Stolt svensk kränkt…

28 maj, 2016 BloggenDiverseJag tyckerSamhälle & politik  3 kommentarer

Facebooktwittermail
Sedan har vi som vanlig i Sverige ett inslag från kränkthetsindustrin.  
kränkt

“Sen ställde de frågan om jag inte kunde ta av mig slöjan under arbetstiderna. Jag blev ganska kränkt av det. “
Ja, givetvis blev du det. Det finns ju skadestånd att tvinga till sig av det.
“Det slutade med att jag inte fick jobbet på grund av min slöja, men jag fick aldrig reda på vad den bröt mot för specifik regel.”

Jo, det fick du. Hygienpolicyn, som du själv nämner i videon.

Men de såg ju på videon från början att jag hade slöja. Varför blev jag accepterad från början?
För att  de inte trodde att du tänkte arbeta i den där utstyrseln och inte var så fördomsfulla att de förutsatte att du tänkte utpressa dem i den saken.
 

“Det är ingen modeaccessoar, det är min identitet.”

Arbetsgivare är ganska så ointresserade av din identitet på avlönad arbetstid, och vad du gör därefter är de också ointresserad av. Det är du som ska vara intresserad av deras identitet på arbetstid, nämligen varumärket.
“Rüya El Hattawi har anmält händelsen till DO”
 Där kom det.

Naturligtvis (tyvärr) känner sig Santa Maria som här anklagats för rasism eller brott mot religionsfrihet nödgade att göra avbön och krypa till korset. De bestämmer inte själva vilka de vill anställa och varför. Det här är inget annat än ren utpressning som är förbjudet i svensk lag. Ska fasonerna uppmuntras?

Hon anser att hon gjorde allt för att kunna jobba; hon erbjöd “kompromisser och annat för att lösa problemet” men som i kontenta gick ut på allt utom att ta av sig slöjan. Det enda villkoret arbetsgivaren hade.

Hon kunde ha hårnät också, sa hon.  Eller en annan slöja.
Det var inte vad man frågade efter, utan efter att hon skulle slopa överflödiga tyger som hänger omkring och drar åt sig och fäller av sig gud vet vad.

Det här går verkligen emot våra grundvärderingar, säger Eva Berglie, kommunikationschef på Santa Maria. Jag förstår att hon blir upprörd. Det blir vi med. Så här ska det inte få gå till.

Jo, så ska det få gå till. Det var faktiskt ingen fråga om grundvärderingar, det handlade om något så himla enkelt som hygienpolicyn.  Är inte hänsyn till kundernas hälsa och rätt att kräva hygieniskt behandlade matingredienser viktigare än att en muslim måste få bära slöja på arbetstid?

Samma villkor, lika för alla.  De behandlar inte henne annorlunda än alla andra och hon har således inga som helst legitima skäl till att uppfatta sig diskriminerad.  Hon känner sig diskriminerad för att hon inte blir särbehandlad. Det är alltihop.

Det underbaraste inslaget här är väl ändå att hon säger sig “vara en allmänt stolt svensk.”

Inget tyder på det, är jag rädd för.

Svenskar springer inte till DO när de inte får sin vilja igenom eller när de behandlas lika.
Ingen stolt svensk bär något så osvensk som slöja. Hon bör ta reda på var hon har sina egna grundvärderingar, för svenskar har inga som kräver att de bär slöjor.

bandidos

Har vi någonsin hört tala om en Bandidos-kille som blir kränkt för att han inte får ha medlemsjackan på sig på jobbet? “Den är min ideeeentiteeeet“.


Stöd gärna bloggen med en gåva.
Du som vill är varm välkommen att ge en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en villkorslös och förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd insättning bekräftar gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller. Glöm inte att skriva ”Gåva” i meddelandefältet.
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

3 kommentarer till Stolt svensk kränkt…

 • Tor  säger:

  Way to go Vicki !

 • Martin  säger:

  Hej
  Jag hade en diskussion med dig om den där forskaren som hade kontaktat dig. Jag argumenterade för att han var nog reko. Medan du var mer skeptisk.
  Och nu såg jag ett klipp med en paneldiskussion med resultatet av den här forskarens arbete. Och han själv hade nog ärligt uppsåt. Men däremot hade han släppt in de som inte hade det i sin forskargrupp och gett dem tillträde till sin rådata, vilket framgår av klippet.
  Jag hade helt fel i mina åsikter. Du hade mer erfarenhet av att umgås med offentligheten. Jag drar tillbaka all min kritik, eller som det heter på skitnödig medelklassiska, verserade nyansering. Och önskar att jag bara läst ditt inlägg och lärt mig något.
  https://www.youtube.com/watch?v=sxNdBMRkIDY

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>