Nu blir det fiber!

9 juni, 2018 AlbumBloggenFotonHälsaJag tyckerNatur  1 kommentar

Facebooktwittermail

(C) V. Wärmler OLYMPUS DIGITAL CAMERA, 8 juni 2018

Man är glad för varje dag man överlever och kan stanna kvar på landet!
Efter Telias utspel om att klippa våra koppartrådar och beröva oss telefon, internet och tv, tvingades vi till en snabb och brutal investeringsprioritering om 34.000 kr per hushåll.  Alla klarade det inte. De flesta fick tvångsbelåna sig för att hänga på, för det är sista omgången de drar fiber i vår trakt, där samtliga delar på kostnaden och på så vis kan hålla den nere. 11 hushåll.

En sommardans – nästan i tjur och fårhagen-  i vinröda velourbrallor, som en bestående hyllning till fläckflugor och broms – och till grävmaskinister och fiberhjältar.

 

Så är det för lantisarna.
Först betalar de minst lika mycket skatt som alla andra, egentligen mer om vi ska tala om hur mycket mer bensin etc de måste lägga ut för att dra nytta av samma samhällsservice och ta sig till skolor och jobb många mil enkel väg. Kommunen lägger bland annat skattepengarna från oss alla till att dra fiber till alla som bor centralt, medan vi andra – kringboende – får betala för samma sak en gång till, till oss själva. Till självbekostnad.
Allas jävla lika värde. Allas jävla lika förutsättningar!
Jag är så förbannat glad!

Nå, dansen varade inte så länge, trots kvällstimmarna.  Det har varit helvetiska dagar för oss MS-människor, som i likhet med mig verkligen lider av värme som överstiger 18 +    Yrseln blir extrem, annars. Svettningarna.  Illamåendet. Symptomen är snarlika dem vid värmeslag.

Utomhus kan man inte göra så mycket åt temperaturen. Man är hänvisad till klimatkontrollen i vardagsrummet eller i bilen.
Men tältet måste testas, innan vi ger oss iväg – när det blir uthärdliga grader – till ett tjärn eller sjö i närheten för att slå fotoläger och hoppas på härliga natur- och djurbilder.


Stöd gärna bloggen med en gåva.
Du som vill är varm välkommen att ge en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en villkorslös och förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd insättning bekräftar gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller. Glöm inte att skriva ”Gåva” i meddelandefältet.
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

En kommentar till Nu blir det fiber!

  • Krister K  säger:

    Like it!

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>