Blöjhinkar

9 november, 2019 BloggenInköpKatter  Inga kommentarer än

Facebooktwittermail

Nästan fantastiskt, hur man som nybliven kattägare med frivillig lätthet låter sig förtrollas av helt onödiga och nödvändiga tillbehör och pinaler, som allihop har med (eller kan ha) katterna att göra. Allt detta för att känna sig som en värdig omhändertagare. För att visa sin kärlek på fler sätt än mat, värme, omsorg, kel och rena utrymmen. Ta bara det här med kattlåda.

Katterna har fått tjocka lager ny Aloe Vera-sand i dasset idag, en älsklingssand, vad det verkar. Men den ska ju städas fler gånger om dagen, och man kan inte göra sig av med “behoven” hur som helst – det stinker as!

Igår  kom alltså min improvisatoriska Korbells blöjhink. Motsvarar alldeles utmärkt en bra mycket dyrare kattsandshink. 😀

Bara att skopa upp behoven i en plastpåse och släppa ner (som vore det en blöja) i den dubbelt tättslutande hinken, och det varken osar, eller behöver springas ut till soptunnan stup i kvarten. Mycket billigare – och snyggare – lösning, än en gråvit kattsandshink!

Förut hade jag en liten tom talgbollshink med lock på, och avfallspåse i, men fy vilken stinkbomb. Varje gång jag öppnade locket slog skiten emot en och spred sig blixtsnabbt i badrummet. Och på något vis sipprade stanken ut ändå – trots ett lock som sitter så flinthårt, när det väl tryckts på plats, att fingertopparna närapå blöder, när man försöker krafsa upp det. Det stank, även fast jag slog knut på påsarna.

Med den här mintgröna guldgruvan, som jag tyckte jag löste förbaskat bra, kommer inte ett enda os ut. Inte ens när jag trampar på pedalen och öppnar locket.
Man får fortfarande skopa upp skiten i små avfallspåsar och slå knut på dem, innan man släpper ner dem, men det misstänker jag att man får göra i de särskilda kattsandshinkarna också, om man vill vara säker.

345 pix för hink inklusive påse och tre refillpåsar. Räcker flera månader. Jag skaffade min på Jollyroom, men de finns säkert annorstädes också. (Nej, jag skriver inte annonser. Detta är på riktigt. Jag skriver ut inköpsstället enbart för att andra kanske vill prova detsamma för ett ändamål som de kanske inte har tänkt på.) Hinken finns i vitt, mintgrön, isblå och babyrosa.  Det finns andra varianter och modeller också, men det var den här som jag valde att testa som kattsandshink.
Av tio stjärnor får den faktiskt tio.
Den funkade exakt som jag hade förväntat mig. Man behöver alltså inte köpa de där ganska fula och enformiga Litterfashion-hinkarna som är avsedda som kattsandshinkar, om man inte nödvändigtvis vill.


Stöd gärna bloggen med en gåva.
Du som vill är varm välkommen att ge en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en villkorslös och förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd insättning bekräftar gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller. Glöm inte att skriva ”Gåva” i meddelandefältet.
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>