste vara ärliga och inse att en stor del av dem som har kommit till Sverige inte har gjort det på grund av krig och katastrofer utan för att de har sökt ett bättre liv. För dessa finns det inga hinder att återvända. Även i länder som människor tidigare har flytt ifrån finns det nu säkra regioner som det går att återvända till.”


Stöd gärna bloggen med en gåva.
Du som vill är varm välkommen att ge en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en villkorslös och förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd insättning bekräftar gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller. Glöm inte att skriva ”Gåva” i meddelandefältet.
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>