Varför fortsätter vi betala skatt?

12 maj, 2016 BloggenJag tyckerSamhälle & politik  28 kommentarer

Facebooktwittermail

Vad i helvete håller politikerna på med?! Allas lika värde, solidaritet och f*n vet alla skenheliga floskler som vi skedmatas med varje dag!   Ni får stå ut med en och annan svordom i det här inlägget. Jag är rent förtvivlad och det finns inga ord kvar.
Hycklare och lögnare, är vad de är.

Jag blir asförbannad!

Läs detta. En fyrtiofemårig kvinna med bägge benen amputerade får sitt anhörigbidrag på 4000 indraget av Kristianstads kommun. Hon har redan nekats hemtjänst och assistansersättning och är heltidsberoende av sin make, samt har en son som till råga på allt är epileptiker och kan få anfall när som helst. Hon är helt beroende av maken som på grund av omständigheterna inte kan lämna hemmet för att arbeta.

Familjen lever på hennes sjukpenning (som jag får anta inte är särskilt stor) och – fram till nu – anhörigbidraget.
För människor över 65 halveras anhörigbidragen.

Är detta den humanitära stormakten, som regeringen talar om? Ett välfärdsland, där allas lika värde gäller?

Vad gör Maria mindre värd än bidragsinvandrare som “flyr för sitt liv” från säkra länder, där man ställer krav på dem att arbeta för bidrag? Mindre värd än de politiker som ständigt höjer sina redan höga löner men drar in amputerade Marias lilla anhörigbidrag?

Fatta vad klockan är slagen.

Svenska folket har betalat och betalar en av världens högsta och ständigt höjda skatter för bland annat dessa ändamål, så  nu undrar skattebetalarna: vad används pengarna till istället?
De går ju inte till den offentliga sektorn för att förbättra och utveckla vården, säkerheten, de sociala trygghetsnäten – inte till familjer som Maria Lagergren Ekdahls, eller till någonting av vad våra skatter är ämnade för och som man motiverat skatterna med.  Varför betalar vi skatt?

Samhällskontraktet är ensidigt brutet. Vi närmar oss ren anarki på alla plan. Det börjar med explosiv invandring och utbredd korruption på högsta nivå.

Maria

Maria får smaka på svenskarnas “allas lika värde” i regeringens uppblåsta “humanitära stormakt”.

 

Men kommunerna behöver väl anhörigstöden till landets alla jävla asylboenden som de enligt lag nu är tvingade skaffa fram men där de som “flytt för sina liv” är missnöjda och kastar maten och vandaliserar.

Om de åtminstone betedde sig som folk!

Vissa så kallade flyktingar får kosta 18 000 per månad i bara mat, men handikappade ska inte få sina anhörigbidrag på 4000 i månaden, och våra äldre får gammal näringslös och smaklös skitmat i plast- och pappkartonger, samt nekas plats på boenden och kastas ut från äldreboenden de lyckats få – för man måste göra plats till – ta taaa! – flyktingar.

Vi vet exakt vad det är som kostar i vårt land och för vars skull politikerna låter fördärva den välfärd och sociala försäkringssystem som vi byggt upp för vår gemensamma trygghet.

För varje “flykting” vi tar emot får vi en ny Maria. I sitt eget land. Ansvariga politiker borde skämmas och skiljas från både uppdrag och löner. Det här går inte tolerera längre. Det tog stopp för länge sedan, men nu är det allvar.  Vi har en regeringen som ger fullständigt fan i sin egen befolkning, den som de är skyldiga att värna. istället sätter de hela jordklotet högre än det lilla land som förväntas betala för hybrisen. Varför i helvete tror man att svenskarna ska vilja ta hand om andras familjer före sin egen?

Jag ser ett annat fenomen också, som gör mig högröd av raseri. Att jag skriver så sällan om svensk politik i dessa dagar beror just på att jag försöker undvika få en stroke och bli sittande utan hjälp, precis som Maria.

Blir man sjuk, som svensk, i det här landet som vi en gång byggde, var säkra i och en gång älskade och högaktade för vad vi hade gjort det till, så är loppet kört. Det finns inget kvar av det vi betalat höga och livslånga premier för – och våra föräldrar och mor och farföräldrar före oss.

Sveket är så outgrundligt stort att det inte finns beskrivande ord för det.

Fenomenet?
Politikernas brist på verklighetsuppfattning och moral.

Mona Sahlins fiffel och bedrägerier har väl alla läst om, vid det här laget.  Det är inte det enda, var så säkra. Men vi har även den kategorin som får ett riksdagsuppdrag och sedan skiter i det, men plockar ut fullt arvode ändå. Margareta Larsson, är ett exempel. Eller ska man kalla det för symptom på riktig röta?

Trots den totala frånvaron har hon plockat ut fullt riksdagsarvode på 62 400 kronor i månaden. Margareta Larssons tid för att ”landa i sig själv” har hittills kostat skattebetalarna omkring en halv miljon kronor.

Utöver arvodet får hon dessutom ett årskort på SJ. Kortet, som kostar 67 300 kronor om året, ger henne rätt att åka gratis i första klass när som helst, var som helst.

Samtidigt som hon kvitterar ut 62 400 kronor i månaden driver Margareta Larsson en massagesalong i Tyresö, söder om Stockholm. En sidoverksamhet som hon har anmält till riksdagen.

Larsson valdes in i riksdagen för sverigedemokraterna, men lämnade partiet och blev politisk vilde, men utnyttjade inte den makten till att förändra något till Sveriges bästa och gick heller aldrig dit.
Hon fortsätter plocka ut riksdagsarvode på 62 400 månad ut och in för att göra ingenting och erkänner att hon gör det bara för att hon lagligen kan det. Vilken vanlig människa får ett socialbidrag på 62 400 i månaden – samtidigt som vederbörande arbetar i egen näringsverksamhet, dessutom?

Den som uppbär socialbidrag och sedemera visar sig ha annan inkomst samtidigt blir åtalad och får fängelse – och blir återbetalningsskyldig. Så orättvist olika slår exakt samma fiffel mot olika människor. Man kallar bara fifflet något annat och vips är det legitimt.

Allas lika värde!
Vore vi alla så jävla mycket lika värda skulle vi alla ha exakt samma inkomster och förmåner för samma/inga prestationer som den som förmodligen hittat på flosklerna åt andra!

De flesta utslagna svenskar kämpar med uselt låga förtidspensioner, garantipensioner och integritetskränkande (redovisningsförpliktigande in i absurdum) försörjningsstöd som inte når upp till existensminimum. Vi talar om ren misär.

Det är så man behandlar människor som en gång slitit häcken av sig och betalat in skatter till en välfärd som inte finns kvar för dem, där, när och om de behöver den.
Den ger politikerna bort till människor som hatar både värdbefolkningen, landet, och inte har några planer på att göra rätt för sig – och inte ens delar våra värderingar. Värderingar som skapat det de utnyttjar men alltså spottar på. Som vandaliserar, hotar, utpressar, mördar, misshandlar och våldtar oss, våra barn och våra gamla. Det blir bara fler och fler av den sorten, som vi inte vill befatta oss med.

Vi vill inte ha dem här, men lyssnar regeringen? Vet de inte vad som händer när man går emot folkets vilja, vilket är en ganska så stor och omfattande opinion vid det här laget?
Folk är rädda! De vågar inte gå ut och kan inte bete sig som normala nordiska, fria människor längre.

Var är de skötsamma arbetskraftsinvandrarna, som man föredrar att lyfta fram i medierna?  De finns men är så få att de försvinner i all skit. De får en släng av samma förekommande slev, för man kan inte begära av en rädd och ständigt attackerad befolkning att de ska veta vem som är vem. Det förstår de skötsamma invandrarna också, de som vi vill ha här, och som själva förfasas av hur regeringens invandringspolitik utvecklats. “Det går åt helvete”.

Vad Sverige fått är hundratusentals avsiktsonda jävlar, insläppta och beviljade asyl utan minsta kontroll och omöjliga att utvisa, som bara vill oss illa och parasiterar på oss.  Som inte kan skilja på mitt och ditt. Inte ens kan ta seden dit de kommer för att underlätta för alla som måste leva med den här soppan.
Jag orkar inte ens läsa om det längre.

Nej, det gäller naturligtvis inte alla, men det är inget vågat påstående att hävda att 90% av dem som kommer hit aldrig borde fått göra det. Somliga rötägg får våldta gång på gång utan att utvisas. Vi andra tippar på tå och ser oss över axeln i ångest över vem av alla det kan vara och vem som blir drabbad nästa gång. Det är oursäktligt att tvinga på oss samlevnad med kriminella och våldsamma!

De flesta har inte flytt för sina liv. De flyr ju till och med till Sverige från Danmark nu, så låt oss vara ärliga med vad de absolut ska till Sverige att göra. Och de som kommit till Danmark, de kom från Tyskland. Hur jävla mycket krig är det i Tyskland och Danmark?
De ska ha, och de får (!) utan minsta kontroll, de bidrag som vi själva – som betalat för dem – nekas när vi behöver dem.  Maria är bara ett exempel på vilka som betalar priset för de här parasitinvandrarna.

Vi ska inte ens låtsas att vi inte begriper varför vår välfärd krackelerar och delas ut till människor som varken behöver eller förtjänar det. Många av dem förtjänar bara ett kok stryk, utvisning och fängelse. Kriminaliteten rusar i höjden och många vandaliserar, rånar, våldtar, mördar och är respektlösa som ociviliserade vilddjur. Ingen vettig människa vill ha dem här.

När runt 170 illegala invandrare ankom till danska Rödby från Tyskland igår blev det kaotiskt. Arbetsplikt för att få bidrag och mindre generösa förmåner kan bli följden om de registreras som asylsökare i Danmark istället för Sverige – och nu flyr de i panik från dansk polis.

“Vi flyr till Sverige för bidragens skull” – och det var redan 2015 (Fria Tider)

 

margaretalarssonMitt i alltihop sitter politiker som valdes in i riksdagen för att förändra detta och skiter i att gå dit och tar bara ut lön.

Det här är inte försvarbart!
Det måste ske en ändring så att man endast kan kvittera ut arvode för den tid man är närvarande. Precis som ledamöter i kommunerna, som bara får ett spottstyver i arvode men bara om de har närvaro.

De får inga arvoden för möten som de inte deltar i. Det är upprop varje gång. Närvarolistor att signera.  Detta saknas helt i vårt högsta beslutsfattande organ där de uppbär arvoden, löner, som en vanlig människa aldrig kan drömma om. 62.000 per månad gör 744 000 om året. För ingenting.

Det är de motprestationslösa köttgrytorna i politiken som det är fel på och uppbär samma ansvarslösa grundidé som bidragsöverskotten, på utsatta svenskars bekostnad, som man öser över falska flyktinginvandrare.
Sluta med detta, så försvinner både politiker och flyktingar som inte har på platsen att göra för annat än att sko sig. Låt politiken bli mer beroende av brinnande politiskt intresse, än styras av idioter som bara vill ha de höga arvodena men skiter i hur politiken drabbar människorna och landet.

Låt ingen av regerande politiker få bo bättre eller leva värdigare än den som bor och lever sämst om det är på grund av deras egen politik. Endast på det viset kan vi få en politik som på riktigt intresserar sig för hur alla lever, bor och mår.

Låt politiker få ersättningar bara för bevisbara utlägg som de varit tvungna att ha i tjänsten, få förbetalda resor i ekonomiklass för tjänsteuppdrag, en vanlig medellön och absolut inga förmåner som ingen annan arbetare får. De ska skriva in sig personligen på en närvarolista för att kunna få fullt månadsarvode. Samma regler för samma lika jävla värde – eller hur?
Inför straffansvar och ett fungerande tjänstemannaansvar. Kom ner på jorden och se den svenska verkligheten i vitögat.

Larsson är inte ensam om att ekonomiskt utnyttja riksdagsposter på det här viset, men det blir skattebetalarna knappast gladare av. Kanske lärde hon sig av framlidne William Petzäll (SD) , som i princip gjorde samma sak.

Jag blir lika förbannad varje gång. Det spelar ingen roll vilket parti det gäller, de är av samma skrot och korn i alla partier. Varför sätter man alltså inte P för möjligheten?
Varför gör man inte slut med alla dessa fantasifulla “fallskärmar”?
Låt varenda politiker som lämnar riksdagen, som inte pensioneras av åldersskäl, gå ut i den arbetsmarknad på samma villkor som alla andra, för det är dom som har skapat den och borde erfara den.
Låt pensionerna vara som alla andras pensioner. Alla ska ha mångmiljonfallskärmar när de avgår eller pensioneras, eller ingen alls. Eller skrota “allas lika värde”, för det finns det ingen som har och alla vet det.

Se till att politiker som inte arbetat för sina löner blir återbetalningsskyldiga. Det skulle man ha sett till om det varit en vanlig stackars jävel ute på arbetsgolven, i den mån en sådan ens skulle komma i närheten av den möjligheten.
Gör man det? Nej då.
Istället finner man god moral i att dra in ersättningen för till och med livsupprätthållande anhörigvård för handikappade som nekas hemtjänst och assistans. “Det man förlorar på karusellen tar man igen på gungorna.”
vi vet vilka som är gungorna.
Det är så uselt att man spyr.

Folk föredrar till och med Hells Angels, och då borde regeringen förstår proportionerna på invandringsmotståndet och orsaken till det, även om de själva är så privilegierade att de slipper bo granne med varken det ena eller andra klientelet.  “Hellre Hells Angels än flyktingbarn,” skriver Expressen.

“Jag kommer inte att våga låta min hustru vara utomhus, i trädgården eller gå hem själv från arbetet. Kommer inte att våga låta våra döttrar komma på besök. Vi blir ju tvungna att flytta till en annan kommun? Förstår ni vad ni gör? Vi bor ju här i Nacka för att det är tryggt?”

“Man kan, med all rätt, tycka vad man vill om HA, men vi kan konstatera att vi aldrig, under alla år, någonsin haft problem med deras närvaro. Det är snarare tvärtom, buset har hållit sig borta från området och HA har haft en låg profil och en bra kontakt med grannarna.”

Hur kan regeringen tillåta ren och skär utsugande, medeltida och aggressiv invasion och ockupation av vårt land?  Mitt regeringsförakt blir bara större för varje dag som går. Jag är inte ensam, långt ifrån, för vad det nu kan vara värt.

Regeringen kan dra åt helvete!
Fy fan vad makthavarna under de senaste 30 senaste åren har förstört vårt land.

**

V-toppen hemma med barn – får lön

V-toppen Linda Snecker har varit föräldraledig under våren – men när riksdagen stängde för sommaruppehåll trädde hon i tjänst och kan därför kvittera ut 61 000 kronor i månaden under semestern.

När riksdagen öppnar i höst går hon åter på föräldraledighet.

Åsa Domeij, MP, återgick i tjänst när riksdagen tog sommaruppehåll 2004. Likadant gjorde hon inför jullovet 2002.

Riksdagsledamöterna Lena Sandlin-Hedman, S  och Karin Enström, M, gjorde likadant 2004.

Riksdagsledamoten Rossana Dinamarca V uppmärksammades när hon återinträdde i tjänst innan riksdagen stängde för sommaruppehåll 2004 och var kvar i tjänst även efter det. Hon gick alltså inte tillbaka till föräldraledighet när riksdagen öppnades.

Kenth Härstedt, S, Johan Pehrson, FP, och Sofia Larsen, C, avslutade alla sin barnledighet och gick tillbaka till jobbet samma dag som riksdagen började sitt jullov 2003.

Amanda Agestav, KD, gick tillbaka i tjänst precis samma dag som riksdagen stängde för sommaruppehåll 2002, mindre än två veckor efter att hon fått barn.

 


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

28 kommentarer till Varför fortsätter vi betala skatt?

 • Kalle  säger:

  Vill bara upplysa om vem som myntade uttrycket “allas lika värde”.
  – Vladimir Lenin.
  Allas lika värde är ett effektivt sätt att hamra in att alla är helt värdelösa och bereder effektivt vägen för folkmord som i Sovjet av många beräknas ha kostat 147 miljoner människor livet.

  Lite förenklat kan man göra jämförelsen med bajskorvar och guldtackor. Om man får folk att tycka att de är lika mycket värda så är det inte bajskorvarna som upphöjs till guld utan guldet som sänks till bajskorvarnas värde. Precis så fungerar det med människor också. Intelligenta, förnuftiga, hederliga vackra, dugliga, professionella etc har helt plötsligt “samma värde” som en korkad, ond, kriminell Mona Sahlin eller vilken våldtäktsmördande pedofilinvällare som helst etc.

  • Beavis  säger:

   Bara en idiot skulle påstå att Lenin myntade det uttrycket. Hade du haft lite vett i skallen så hade du vetat att det kommer från FN.

 • Martin  säger:

  Invandringen har gjort att sverige inte är och omöjligen kan bli en nationalstat. Och då blir “allmänna” pengar helt enkelt huggsexa, inget konstigt i det.
  Lösningen heter att göra sitt bästa för att det “allmänna” ej kommer åt ens egna pengar. Vilket har bevisats under oändlig tid i oändligt många stater.

 • Peo seger  säger:

  Revolution snabbt innan landet Sverige upphör att existera.

 • Harri Seppänen  säger:

  Grymt bra!
  Älskar att någon klarar av att säga som det är. Kommer göra allt i min makt att inte betala skatt som förrädarna ändå bara slösar bort på totala främlingar som jag inte har något ansvar över.

 • Victoria Wärmler  säger:

  Fler som misstycker.
  “Då är det kanske hög tid att ändra på riksdagens regler, eller hur?”
  “Skandal för sina skattepengar”
  http://www.ohrlund.se/blogg/?p=3080

 • Kauko Antbacke  säger:

  Väldigt bra skrivet o tänkt! Håller med om allt detta! Idealismens tid är helt förbi nu gäller det bara att sko sig och bilda rätt alliansers för att kunna klättra upp i lönehierarkin. De gamla trampas på och utlänningar får allt bara de öppnar munnen!

 • Bjarne Höglund  säger:

  Kul att se hur fler människor vaknar och kommer till insikt.
  Varför fortsätter vi att betala skatt?
  Enkelt, vi ser inte våra pengar före skatt och kan därmed inte ens vägra att betala skatt utan att sluta jobba.
  Alternativet är att vara egen företagare, då kan du vägra att betala skatt. Resultatet av det är givetvis fängelse.
  Så frågan besvaras med frågan, är du som egen företagare beredd att sitta i fängelse för att du inte vill betala skatt?

  • Victoria Wärmler  säger:

   Jag har varit vaken i 20 år (och bara fått livet förstört som tack för det) och skrivit om det sedan 2007, anordnat demonstrationer och varit med på åtskilliga andras.

   Nej, och det är själva utpressningsmetoden – och det vet staten också. Skattesystemet måste göras om så att alla får hela lönen i handen och själva ansvara för skatteinbetalning och även får möjligheten att välja vilken budget deras skatter ska gå till. Demokratiskt.
   Signalerna skulle bli starka. Regeringen skulle ganska snart få klart för sig vad skattebetalarna vill att deras skatter ska gå till.
   Det måste finnas något sätt för folket att påverka och utöva sin makt och inte vara underkastade tvång i alla sammanhang.
   Men: vi går i motsatt riktning.

 • Victoria Wärmler  säger:

  Detta skulle även Sverige ha stake nog att göra! Ställa ansvariga politiker för mörkningar inför riksrätt.
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22803311.ab

 • Jessica  säger:

  Ja jag håller med helhjärtat. Snälla berätta hur man bär sig åt för att upphöra med skattebetalandet och det förbannade radiotjänst så hoppar jag på det tåget med en gång.

  • Victoria Wärmler  säger:

   Om jag det visste, Jessica. Jag skrev något om det i en annan kommentar här.
   Kanske får vi pressa på regeringen om att om de tänker fortsätta missbruka våra skattemedel på samma sätt som tidigare, samt skuldsätter oss för att låna pengarna som ändå inte räcker till migrationen, så kräver vi ett annat skatteinbetalningssystem. Hela lönen i handen och eget ansvar för skatteinbetalning och möjlighet att välja till vilka områden skatten ska användas. Jag tror inte budgeten för “flyktingmottagandet” skulle bli så stort.
   Staten har brutit samhällskontraktet. Det måste vi också göra, på ett eller annat vis.
   Ingen förvånas längre över ökat svartjobbande och svartjobbsanställande.
   Jag vet många som säger sig ha slutat sina vita anställningar och jobbar svart istället. De vägrar bidra när det ser ut som det gör och när pengarna går till allt utom gemensamma nyttoändamål. Andra flyttar från Sverige och tar sin arbetskraft/skatteinbetalning med sig.

   Se rubrikfrågan som retorisk. Den skickar åtminstone en signal. Vi vill inte betala skatt längre om det inte sker en ordentlig uppryckning och ändring.

  • Martin  säger:

   Radiotjänst är enkelt. Släng TVn. Om du nödvändigtvis måste titta på TV så tittar du på en dator. Så gör du det helt lagligt.

   Skatt är svårare. Men om man söker sig till människa-till-människa yrke så kan man minska sitt skattebetalande. Eller så kan man utöka en hobby man redan har. Många hobbysar kan ge en liten extrainkomst.

  • Johan  säger:

   Radiotjänst kan du ringa till och säga att du inte har en tv längre

 • Isabella Daehli  säger:

  Klockrent skrivet från början till slut!
  Bingo på den !!!!

 • Anders  säger:

  Vill gärna dela men 18.000:-/dygn i mat kan inte stämma.

 • Jocke  säger:

  En liten fakta-notering bara. Senaste åtta åren har skatterna i Sverige faktiskt sänkts ganska mycket. Samt att många offentligt ägda verksamheter såldes för att sedan hyras istället. Där försvann väldigt mycket pengar som kunde använts till tex sjukvård. Samt att vi gjorde Sveriges sämsta affär någonsin genom att köpa Nuon för 97 miljarder och räddade bankerna från konkurs med ytterligare 47 miljarder. Bara där har vi 144 miljarder kronor som försvann. Alltså 144 tusen miljoner kronor. det hade räckt till vårdpersonal och sjukkassa så det räcker och bli över. Och ovanpå det skattesmitarna som undanhåller 46 miljarder kr från staten varje år.

  Din ilska är helt rimlig, men rikta den mot rätt håll – där det verkligen finns pengar som gör skillnad.

  • Victoria Wärmler  säger:

   Jag tycker nog att jag har riktat ilskan åt rätt håll – politiker som fattar galna beslut och/eller försnillar, missbrukar, felprioriterar utan minsta ansvarskonsekvens och politiken som möjliggör alltihop?
   Helt kort, eftersom det är tidig morgon och jag inte har vaknat riktigt än:
   Nuon är ju en affär som aldrig skulle blivit av om vi hade haft kvar ett fungerande tjänstemannaansvar. Varför vingklippte politikerna det? ( https://medborgarratt.wordpress.com/2008/08/06/tjanstemanna-ansvaret-ar-avskaffat/ ) Maud Olofsson tilläts till och med vägra bli utfrågad i KU om det.

   Sedan att Panama-affärerna “upptäckts” ser jag bara som ett symptom. De gör ju bara vad alla vill, om de också hade pengar – hålla undan dem och inte betala skatt. Om skatten ändå gick till gemensamma intressen och nyttoändamål, och var rimliga, vore det en annan sak, men så prioriteras inte kostnaderna i samhället idag. Alla märker av försämringarna och på vissa områden är det ren katastrof. Bilisterna, särskilt inom bilburna verksamheter, och lantortsborna med långa avstånd till både arbeten och all typ av service, blir hårt drabbade av höjda drivmedelskatter.

   Exempelvis har finansministern stulit 8-9 miljarder ur biståndet för de som verkligen behöver – rent vatten, medicin och mat för att slippa svälta. Istället har pengarna använts för försörjning och underhåll av (i stor kvot) falska bekvämlighetsflyktingar – här.
   Jag blir galen när jag tänker på det. Hur har man samvete?

 • Christina Wiltman  säger:

  Fantastiskt bra skrivet ! Kunde inte skrivit det bättre själv. En undran : vart har alla äldre tagit vägen från äldreboenden som gjorts om till flyktingboenden ? Det har inte skrivits ett ord om det !
  ” Allas lika värde ” är floskler ! En pedofil, massmördare och sadist har inte lika värde som en ” vanlig person ” !

  • Victoria Wärmler  säger:

   Jag har också funderat på det. Jag tror att många tvingas flytta hem till anhöriga och att en del knöka in på andra boenden….som fortfarande inte lagts ner.
   (Alternativet vore ju så himla tråkigt och för den lösningen tror jag inte ens regeringen är….Än. )

 • Victoria Wärmler  säger:

  Här (inte i mitt kommentarsfält!) tycks man diskutera mitt inlägg avseende skatter. Ganska intressant.
  https://www.reddit.com/r/svenskpolitik/comments/4izqfh/varf%C3%B6r_forts%C3%A4tter_vi_betala_skatt/?sort=new

 • Louise  säger:

  Jag kollade för ett tag sedan vad statsministerns arvode legat på genom tiderna. 1984 var arvodet 24 000 kronor i månaden, vilket borde ha motsvarat cirka tre arbetarlöner enligt min bedömning, 1994 hade arvodet stigit till 67 000 kronor, och ligger väl idag på ca 161 000? Hur mycket mer arbetar politikerna idag mot 1984? Jag skulle gärna vilja se den arbetarlön som stigit med motsvarande procentsats! Det är ju inte direkt så att de sliter ut sig vare sig fysiskt eller psykiskt, vad jag kan se.
  Jag undrar hur de motiverar dessa höjningar!

  • Victoria Wärmler  säger:

   Det undrar jag också.
   De höjer ju de egna lönerna regelbundet.
   Jag tycker att folket – arbetsgivarna – ska ha något att säga till om gällande lönerna.

   Statsminister Stefan Löfven tjänar
   160 tusen kronor i månaden.

   Ministrarna som jobbar i regeringen
   får 127 tusen kronor varje månad.

   Politikerna i riksdagen får
   62 400 kronor i månaden.
   Men de politiker som har mer att göra
   i riksdagen får mer betalt.
   Till exempel om de är ledare
   i en arbetsgrupp.

   Den som leder riksdagens arbete
   kallas talman.
   Talmannen får lika mycket betalt
   som statsministern,
   160 tusen kronor i månaden.

   Politikernas betalning kallas inte lön.
   Den kallas arvode.
   Politikerna får bara jobba
   under fyra år.
   Sedan är det nytt val.
   Det kan bli så
   att de inte har kvar sitt jobb efter valet.

   En vanlig person som jobbar åt staten,
   kommunerna eller landstingen
   tjänar mindre än politikerna.
   2014 tjänade en anställd i genomsnitt
   29 800 kronor i månaden.
   (http://8sidor.se/inrikes/alla-valjare/2016/02/hur-mycket-tjanar-statsministern/)

 • Ann-Louise Bäckström  säger:

  Välbekanta åsikter som de flesta verkar ha, men som det inte talas öppet om, kanske för att man är rädd att kallas rasist. Jag tycker detta var så bra skrivet, jag håller med om allt. Nu måste vi våga höja våra röster innan allt går åt helvete. Rädda det som räddas kan!!!!!

 • Louise  säger:

  De allra flesta håller med om det du har skrivit, även jag, och något behöver göras, frågan är bara vad och hur? Tyvärr är svenskarna drabbade av både Jantelagen och stigmatiseringen som blivit av dessa år av politisk korrekthet, där alla som försökt ha en åsikt varit nazist, fascist eller fått liknande epitet. Många många klagar i TV soffan, men hur många är villiga att resa sig upp och agera emot våra politiker? Har modet, kraften och viljan att förändra?
  Inte minst, vad kan vi göra för att få till en förändring? Tips idéer och förslag är välkomna!
  Hur det än är så kan inte en människa åstadkomma någon större förändring, utan det krävs organisering!

 • Anna Gustin  säger:

  Det finns en liten underbar klurig svensk man som 1969 tänkte ut ett fullständigt genialt nytt samhällssystem…med bara en pytteliten förändring. Att ändra skattesystemet så att vi betalar i tid x vår inkomst istället för i procent på slutlön som det är idag. Det är en så väldigt liten sak att bestämma sig för, alltså att vi ska dela lika och exakt RÄTTVIST på statens budget.

  ALLA ska alltså lägga lika mycket av sin tid x sin inkomst till sitt samhälle, då blir det för första gången i världshistorien rättvisa eftersom ingens tid här på jorden är mer värd än någon annans. Om innovatören har rätt så skulle det ta oss ca 15 år att komma ner i ca 4 timmars lönearbete per dag (eller 2 1/2 dags lönearbete i veckan) och ändå få in vad som behvövs till statskassan. Vad skulle inte det betyda i minskad press och stress och sjukdomar och skilsmässor och mänsklig sorg? Troligen en gigantisk förändring. Vi skulle kunna börja leva, få vara med våra barn och nära och kära och inte bara rusa förbi varandra under ett liv och i slutet av livet undra vad det var som hände.

  Det vänder på hela samhället helt enkelt…. Han (Kalle Gustafson) kallar det Tidfaktorekonomi. Alla kan läsa om hans idé: http://www.tidskatt.se/kgsbok.htm och https://tidfaktorekonomi.wordpress.com

  Att hans idé inte har lyckats nå ut på snart 50 år…beror på att denhotar bankmaffians möjligheter att hålla oss alla på kroken som skuldslavar då tidskattesystemet skulle göra det öjligt för oss alla att bli självförsörjande ekonomiskt.

 • Josef Boberg  säger:

  Om idén hur att över lite tid sett sluta med att betala skatt på min URL-länk.

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>