Politikens nyttiga idioter – artisterna

8 november, 2016 BloggenJag tyckerSamhälle & politik  Inga kommentarer än

Facebooktwittermail

– Precis som innan Brexit fylls nu medierna med larm om fullständigt katastrof och jordens undergång om det inte blir som etablissemangen vill i allmänt val, skriver Dick Erixon.

Ja. Man kan nästan tro att journalisterna tror att svenska medborgare över huvud taget har rösträtt i USA och att det är lönt att bedriva pro-Clinton-propaganda. Det gick ju bra för Brexit, så varför skulle det inte gå bra med Trump?
För att etablissemanget inte vill det. Bara en sådan sak borde räcka för att göra, tycka och tänka raka motsatsen till allt de säger. För det etablissemanget tycker är bra brukar i regel bli katastrof för folket. Skattebetalarna.

Katastrofvarningarna i medierna blir rent av parodiska. Dagens Industri verkar inte förstå vad demokrati och allmänna val innebär. Eller vad sägs om denna ingress i dagens tidning:

“Trumps starka slutspurt skapar också stor oro bland de väljare som DI har mött.”

Väljarna är oroliga! Men vem tror DI att det är som utser Trump???

Skulle det inte vara väljarna? En fråga som Dagens Industri och deras utrikesredaktion kanske bör ta sig en funderare på…

Inför svenska valet 2018 kommer tidningarna slå knut på sig själva i sina försök att tala om för oss, att vi är oroliga för att “nazismen kommer”. Det är vi, men numera vi vet att den kommer från deras eget håll.
“Värna demokratin”, säger de och kommer med en massa förslag som direkt motarbetar den leder till diktatur, islamisering och förtryck.

Vad som är så typiskt för antidemokrater (även i USA) är att försöka påverka massorna genom att låta artister agera nyttiga idioter. Man tänker väl som så, att stora artister har miljoner idolrusiga fans som sväljer allt som deras idol gör och säger.
Det finns det.
Men också motsatsen.

Folk har olika smak även när det gäller tex. musik, humor och artister.  Risken finns att man väljer en nyttig idiot som fler avskyr eller är likgiltiga inför, än gillar.

Väljarna är i regel inte dumma. De röstar inte som stenrika artister, för de lever inte samma liv och värnar inte samma intressen. Utgå från att vad de än säger så har de fått betalt för att säga det, eller har egenintressen som du inte delar.
Det kan alltså få motsatt effekt. En illa omtyckt artist, eller artist bara tillhör en musikgenre som man inte tål, kan förmå väljare att rösta på den andra kandidaten istället. I protest.

artistval

Man kan säga att socialdemokraterna kommer få problem efter att ha använt bottennapp som Henrik Schyffert som reklamskylt.  Han agiterar inte sympatiskt för sossarnas förträfflighet utan koncentrerar sig på att försöka hata ihjäl sverigedemokraterna med lägsta nivå av mobbingfasoner.
Alla hatar mobbare. Ingen vill omge sig med hatare.

Gör, tyck och tänk tvärtom.


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>