SGT

20 mars, 2018 BloggenKrönikorTexter  Inga kommentarer än

Facebooktwittermail

Bra att få veta hur statsbärande parti ser på landsbygden. Det måste fungera för att stadsborna ska ha några veckors semester där, inte för att halva Sverige lever på landsbygderna året runt.

Det roligaste jag vet är när 08:orna kommer. Eller: det mest provocerande. De lånar eller äger sommarstugor här ute, men de har ingen aning om hur man bor här.
De går mitt i vägarna, flera i bredd eller utspridda över vägen. Med blombuketter i händerna och yoga-uttryck i ansiktet. Och de är klädda som om de tror att byn är ett isolerad lappområde för blinda i Alaskas vildmarker.

De tror dessutom att det är nästan helt trafikbefriat och att allt går så långsamt här, att risken att bli påkörd är minimal.
Glöm det!
Här finns inga poliser och det är plattan i botten! Det är alltså här ute som folk kan sätta upp hemmagjorda trafikskyltar på skoj som travesterar på riktiga upplysningsmärken.

Det står inte “Kör sakta, lekande barn” på dem utan: “Kör fort, gott om xxxxxebarn”. Det finns inga överkänsliga åsiktspoliser som lägger sig i det, här ute. Skulle det hända, så tillhör golaren semesterimporten från Storstaden och kan lika gärna åka hem.  Trivsel tog just slut.  Det här är väldigt långt från Södertörn. Vi har skyltar för dem också.

Det vi inte gillar här ute benämner vi bara som ” SGT”.

Vill 08:orna veta hur provocerande vi uppfattar deras segande mitt på de trådsmala, slingriga vägarna, och oförmåga att snabbt kliva ner i dikesrenarna, så dra en parallell med hur upplyftande det är att närma sig en flock sävliga kor som vallas mellan betena på engelska landsbygden.
Man får fan TUTA på dem för att de ska vakna.

De stanna oftast bara en sommar. De säljer, eller lånar aldrig mer en stuga här ute. Jag vet faktiskt inte varför.

 


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>