TVÅ jävla TIMMAR!

14 mars, 2018 BloggenDagens funderingKrönikorTexter  Inga kommentarer än

Facebooktwittermail

Jag har lyckats plocka isär nya spisen och var därför gruvligt nära att behöva ringa till Elon för att be dem skicka någon som kunde plocka ihop den igen.

Först var det ett helvete att få loss “rutorna som var busenkla att lossa för rengöring”. – HUR?
Jag klämde och tryckte, och till slut satt jag -förvånad- med en plötsligt lossad list i näven…och låsknappen rasslade till och ramlade ur (hur satt den från början….och vart?)

Jag lade listen på golvet framför luckan exakt så som jag tog ur den, för att underlätta när den skulle tillbaka. Sedan reste jag mig upp, tappade balansen och sparkade iväg listen över golvet, varpå den rullade runt och…. Hur satt den från början, nu igen?

Jag diskade fönsterglasen och putsade dem. Förträngde att jag skulle få problem inom kort.
Sedan skulle glasrutorna tillbaka. Det skulle listen också, som höll fast dem. Och låsknappen till luckan…
TVÅ jävla TIMMAR!
Och det jag gjorde (mest) fel visade sig vara att vända rutorna åt fel håll. Ena kanten på dem hade kapade hörn och de skulle måttas nedåt och åt vänster. Annars passade inte listen. (Kunde de inte ha skrivit det i den sönderbläddrade manualen, som jag klarade mig bättre utan?)

När jag fick fast listen och pustade ut, så stod jag med lås-mojängen kvar i näven. Den skulle förstås ha monterats tillbaka i något råtthål inuti listen INNAN jag fäste den tillbaka. Förstås. Börja om.

Operation fri fantasi började. Hur fan skulle lås-mojängen sitta? Och vart?
Fick, efter många om och men, och fina svordomar, fast rutorna och låsknappen igen och kunde stänga luckan.

Då såg jag att jag hade bökat med glasen så mycket att de var skitiga på fel sida, så det var bara att börja om från början – igen. Men nu kunde jag åtminstone erinra mig (nästan) hur allt passade ihop, så det tog mindre tid.

Nu sitter jag härmed en kopp kaffe och undrar varför gubben alltid sover när jag behöver teknisk expertis…”experspis”… Äsch.


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>