Blivande badrum

17 oktober, 2019 BloggenDiverse  Inga kommentarer än

Facebooktwittermail

Halva mattan lagd på mindre än ett enstaka timmar. Trevliga, snabba och skickliga superproffs från firman JMS i Arvika. Enbart eloger!

Efter många om och men, närmar vi oss slutet på det badrum som varit på gång sedan i somras. Men det var semestertider, det var  tveksamheter, egna sjukperioder och sorger, och det var i princip allt möjligt och….ja, det tog helt enkelt tid att komma igång på allvar. Men när grabbarna väl började, så uppstod rena ketchupeffekten.

Min stackars nya tvättmaskin har stått och väntat i sitt emballage sedan 6 juli. Detsamma med mitt nya badkar på tassar.

Först satte farsgubben upp gipsväggar, sedan kom rörmokaren, och efter ett par veckors glapp kom äntligen mattläggarna. Och jävlar, så snabba och effektiva! Detta gällde även rörmokaren, som snart måste komma tillbaka för “finliret”.  Han kunde inte göra klart, förrän mattläggarna var klara.
Jag räknade med att rörkrökaren hade arbete att göra i flera dagar över och under husgrunden, men han var klar efter bara en halv dag. Jag tror inte tar så mycket längre tid att göra resten.

Mattan var mycket ljusare, än jag mindes. Men det var bara positivt, för jag hade just börjat få kalla fötter inför min minnesbild. Den inre minnesbilden berättade om en mörkt beige matta, men tiden spelar en spratt.  Jag borde förstått att jag inte skulle ha valt något mörkt och varit trygg i den förvissningen, men ibland överarbetar mina sinnen. Ju äldre jag blir, desto ljusare vill jag nämligen ha det. mattan visade sig vara gräddig och behaglig, precis som jag ville ha den.
Jag sa att, om de hade tagit fel matta med sig, så var det bara bra. För då föredrog jag den de kom med.  Men de försäkrade mig om, att jag hade valt ut den själv. Jag mindes helt enkelt fel.

I morgon ska alltså allting vara klart. Då ska allt äntligen in i badrummet, och så återstår rörmokarens – i stort sett och efter vad jag begriper – installationer. Plus en vattenberedare. Det är ju lite bra att få vatten i rören också.


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>