Händiga Wärmler

14 mars, 2018 BloggenDagens funderingKrönikorTexter  Inga kommentarer än

Facebooktwittermail

BETÄNK att jag, alltså JAG, var den som lade hela luftvärmesystemet på vinden till det nya huset vi byggde i Skokloster, en gång i tiden. Det var dock på 90-talet. (Som om det vore en ursäkt. Jag var åtminstone 30 och borde varit mer uppmärksam.)

Hela systemet kom i hundratals olika långa och utformade plåtdelar, tunnlar, och en spikpistol. Och en ritning.

Jag satt i två dygn (och tog hjälp av några öl) och läste ritning och spikade plåttunnlar. Själv. När jag äntligen kom fram till slutet av projektet på andra sidan vinden, så visade ritningen en meter rak plåttunnel.
Jag hade en böjd U-svängstunnel kvar.

Musten gick ur mig. VAR någonstans hade jag monterat ihop fel plåtdel? Jag blickade ut över en hel vind med ett komplicerat system av sammanfogade plåttunnlar och började gråta.

Det var ren hopplöshet jag kände. Jag var utmattad. Det frestade inte att bläddra tillbaka i ritningarna och kontrollera var jag hade valt ta en rak plåttunnel istället för en svängd. Hur lyckades jag med det? Det skulle inte vara tekniskt genomförbart.

Tog en öl till.
Vred upp ljudet på radion.
Nös, snorade, hulkade och kravlade runt i all isoleringsvadd. Fanns det verkligen inte en rak sista jävla plåttunnel till?
Nä.
Jag blev innovativ i mitt nödläge och listade ut att den sista u-svängstunnel (som blev över istället för en rak) faktiskt räckte i längd och kunde fogas ihop med väggen, om jag bara vände den åt rätt håll. Sagt och gjort.

Det blev en rolig krok som avslutade verket in i väggen, men det gick. I praktiken.

– Det där kommer aldrig besiktningsmannen godkänna, sa min dåvarande make, som kom hem efter en långflygning och släppte pilotväskan i golvet. Från sin plats på stegen, med huvudet genom vindsluckan. Han kollade in min insats, som jag var sprickfärdig av stolthet över, och såg framför sig hur det skulle kosta apa att korrigera mina misstag.

Resultatet: besiktningsmannen godkände lösningen!


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>