“Vårdens kris har inget med flyktingar att göra och SD har bara gjort saken värre”

15 december, 2016 BloggenJag tyckerSamhälle & politik  1 kommentar

Facebooktwittermail

Darius Barimani. (Bilddump från Metro).

En arg läkare i DagensMedicin skyller på sverigedemokraterna för att välfärden inte räcker till. Ytterst på Alliansen. Eller något ditåt. Fast det är nog rätt många som vet om att ingen av dem sitter i regeringen. Ingen av dem han beskyller har både makten och ansvaret för det som raserar välfärden.
Han heter inte helt oväntat Darius Barimani och är styrelsemedlem i Socialistiska läkare.

Om man prioriterar invandringen, vilket moderaternas Reinfeldt gick in för (vi hade inte råd med annat, sa han), och inte inser att man därmed maximerar belastningen på välfärdens alla samhällsresurser, så kommer allt haverera.
Det är så S och MP styr landet, med stöd av V.

“Socialdemokraterna och Miljöpartiet hade i sitt budgetförslag en skattehöjning på 30 öre nästa år”, skriver den blivande kirurgen. “Detta hade gett sjukvården i Skåne ett välbehövligt tillskott på 800 miljoner kronor men det röstades ned med hjälp av SD. Våga inte komma dragandes med att pengarna borde tas från flyktingmottagandet för dessa pengar kommer inte från landstingsskatten!
Naturligtvis har allianspartierna det största ansvaret, men Sverigedemokraterna sviker gång på gång en grupp där de har sitt största stöd och som de säger sig representera; nämligen arbetarna!”

Sedan när utgjordes den växande belastningen på vårdresurserna av “arbetare”?  Däremot betalas skatterna av arbetare och dem tycker Darius att man ska höja för att få till en sjukvård som inte främst kommer dem till del, utan en helt annan krävande samhällsgrupp.

Så: jo man ska “våga komma dragandes med att pengarna borde tas från flyktingmottagandet”. Närmare bestämt genom att stoppa det helt för rimlig en återhämtningsperiod på flera år, för att sedan endast ta emot kvotflyktingar. Målet, som jag ser det, är också att få de bidragsberoende migranterna att snarast återvända.
Man förvärrar situationen för arbetarna om man hela tiden höjer skatterna på deras arbeten, istället för att vidta åtgärder för att stävja orsaken till skattehöjningarna. Och orsaken är faktiskt ett missbrukat flyktingmottagande.

“Enligt statistik från OECD hade Sverige år 2015 det lägsta antalet vårdplatser i Europa och då tyckte SD att det var en bra idé att lansera en budgetproposition med förslag till besparingar om 53 000 miljoner kronor i statliga bidrag till kommuner och landsting, den egentligen enda typen av medel under den rådande sjukvårdsorganisationen som skulle kunna rädda vården ur sin kris.”

Nej, det räddar ingen vård ur kris. Det är konstgjord andning.
“Låt mig därför reda ut hur den siffran har härletts och varför den inte medför en minskad ambitionsnivå för kommunernas välfärdsutbud,” säger Oscar Sjöstedt (SD)
Han konstaterar att avvikelsen gentemot regeringens budgetproposition avseende det finansiella sparandet för kommunsektorn är lika med noll, det vill säga att kommunerna har en lika stark (eller svag) ekonomi i Sverigedemokraternas budgetalternativ som i regeringens alternativ. (Läs hela)

Man måste alltså minska belastningen på vården för att få skattemedlen att räcka till, bland annat genom att sluta med gratis vård till dem som överutnyttjar de här resurserna mest. Samt: inte ta emot fler av samma slag.

Det är 800 miljoner av arbetarnas skattemedel som Darius känner att vården är snuvad på. Som om anslagen, bidragen, är något som regeringen snyter ur sina egna köksgardiner och ger bort, om inte de missunnsamma sverigedemokraterna hindrar dem? Regeringen måste först höja skatterna för dessa arbetare för att kunna ge bort några hundra miljoner, vilket är SD emot (för arbetarnas skull) och har ett bättre förslag. Ett som Darius i likhet med de flesta inte bryr sig om att läsa för att se hur det går ihop. Han gör som andra förbittrade kritiker: tittar sig blind på en enskild post som går minus, inte på hur helheten går plus och därför gynnar alla enskilda poster i slutänden.

Alltihop finansieras genom att strypa mottagandet av dem som är överrepresenterade i utnyttjar välfärden. Vi måste lära oss säga nej till alla som vill hit för ett “bättre liv”, men varken vill eller kan bidra till det.

Det finns gränser för hur mycket skatt man kan höja innan det inte längre lönar sig att arbeta.
Han är läkare med hög lön, och har råd med högre skatter, men detsamma vill han arbetarna, som han påstår sig värna, men som faktiskt inte klarar mer skattebörda. Och blir sjukare av bara det.

Han klagar vidare:

“Jimmie Åkesson säger: “Det kommer att ta tid att komma tillbaka till det land och samhälle som en gång var det bästa i världen”. Men det var inte du och dina anhängare, Jimmie Åkesson, som gjorde Sverige till bäst i världen och SD:s politik kommer inte återföra landet till sina glansdagar.”

Nej, och inte du och dina anhängare heller. Sverigedemokraterna har inte gjort landet som de växte upp i bäst i världen, men de vill rädda det som finns kvar av det och bygga upp det som gått förlorat igen med vad som krävs för det idag. För det var faktiskt inte deras politik som förstörde landet heller.
Den politik som en gång gjorde Sverige till ett fungerande och rikt föregångsland att sätta på kartan, den bedriver ingen längre.

Tiderna, självhatet och tekniken är också helt andra idag. Liksom att den naturliga befolkningsökningen har satts ur spel med politiskt artificiella metoder där ingenting annat i samhället hinner med att matcha dem.

Du som är läkare vet väl vad som händer med en kropp där cellerna får frispel och påbörjar en patologisk, abnormal tillväxtökning och angriper sina egna celler och sitt eget immunsystem?  Det är vad som händer med landet, när man tvingar på landet en befolkningsökning den inte är disponerad för.
När något liknande händer kommer också nya sjukdomar (läs: problem och kriminalitet) som landet aldrig förut haft att göra med, vilket belastar resurserna ännu mer.

Jag vill bara be dig hålla käften. Inget illa menat, men skaffa dig en konsekvensanalys.

Det enda som man maximerar i det här landet är bidragsinvandring. Behoven. Inga tillgångar. Allt som ska försörjas med just de resurser som man gör sitt bästa med att förinta. Företag, industri tar jobben med sig och flyr skattetrycket i landet, vilket har negativ effekt på skatteintäkterna. Ju högre skatterna blir desto mindre blir förmågan och viljan generellt att betala dem. En ond nedåtgående spiral.

Vad sverigedemokraterna gör eller inte gör, eftersom de hindras från allt samarbete och konkret inflytande i riksdagen, saknar ju betydelse för hur landet sköts och har skötts av övriga partier.
SD har en plan för hur att rätta till problemen men den dömer du ut innan den satts i arbete. Han resonerar: “Middagen smakar skit för att ingredienserna tagit slut, men jag vägrar prova ett annat recept till en annan välsmakande rätt som det finns ingredienser till. Bara för att.”

SD har inte fått chansen. Det har däremot de övriga partierna som alla suttit i regering. Och arvet efter dem alla, är det du klagar på. Är man öppen för normbrytande och nya grepp kan man väl bevisa det med att ge sverigedemokraterna chansen.

“Vårdens kris har inget med flyktingar att göra och SD har än så länge bara gjort saken värre. Rösta inte på SD över huvud taget! Men om du ändå gör det och det på grund av att du vill värna välfärden – då har du blivit felinformerad.”

 

Tack för dagens mest vrickade propagandastund och en uppmaning till folket att fortsätta rösta för alla anledningar att skriva artiklar som denna.
Och du ska föreställa högutbildad?

 


Stöd gärna bloggen med en gåva.
Du som vill är varm välkommen att ge en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en villkorslös och förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd insättning bekräftar gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller. Glöm inte att skriva ”Gåva” i meddelandefältet.
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

En kommentar till “Vårdens kris har inget med flyktingar att göra och SD har bara gjort saken värre”

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>