Prioritera för fan inte äpplen när folk vill ha päron

15 juni, 2018 BloggenFotonJag tyckerKrönikorTexter  Inga kommentarer än

Facebooktwittermail

“Onda ögat”, faktiskt.

Som fullständigt ointresserad av sport började jag förväntansfullt läsa i de första utskicken med 5 tips från FOTO-tidningen.

“Så tar du dina bästa fotbollsbilder.” (Bildillustration av en lycklig kvinna som kastar upp bilder i luften)

Här hemma: 
skitsur kvinna trycker på *delete-delete-delete* och börjar tugga fransar på kameraremmen.

Detta får jag alltså som prenumerant – via mejl – i väntan på att prenumerationen av månadstidningen ska komma i gång.

Var ganska nära att hämnas med uppsägning av prenumerationen. Motivera det med att de fan inte behöver skicka någon fototidning om de tänker fylla den också med sport.

Sedan tänkte jag lite till: aha…jag kanske ska tjuvkika lite i alla fall, för det där kan väl vara lika användbart när man fotar lerduveskytte? Eller försöker fånga en rusande skvatt galen hund på bild?

Så här ser fotbollsintresset ut i verkligheten, men sportfanatiker i tidningsvärlden lever väl inte där.


Ge alltså inte så mycket utrymme i medierna åt sporter som majoriteten totalt skiter helt i.  Det är en bedrövelse att se hur “Extra” på löpsedlar i form av mord, bränder och andra viktiga, livsavgörande händelser snabbt blir nedprioriterade och försvinner om Zlatan råkar fastna med ärmen i ett dörrvred, eller om en förbundskapten någonstans ger uttryck för något som kan tolkas som “rasistiskt” vid ett upprört tillfälle.
Då ska det diskuteras istället för vad det var han upprördes över. Eller hur dålig kvalitet Zlatans klubb (för tillfället) har på sina tröjor. “De ska väl tåla hårdare tag än dörrvreden?”

Ja, ni fattar. Detsamma ska man ju göra politiker uppmärksamma på: ge inte så förbannat mycket resurser åt afghaner och migration, som de vet om att majoriteten varken vill ha eller intressera sig för.  Men det verkar som att både politiker och medieaktörer vill tvinga på folket sina egna intressen. Och betala för det.

“Så tar du dina bästa skyttebilder.” När kommer den utmaningen i FOTO-tidningen? En lerduva som krossas i luften ( i bästa fall) kommer med betydligt större hastighet än Zlatan.

 

 


Stöd gärna bloggen med en gåva.
Du som vill är varm välkommen att ge en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en villkorslös och förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd insättning bekräftar gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller. Glöm inte att skriva ”Gåva” i meddelandefältet.
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>