Sveriges svinstia

5 oktober, 2016 BloggenJag tyckerSamhälle & politik  Inga kommentarer än

Facebooktwittermail

Läs Gudmundsons artikel om tiggare som grisar ner barnens lekparker med mer. Man mår på djupet mycket illa. Detta stämmer inte alls med “håll Sverige rent”, som vi uppfostrades med. Sverige förvandlas till en svinstia av rumäner och  tack vare en missriktad fri rörlighet använder vårt land som toalettstol

Det kostar bara hittills i  5,8 miljoner kronor i sanering, mellan 1 januari 2016 till 4 oktober 2016. Vad hade dessa skattemedel (som många andra sköna miljoner och miljarder) inte kunnat göra för kvalitetsförbättringar inom undervisning i skolan istället?

Tiggarna spikar i kojor för att hänga upp vad de behöver, men drar inte ut spikarna efter sig och stoppar dem i fickorna. Barn som leker skadar sig på spikarna, glaskross, konserver…
Vad stoppar små barn inte i munnen? Vad kliver inte aningslösa djur i?

“Tiggandet är ovärdigt. Lösningen på Rumäniens problem finns inte på våra trottoarer. Och fattigdom är ingen ursäkt för att använda barnens lekplats som toalett.

Det är en skam för Sverige att tiggeriet har fått breda ut sig. För varje dag som går utan att våra folkvalda tar tag i problemet växer förnedringen. För de tiggande romerna. För oss. För våra barn. //

Förbud är den enda lösningen. Och kom inte och påstå att det inte går. Det senaste året har visat att politiken visst kan påverka, även sådant som aktivister hävdar är omöjligt. Tiggeriet måste bort.”

De enda som i flera år kampanjat mot tiggeriet och tagit problemet på allvar, är sverigedemokraterna. De får rätt igen och igen. Det finns ingen längre som kan försvara tiggeriet med anseendet i behåll.

Tills ett förbud fått bort tiggeriet ur Sverige:
vore det inte mer hygieniskt och betydligt smidigare att anställa nattvakter med befogenheter, som avhyser tiggare från att slå nattläger där de faktiskt inte får vara eller har att göra?

Om samma platser hela tiden svinas ner och används som toalett, så hjälper det faktiskt inte att städa upp efteråt.
Avföring, piss och gifter tränger ner i marken och förorenar på djupet. Det går inte städas bort.

Tiggarna lämnar även lägereldar som glöder. Hur lätt är det inte att ett vindkast skickar ett papper mot glöden, som tar eld, och sedan far iväg och övertänder bostäder?

Att vända sig till en stendöv regering som bara är intresserad av provocera en redan provocerad befolkning med att ideligen höja sina egna löner med tusentals kronor och utan motprestation medans det allt fattigare folket få gå ner ännu mer på knäna, är slöseri med tid.  Jag har full förståelse för allt fler som säger att man måste samla folk i tusentals och handgripligen släpa ut de uppblåsta, självöverskattande och politiskt ansvariga falsariumen i verkligheten och skaka om axlarna på dem.
Och där bjöd jag på en artig omformulering av hur de riktiga tongångarna går.

“Den svenska modellen” går inte leva kvar i, den är allt annat än svensk, men regeringen trivs och lyfter inte ett finger, så länge fickorna fylls. Men hur länge? De bedriver en företagsfientlig politik som driver företagen på flyt ur landet för att etablera sig där det finns billigare arbetskraft och lämnar fler och fler arbetslösa kvar.

Varför gör inte regeringen det som måste göras, när arbetslösheten är så svår? Slopa exempelvis arbetsgivaravgifter och sociala avgifter under en realistisk etableringstid på 5 år och håll sedan avgifterna så låga som möjligt!  Det som förloras i skatteintäkter på detta får man ta igen på att företagen kan anställa alla de behöver och då kan allt fler kan betala skatt genom riktiga arbeten. Det begriper till och med jag.

Igår fick 3000 avskedas från ett traditionellt svenskt storföretag – Ericsson – i Borås. De är inte de första och inte de sista. Regeringen tar inte varning och stämmer inte i bäcken. Tvärtom.
De ska flytta verksamheten utomlands. Tacka fan för det.

Om Sverige ska blomstra och återta status som välfärdsland så måste alla tjäna på det. Från arbetsgivare/företag till löntagare. Regeringen bedriver en kortsiktig politik som går ut på att suga ut näringen ur alla – som en dödlig parasit – och fylla sina egna fickor, för att sedan slösa bort större delen av det på problem i landet som vi aldrig skulle ha ådragit oss, om vi någonsin fått chansen att rösta för något som omvälvande förändrar liv och land för alla – migrationen.
Alla dessa miljarder och åter miljarder som vi kunnat satsa på att bli framstående inom växande, starka företag, läre arbetslöshet, forskning, medicin och utbildning. Jag orkar inte ens räkna upp allt.

“Och kom inte och påstå att det inte går. “

Skyll inte på några jävla lagar och konventioner, för sådan ändrar regeringen och kringgår precis när det passar deras syften, när de vill.  De har till och med gjort ingrepp i grundlagen för ändamålet. Lagar går alltså att ända och är inte skrivna i sten. Om man vill.

Och går de inte ändra på rund av “EU”, vilket brukar vara älsklingsförklaringen för att frånskylla sig ansvar och ovilja, så låt oss då  lämna skiten eller åtminstone få rösta i god demokratisk ordning om vi vill vara kvar i en union som långsamt tar död på oss.

Jag saknar ord för det. Jag saknar fanimej ord.


Stöd gärna bloggen med en gåva.
Du som vill är varm välkommen att ge en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en villkorslös och förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd insättning bekräftar gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller. Glöm inte att skriva ”Gåva” i meddelandefältet.
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>