Små bitar av himmelrike

15 januari, 2018 BloggenInköp  Inga kommentarer än

Facebooktwittermail

Två av julens bästa köp kommer här.
Köp ett: en elektrisk tandborste, Philips Sonicare HX9363/63 Dimond Clean. Svagt rosa. Laddare består av ett kristallglas.
– Tar bort upp till 10x mer plack än en vanlig tandborste
– Gör dina tänder upp till 2x mer än en vanlig tandborste
– Friskare tandkött på två veckor
– 84 minuters användning från den är fulladdad
– DiamondClean tandborsthuvud för vitare tänder
– Följer formen på dina tänder och tandkött för att göra rent djupare
– 62 000 borstningar per minut
– Dubbelt laddystem består av laddkopp samt USB-reseladdare
– Timer
– Rosa design  (Finns även som svart och vit)

Jag köpte den här, men googla gärna för att finna ställe med bästa pris. Jag ångrar mig inte för en minut, och till det priset – för en tandborste – förväntar man sig inte heller ånger. Kanske ljudet är lite högre mot billigare tandborstar jag haft, men jag vande mig fort.  Har haft den i en månad nu och den står för vad den lovar. Tänderna och tandköttet både känns och ser friskare ut.

Jag har ingen egen bild på min borste än, så i får hålla till godo med tillverkarnas. De blir i alla fall bättre än de egna som plåtas i vanligt “privatljus” hemma.

Nytt: Nähä, jag fick genast respons på mejlen om att bristen på privatbilder på tandborsten säkert innebar att jag inte hade någon tandborste och att det bara var reklamtext, fejk, i alla fall.
Så nu uppdaterar jag här och bifogar två privatbilder på tandborsten, i alla fall. 🙂  Ni ska inte vara så fulla av misstroende, vilken värld har ni växt upp i? ;- )

Med så översvallande bra kritik önskar jag att jag fick betalt av tillverkaren för reklamen, men dessvärre har jag enbart fått betala. Däremot lämnade Philips en rabatt på 250 kr inom en månad, om jag registrerade tandborsten hos dem. Det gjorde jag, så vi får se när “återbäringen” kommer. (Jag vet inte om det erbjudandet finns kvar nu.)

Men det gör inget att reklamarvode fryser inne , för jag skriver i alla fall bara om produkter som jag verkligen gillar och köpt, eller om sådana som jag planerar att köpa. Jag uppmanar alla att själva värdera det jag skriver, för smaken är ju som vi alla vet: delad. Recensionerna på den här var i alla fall till god vägledning inför mitt eget köpt och de var enbart odelat positiva, rent av överväldigande.  Några anmärkte, som jag, på ljudet och några andra på att borsten “kittlades”, men det där var tydligen inte värre för dem heller, än att det blev mestadels 5 stjärnor av fem möjliga.
Det känns som man varit hos tandhygienisten varje morgon. (På kvällen använder jag en vanlig tandborste, en vana som tydligen sitter i.) Känslan sitter i länge, det vet jag, för det har funnits morgnar när jag inte kunnat dricka kaffe på flera timmar på grund av krav på fasta inför provtagningar. Annars är det lite svårt att avgöra hur länge fräschören sitt i. Jag är i alla fall helnöjd!

Kaffe, ja.
Jag har haft våldsam otur med mina senaste kaffebryggare. En “dog” före jul så jag tvingades köpa en ny för en femhundring på Conrad.  Den hann fram sista dagen före julhelgerna, men säg den glädje som varar. Jag hade ett helvete hela jul med den där opraktiska bryggaren, som dessutom var lätt som en fjäder och plastig som en tops-burk.

Locket till vattenbehållaren gick inte fälla tillräckligt långt bakåt och locket på kaffebryggaren – som inte gick att ta loss – gick inte heller fälla upp/bakåt ordentligt. Resultatet blev att man hamnade i ett låst läge när man hällde ner  vattnet i behållaren, locken tog emot, och det skvimpade. Jag fick använda en separat vattentillbringare och även den var jobbig att hälla med, på grund av behållarens lock var i vägen. Jag blev så förbannad att jag reklamerade skiten, för när till och med värmeelementet i plattan började balla ur efter bara en vecka – då fick jag nog. Jag skickade tillbaka bryggaren och gjorde sedan något jag har velat gör i flera år.

Köp två:

Moccamaster KBG962AO – Light Ivory

Jag köpte kaffebryggarnas Rolls Roys, en creme-färgad Moccamaster. (KBG962AO – Light Ivory). Samma reklamvarning helt utan ersättning, här med. Här fick man inga pengar tillbaka, men man fick registrera bryggaren hos Moccamaster och få 10 års garanti istället för 5. Det säger en del om kvaliteten.

Premiärbryggning.

OM jag är nöjd! Jag har hamnat i kaffehimmelen. Den brygger en hel kanna på ca 5-6 minuter.  Alla Moccamasters är handgjorda i Holland och godkända av ECBC (European Coffee Brewing Centre) som garanterar att Moccamaster brygger gott kaffe.
Det gör den verkligen. Kokar gott kaffe.
Jag använder till och med Moccamasters särskilda kaffefilter och köper dyrt Arvid Nordqvist-kaffe enbart för att njuta lite extra så här i början.

Istället för att köpa dyra avkalkningsmedel fick jag tipset att avkalka  (enligt samma procedur) med citronsyra. Funkar skitbra och kostar bara 10 kr att köpa bland kryddhyllorna.  Bättre än att hålla på med läskig stinkande ättika och kladda och böka med att pressa citroner, vilket dessutom är dyrare än en påse citronsyra.

För nu gäller det att spara in på allt annat för att ha råd att betala avbetalningarna. Det är ju så: jag köper en massa saker jag verkligen behöver eller brinnande gärna vill ha, men ekonomin tar storstryk och jag får fullt upp med att betala senare. Ibland är det värt det. Som nu. Med både tandborste och bryggare.

Nu blir det knäckebröd och makaroner, men det gör inget så länge jag får gott kaffe och slipper oroa mig för när nästa bryggare ska rasa eller göra mig stenförbannad. Och jag sparar säkert in en hel del på tandläkarbesök i framtiden också (för vi vet ju hur det ser ut för oss med pensioner i olika former ålderspension eller sjukpension – vi får varken pension eller råd med tandläkare med den här utvecklingen). Med den här dunder-tandborsten och 10 års garanti på bryggaren, så vi kan kalla dem smarta investeringar. Inga korkade impulsköp.


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>