Ivory Ivar & Ozon Oskar

10 november, 2019 AlbumBloggenFotonKatter  Inga kommentarer än

Facebooktwittermail

 

Ivory Ivar, min katt

För första gången på bloggen, men desto oftare på Facebook, vill jag presentera min kattunge. Ivar, heter han. Stor är han också. Nu. Kattungar växer ju fort och så det knakar.

Ivory, var det tänkt att han skulle heta, men han kan ju inte engelska, så han sa “Ivar” istället. Så det blev båda delarna. I försäkringspappren. Bara Ivar till vardags.
Ivar kom till mig, tillsammans med sin bror Åskar (Ozon Oskar), som är makens katt, den 27 september.  De är – kan man säga – resultatet av sommarens dubbla sorger, efter min älskade Maja med sina förhatliga juvertumörer och makens jättegamla katt Orvar, som dog bara sex dagar tidigare.
Vi åkte ända till Jönköping för att hämta dem.

Ivar och Åskar föddes 1:a juni i år.

Nyligen fick de båda juvelerna första vaccinet och besiktades hos Distriktsveterinärerna i Arvika, och den 26:e november ryker bollarna!  Det bär mig emot, Det är ju ett rent övergrepp, egentligen.
Men det är absolut nödvändigt med kastrering. Dels för att det kommer bli omöjligt att stå ut med stanken, när de båda blir könsmogna och börjar revirmarkera i hela huset! Detta vill jag förekomma med en kastrering så fort det är lämpligt, och det har vi fått fastställt går att göra nu.
Dels blir de mindre angelägna att ge sig ut på vandringar, när de får börja gå ut till våren. De blir lugnare som vuxna katter och mer hemkära. Inte heller kommer de här två bidra till att vildkatter som far illa sätts till världen.

Än så länge är de innekatter.  De har inte fullständigt skydd mot olika smittsamma sjukdomar, innan de får sitt andra vaccin, och det får de samtidigt med kastrering och ID-märkning snart. Och innan dess får de inte gå ut, bara av den anledning. Anledning två, är att de behöver bo här några månader för att lära sig var de hör hemma och känner sig hemma, innan vi släpper ut dem. Anledning tre, är att de är snövita båda två och det är inte särskilt tryggt ur trafiksäkerhetssynpunkt att de knappt syns i snön! Särskilt inte när de är så unga att de saknar allt trafikvett.

Det finns en fjärde anledning också, och den är att vi har rovfåglar som cirkulerar här. De har vid fler än ett tillfälle försökt slå mina hundar, när de varit valpar. Katterna behöver växa till sig, med andra ord, så de inte går omkring och ser ut som lätta byten. Åskar, som är den med ett brunt och ett blått öga, är dessutom döv. Åtminstone är hans hörsel starkt nedsatt. Tyvärr.

Guldögda Ivar, däremot, hör mer än vad som är nyttigt, Han har guldbruna ögon.
Det är så vi har sett skillnad på dem, fram till nu, när fler egenskaper börjar framträda. De har olika personligheter, men det är ju inget man ser omedelbart, men man ser däremot de olika ögonfärgerna. Åskar har längre svans och börjar bli större i volym, än Ivar.

 

Ivar

 

Åskar

 

Bröderna Ivar & Åskar

 


Stöd gärna bloggen med en gåva.
Du som vill är varm välkommen att ge en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en villkorslös och förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd insättning bekräftar gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller. Glöm inte att skriva ”Gåva” i meddelandefältet.
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>