Trolla fram “enkla jobb”

4 juli, 2016 BloggenJag tyckerSamhälle & politik  3 kommentarer

Facebooktwittermail

lööf

 

Annie Lööf (C)och Jan Björklund (L) pratar sig hesa om att trolla fram “enkla jobb” till invandrarna. 80 000 enkla jobb, dessutom, vilket är lika många som Morgan Johansson (S) har sagt ska utvisas.

Björklund (L):
“Det är avgörande att Sverige får fram fler enkla jobb för att klara integrationen och på den punkten är han självkritisk. – Vi gjorde inte tillräckligt, säger han om alliansens arbete.”

Jag fattar faktiskt inte! Hjälp mig med det, om det går.

För:  “enkla jobb” är ju vad företagarna i Sverige de senaste 15 åren har försökt spara in på utgifterna för, så vem fan ska betala för dem?

Ska jobben skattesubventioneras, och företagarna dessutom slippa arbetsgivaravgifter för jobben, så är initiativet fullständigt bortkastat.
Och hur roligt är det att gå till ett skattesubventionerat jobb som man 1) inte behövs till och 2) som fortsätter belasta skattebetalarna och inte tvärtom?

Vilka jobb ska man hitta på som förenklade jobb åt exempelvis analfabeter, som till råga på allt vägrar kliva ur sina religiösa tygtrasor på arbetstid, rent ut sagt?
Skaffa kulramar till ICA-kassorna?
Vi ska alltså skaffa jobb till folk som inte ens kan cykla när de kommer hit! Det ska vi betala instruktörer för att lära dem, när våra fyraåringar får självlära sig cykla.

Är det vad politikerna kallar “kompetensregn”?

Svenska ungdomar flyr i bästa fall till Norge för riktiga jobb, för i Sverige kommer man i alla fall ge nyanlända förtur till både sommarjobb och vanliga jobb, och bostäder, som man alltid har gjort.
Att vara svensk och få ett första jobb – eller jobb efter långt tid frånvaro från arbetsmarknaden – och bostad – i sitt eget hemland, är bara att glömma.

För som vanligt blir det vanligt hyggligt folk som inte har ett skit med enkla-jobb-påhitten att göra om får ta smällarna på alla plan för att sådana som Morgan Johansson faktiskt inte utvisar 80 000 som han lovat, utan istället låter Lööf tvinga fram skattesubventionerade 80 000 jobb som kostar oss mer än vad de bidrar med.

Jobb som behövs finns, jobb som inte behövs finns inte! Man kan inte hitta på riktiga jobb som ger skatteintäkter och självförsörjningens erkänsla.

Många företag idag (och sedan rätt länge faktiskt) sparar in på “onödiga” utgifter för exempelvis städerskor, genom att ordinarie personal i turordning, varsina veckor, städar kontoren (etcetera) själva.

Till och med sjukhus sparar in på läkarsekreterare och (vård)administratörer genom att låta läkarna sköta administrationen själva.
Och det är inte ens enkla jobb, så hur fan menar man att det här ska gå till och vem ska det hela vara bra för?  Vi har en hel offentlig sektor som måste spara så mycket att de inte längre kan ger sina anställda vettiga arbetstider eller löner, men Björklund och Lööf  skiter i dom och pratar istället om “nya enkla jobb”…. som inte behövs eftersom ingen efterfrågan finns….eller som i vart fall ingen är beredd att betala för, om det går att göra det själv.

Hur fan har staten (vi) råd med 80 000 nya enkla jobb när den inte har råd med vettiga löner och fler anställda för de jobb som är livsnödvändiga och redan finns?

De flesta av oss efterlyser inte enkla jobb utan enkla lösningar.
Snabbt.
Den enklaste lösningen av alla är att gräva där man står. gör man det inser man rätt fort att man inte ska släppa in fler människor i landet än det finns jobb och bostäder till, efter att först ha tillsett den egna befolknings elementära behov, skydd och rättigheter.

Hur jävla svårt ska det vara?
Man kan inte krama blod ur en sten, men det är vad 7-klöverpolitikerna försöker i dessa dagar. Istället för att göra det enda rationella: stänga gränserna, leta upp och utvisa illegala invandrare och brottsliga utlänningar, och repatriera alla människor som redan är här utan giltiga asylskäl; de som kommit hit från en lång rad andra säkra länder och därför inte har här att göra- och det är de flesta.

Lyssna på oss!
Vi orkar inte längre och vi vill inte heller.

För övrigt: hör jag ordet “utmaningar” för att beskriva kraftiga och till med irreparabla problem en gång till, så går jag i taket.


Stöd gärna bloggen med en gåva.
Du som vill är varm välkommen att ge en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en villkorslös och förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd insättning bekräftar gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller. Glöm inte att skriva ”Gåva” i meddelandefältet.
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

3 kommentarer till Trolla fram “enkla jobb”

 • Maria Nilsson  säger:

  Jag blir mer rädd för att statusen på vissa jobb ska sjunka, som är det ett enkelt jobb att ta hand om gamla människor tex? Undersköterskor behöver läsa geriatrik för att kunna ta han om gamla på rätt sätt. Jag vet att de som jobbar i kommunens trädgårdar med har utbildning om växter och blommor det är inte enkelt att bara kratta löv.

  Ska man låta outbildade kvinnor sköta gamla då? OM de inte kan sköta blommor det skiter jag i.

 • Victoria Wärmler  säger:

  Nej, det är inga enkla jobb och ska inte betraktas som det heller. Det vet väl jag, som är en av alla dem som jobbat som usk och är vidareutbildat på YH i geritrik.
  Det är bland annat här man efterfrågar (skriker efter) mer och bättre utbildad personal, men det är samtidigt där man inte bevärdigar insatserna med en budget som gör det möjligt att anställa efter behov eller ge anständiga löner.

 • Anders  säger:

  Jag kan trolla fram obegränsat med jobb på det sättet som regeringen gör. Trolla fram lönsamma jobb däremot är lite svårare. Eller är det centerns partikassa som ska betala jobben?

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>