Vad har vi för kräk till rikspolischef, egentligen?

27 januari, 2016 BloggenJag tyckerSamhälle & politik  6 kommentarer

Facebooktwittermail

Vad har vi för kräk till rikspolischef, egentligen? Saknar han varenda normal förbindelse med folkets intressen? Det här är ordningsmaktens högste guru som ska stå på brottsoffrens sida och med alla medel bekämpa våldsverkare och kriminalitet.

I gårdagens Gomorron Sverige satt den pompöse rikspolischefen Dan Eliasson och kommenterade mordet på den 22-åriga kvinnan som knivhuggits i ryggen av ett (påstått) 15-årigt ”ensamkommande flyktingbarn”. Det skedde på ett asylboende i Mölndal och kommentaren lyder som följer:

“Man blir naturligtvis förtvivlad å alla inblandades vägnar, naturligtvis den som blir dödad och dennes anhöriga, men också för en enskild ung kille som begår en sån här förskräcklig händelse, vad har den personen varit med om för någonting, vilka omständigheter har den killen växt upp under, vad är det för trauman han bär med sig? Hela den här flyktingkrisen visar ju på hur orättvist livet är i många delar av världen, och vi får hjälpa till och försöka lösa det här efter bästa förmåga.”


Efter den här dåligt urvridna disktrasan i ansiktet, kommer man vidare till Mölndals kommunalråd, Marie Östh Karlsson (S),  som ger sitt empatiskt missriktade utlåtande till mordet på detta vis:

“Det är tråkigt och traumatiskt för alla, speciellt för familjen, men också för arbetskamraterna naturligtvis. Sen kan jag inte låta bli att låta tanken gå till mannen som gjort dådet, det är också en människa bakom.”

Är det socialdemokratiska värderingar som förenar det här landets vidriga inställning till liv och rätt, på något groteskt vis? Det verkar inte bättre.

* Vi har en statsminister som passar på att ge besked om extra miljoner till asylboenden med anledning av besök på mordplatsen, vilket han i det läget borde begripa uppfattas som belöning.
* Vi har en rikspolischef som ägnar 8 ord åt att rutinmässigt beklaga offret och hennes familjs öde, men ett 80-tal deltagande närmast gråtande ord åt mördaren som tagit livet av henne.
* Vi har ett kommunalråd som närmast gudfruktigt tycker att man ska “se människan” bakom det värsta brott man kan begå mot en annan människa.

Snacka om missriktade sympatier! Den här skitstöveln har vi gett tak över huvudet, mat och skydd från det krig som han säkert säger sig ha flytt ifrån, men vars påstådda “trauma” vi inte vet ett skit om. Polisen vet ju varken ålder eller identitet på honom.  (FT)  Utländska DailyMail vet dock att han är 16 år och somalier, så kod 291 är väl i farten för oss andra igen.

Vems skenhumanistiska politik har släppt in den här jäveln i vårt land, för det första? Tyvärr är det ju är varken den första eller sista i det här våldsexploderade landet, och vi har verkligen fått nog. Vi tolererar inte det här längre.

sanslöst
“Sen kan jag inte låta bli att låta tanken gå till mannen som gjort dådet, det är också en människa bakom.”

Jo, man låter tankarna gå spårlöst förbi en mördares självförvållade situation. Det sker automatiskt.
Det finns inte en frisk människa som i den här stunden, och i en och samma tankekedja, reflekterar poetiskt över “människan bakom” ett mord.

“Människan bakom” mordet är inte vatten värd!
Mordet skedde inte i självförsvar och heller inte utan ont uppsåt (olyckshändelse) – fanskapet högg kallsinnigt ihjäl en ung kvinna. Han högg henne dessutom i ryggen!

Inte en käft bryr sig om vad den här mördaren gått igenom.  Alla vill bara få ut honom ur landet fortast möjligt, är det så svårt att begripa? Det är allt mindre som försvarar att vi ska fortsätta ha den här okontrollerade och överdimensionerade asylmottagningen i Sverige, över huvud taget.

Det är faktiskt inte detta som motiverar folket att betala sina allt högre skatter, det lockar snarare allt fler att flytta härifrån eller sluta arbeta. Vad tjänar det till?

Jag säger som Dag Öhrlund, att det här är något av det jävligaste jag sett i modern tid.

Jag kokar av raseri!  Avgå hela bunten!

Nu kräver de Dan Eliassons avgång. (NI)   “Även poliser som arbetar inom samma myndighet reagerar starkt mot Eliassons sätt att kommentera knivmordet på Alexandra.”


Stöd gärna bloggen med en gåva.
Du som vill är varm välkommen att ge en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en villkorslös och förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd insättning bekräftar gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller. Glöm inte att skriva ”Gåva” i meddelandefältet.
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

6 kommentarer till Vad har vi för kräk till rikspolischef, egentligen?

 • Hasse Bobben Boberg  säger:

  Det är ett märkligt uttalande av Eliasson,han som resten av våra politiker vet vad flyktingarna har i bagaget.Han som resten av beslutsfattare är dom som är dom skyldiga som inte har sett till att det finns resurser utan tror att alla är söndagsskolebarn som kommer hit.Att lämpa över allt ansvar på enskilda asylboenden och deras personal är ett svek mot alla.Det måste klargöras med tydliga regler och åtgärder hur och vem som får driva ett asylboende.Som läget är nu så har paniken spridit sig och alla boenden godkänns för att få plats för en misslyckad politik.

  • Victoria Wärmler  säger:

   Helt korrekt analys, Bobben. Jag ska återkomma i ett annat inlägg med sådana tankar; det här är en spontan avreaktion.
   Det här kan inte fortsätta!

 • Jack  säger:

  Vad ska man säga? Han kräks på politiker och åker till Bankock knullar.

 • Olof Björklund  säger:

  Man kan verkligen undra vilket trauma som format Dan Eliasson till att häva ur sig såna monumentala dumheter
  .

 • Ron (GB)  säger:

  Är det möjligt för svenska medborgare att genomföra någon form av organiserad skattestrejk? Eller vanlig strejk?

  Kan polisen själv strejka och kräva polischefens avgång?

  • Victoria Wärmler  säger:

   Jag vet faktiskt inte. Hjälp mig mer än gärna undersöka detta, och meddela mig.
   Jag inbillar mig förstås att (oavsett yrke) hot om kollektiv massuppsägning skulle ta skruv- för vad gör man utan en hel verksam yrkeskår? Men jag kan tänka mig att det finns lagar som hindrar något liknande “kaos”. Inom vård, polis skulle säkert något liknande kosta liv. och det vill man ju inte, med eller utan lag. (Det räcker med att det kostar fler liv i onödan i alla fall, så som situationen ser ut, idag.)

   Alla polisen kan nog gå samman i kollektiv protest, det vore nog mer ansvarsfullt. Skriva ett motiverande brev och låta detta gå ut i alla media, så det inte stannar internt “mellan polischefen och 291”. 😉

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>