Indragna ersättningar och exploderande brottsvåg?

4 mars, 2016 BloggenJag tyckerSamhälle & politik  2 kommentarer

Facebooktwittermail

sförslag
Nyss gick Johansson (S) ut med en intention (genomklubbad), som vill dra in dagsersättning och boende för människor som fått avslag på sina asylansökningar.

“Vi måste se till att de åker hem”, säger han. Som vanligt sträcker sig inte konsekvensanalyserna längre än munnen pladdrar. Är det för det första rätt att ändra på de premisser som asylsökanden kommit hit?
Hur många hade valt att avstå från att söka asyl i Sverige om de känt till att landet inte tar ansvar för dem, när de fått avslag?
Det är som om en bank skulle lämna ett lånelöfte, men när huset väl är byggt: ta tillbaka det.

All signalpolitik släpps alldeles för sent, men det har vi tjatat om länge nu. Detta skulle ha gjorts många år innan krisen var ett faktum och dessutom omfattat varenda inkonsekvent regel. Man skulle för det första ha stängt gränserna helt, tills situationen blivit hanterlig. Om den någonsin blir hanterlig igen.

Vad tycker jag? Ändra reglerna bara för dem som ännu inte kommit in i landet, men gå omgående ut med en intensiv och internationellt täckande upplysningskampanj om vad som gäller från och med nu. Jag tror nämligen att det är enda sättet att stävja en helt annan oönskad effekt, som en minister som Johansson borde ha kalkylerat med, men inte tycks ha gjort.  När ska regeringen ta hänsyn till befolkningens säkerhet?

“Den svenska poliskåren är i fritt fall och varken regeringen eller rikspolischef Dan Eliasson gör något för att stoppa utvecklingen. Man kan fråga sig om svenska folkets säkerhet är värd någonting alls, skriver Lisa Reventberg, polisinspektör i Stockholm. Gör våra makthavare någonting för att stoppa den galopperande trend som hotar svensk säkerhet? Svar nej. Snarare tvärtom.”  (Länk)

Bortglömt tycks vara att vålds- och brottsvågen kommer bli outhärdlig om bidragen i avvaktan på utvisning dras in, för någon frivillighet i att lämna landet som de lagt så mycket pengar på till att ta sig för livstids försörjning kommer svårligen uppnås.

Å andra sidan: de kommer inte lämna landet frivilligt om de blir försörjda ändå.   Den inkonsekventa, ansvarslösa asyl- och migrationspolitiken som Reinfeldt införde i uppgörelse med MP och socialdemokraterna maximerade i regering med MP har förstört landet. Helt.

I dagsläget berörs 4000 personer, meddelar man.  Vem räknar som en kossa?  Vi har hundratusentals som lever illegalt i landet, eftersom de inte övervakas efter beslut om avslag och utvisas genast. Det finns inte någon som helst kontroll på alla som gått under jorden direkt vid ankomst och försörjer sig på att förstöra livet för svenska medborgare med våldsamma rån, bedrägerier och inbrott.

I fjol kom c:a 163000 och polisen meddelade då att lika många försvann och gick direkt under jorden utan att registrera asylsökningar. Vem som helst förstår att dessa inte har asylskäl och kanske inte ens vill landet väl.
Samtidigt anser regeringen att alla som lever illegalt i landet har rätt till fri vård och skola. Inte ett ord om det paradoxala i detta.
Hur blir det med indragning av dessa medborgerliga rättigheter, som uppmuntrar en hel illegal invasion att stanna? Ingen utvisning sker, fast det torde vara enkelt att hitta, gripa och utvisa “gömda” människor när man naturligtvis vet var deras barn går i skola och vilka som i flera kommuner lyfter bidrag. Exempelvis.

80.000 skulle avvisas årligen. Vad har vi sett av den föresatsen hittills?

Sedan undrar man varför våldet och stölderna exploderar. Vi vågar inte gå ut längre, vi vågar heller inte vara ensamma hemma. Polis, skolor, försäkringsbolag och skattebetalare blöder och hela vårt välfärdssystem är livshotat.

Förslaget handlar om bland annat om att frigöra boendeplatser till nya asylsökanden. Det primära är att stänga gränsen så det inte kommer in fler, innan vi vet och kan ta hand om de som faktiskt redan är här och gör anspråk.

Spontant anser jag att förslaget är bra, givetvis, om än långt från tillräckligt. Vi ska inte försörja folk som inte har rätt att vara här. Men Sverige är unikt med alla inkonsekventa, dubbla budskap. Dessa måste upphöra.

Undantagna de nya reglerna ska vara barnfamiljer, säger Johansson också. 
(Så börjar vi om från början med att skapa nya problem – fler undantag att utreda och ta hänsyn till och som sannolikt sätter hela konceptet ur spel.)
Det ska inte finnas några undantag!
Stoppa dessutom rätten till anhöriginvandring och alla undantag förenade med den, som gör att reglerna för försörjningskrav för sina anhöriga helt enkelt inte gäller fler än en promille.

Att nu dra in boende– och dagsersättning innebär att de flesta kommer trolla fram ID-lösa barn att anknyta sig till, eftersom man åtminstone inte hittills har gjort några kontroller över vems barn som är vems, eller ens vem som är vem av föräldrarna.  Är de riktiga föräldrarna ens i landet, än?
Fler än en gång har samma barn presenterats, som en annan familj något tidigare eller efter hävdat vara sina, och fler än en gång har har man inte ifrågasatt hur en kvinna som uppgett att hon är 17 kan ha 9 barn.
Man tjafsar inte, fast man vet att det är bedrägeri, bara betalar ut i rädsla för att kallas rasist. Det man förlorar på karusellen tar man igen på gungorna, så det är de överlegitimerade svenskarna man sätter hårt åt istället, gör arbets- och bostadslösa och höjer skatterna för – de som betalat i generationer för att åtnjuta sina medborgerliga rättigheter.

Jag anser att invandrare inte har någon som helst rätt till barnbidrag för barn som inte fötts i Sverige. Ska jag tänja ut resonemanget anser jag att svenskar som är kapabla att försörja sina egna barn inte heller ska tillerkännas barnbidrag. Barnbidrag ska precis som försörjningsstödet vara öronmärkta för dem som inte på något annat sätt kan leva anständigt utan stöd eller inte erbjuda sina barn en någorlunda likvärdig tillvaro som de familjer som klarar sig själva.
Bara för medborgare.
Barnbidrag ska vara inkomst- och behovsprövade och de ska absolut inte omfatta barn som fötts i andra länder.

Det finns en djungel av inkonsekvens i regelverken som omsvävar asyl- och migrationsindustrin. Jag rekommenderar regeringen att sätta sig ner och slopa i stort sett varje bidragsrätt för människor som saknar medborgarskap samt skärpa villkoren för både uppehållstillstånd och medborgarskap. Läget är akut.


Stöd gärna bloggen med en gåva.
Du som vill är varm välkommen att ge en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en villkorslös och förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd insättning bekräftar gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller. Glöm inte att skriva ”Gåva” i meddelandefältet.
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

2 kommentarer till Indragna ersättningar och exploderande brottsvåg?

  • Dempa Slotteborn  säger:

    Spot on.

  • Anders Dahlqvist  säger:

    Bra analys.
    Situationen kräver både piska och morot:fördelar för den som snabbt lämnar landet utan att ställa till djävulskap och ordentligt och långvarigt obehag för den som inte gör det. Och därefter- aldrig mera blanda ihop mänskliga rättigheter med medborgerliga rättigheter.

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>