Julstämning (not) och Nobel

8 december, 2019 BloggenJag tyckerSamhälle & politik  Inga kommentarer än

Facebooktwittermail

Det lackar mot jul, men någon julstämning infinner sig inte. Jag har bakat pepparkakor på farmors recept, saffransbullar – lussekatter – och pyntat huset. Om eftermiddagarna har jag gått runt och tänt upp levande ljus i huset, och igår rullade jag köttbullar på 2 kg blandfärs i fler timmar, vilka jag frös in för att slippa alltihop på julafton.  Jag sparade ett gäng till middag.

Alla paket är inslagna och snörena krusade. Det snöar utanför, landskapet är mjukt och vitt i mörkret, och jag tänder utomhusbelysningens sekelskifteslampor och ser flingorna dala i skenet.
Men stämningen finns inte.
Den sista julgranen har brunnit upp i Sverige. Vårt stackars land, där jag matar domherrarna med solrosfrö, som om allt var som vanligt. Men det blir aldrig mer som vanligt. Landet, tryggheten och demografin är förstörd.

En sak är precis som vanligt.
SD blir fortfarande inte inbjudna till Nobelfesten, fast de idag är störta parti – demokratiskt valda.  I motiveringen till beslutet står det att partiet inte är ett parti som alla andra och att de har en bakgrund i högerextremism och brist på respekt för alla människors lika värde.

 

Man slår bara ut med händerna och suckar. Skulle Sveriges riksdag befolkas bara av partier som är som alla andra, behöver vi inte mer än ett enda parti. Och ska vi se till “högerextrema” bakgrunder, så ligger Bondepartiet (centern) och Socialdemokraterna mycket illa till. Sämre än SD, som inte ens var påtänkta när nazismen härjade.   (Nazismen var inte ens höger, den var så röd och socialistisk den kunde bli.)  När ska vi slippa socialdemokraternas historieförvanskning?

Vad är Nobels signal? 
Att det exkluderade SD, och därmed mer än 25% av det röstberättigade folket, är värre än inbjudna mördarregimer? Eller måste vi konstatera att Nobelstiftelsen har samma värdegrund som diktaturer? Tänk om alla partiledare hade kuraget att bojkotta den här hycklande och äckligt elitistiska diskrimineringskommittén.

Nobelkommittén skämmer ut sig.
“Det är både skamlöst och motbjudande att Nobelkommittén, som bland annat vill förmedla fred, bjuder in representanter för en diktaturregim som öppet slaktar och massakrerar iranska folket. Och det på självaste Internationella dagen för mänskliga rättigheter, den 10 december.
/../
Nobelkommitténs och den svenska regeringens inbjudan till representanter från diktatoriska länder är som att skjuta sig själv i foten och ytterligare befläckar kommitténs och regeringens skadade rykte.

Sverige står helt enkelt på fel sida av historien. Och historien kommer inte vara nådig vad beträffar Sveriges fallenhet för diktaturregimer, särskilt när det gäller prästerskapet i Iran.”

Parollen är väl: Mörda, våldta och kväs andras yttrandefrihet! Huvudsaken är att SD hålls utanför.

Och jag tror faktiskt inte Åkesson har något emot det, för han vet – som hela svenska folket – vad Nobelstiftelsen och svenska regeringen Löfvén står för. Det borde de övriga partiledarna också veta och dra öronen åt sig. Min uppmaning är: tacka nej, dra er ur Nobelfesten. Det finns verkligen politiska poäng att plocka på detta, och med rent samvete – av vettiga skäl. Win-Win.
Med er närvaro däremot legitimerar ni allt som en normal människa fördömer.

 


Stöd gärna bloggen med en gåva.
Du som vill är varm välkommen att ge en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en villkorslös och förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd insättning bekräftar gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller. Glöm inte att skriva ”Gåva” i meddelandefältet.
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>