Bara en (otillräcklig) lägesbeskrivning

11 februari, 2016 BloggenJag tyckerSamhälle & politik  Inga kommentarer än

Facebooktwittermail
Bild lånad från Affes statistikblogg

Bild lånad från Affes statistikblogg

“Det får vara slut med allt daltande och bortförklaringar. Det vi nu ser sänder signalen att det övriga samhället tillåter dessa kriminella gäng härja fritt och ta över”, skriver Arin Karapet (M) (Aftonbladet)

Om kriminella gäng som härjade i Husby våren 2013:

“Det övriga samhället hade kapitulerat för de kriminella subkulturerna som tagit över gator och torg.”

Idag är det sju resor värre.

Människor som är utbrända på utvecklingen och vill göra något, anklagas för fascism och rasism; alltså har samhällets politiska vilja att försvara sig mot självutplåning reducerats.

Därför är Folkets Demonstration en växande folkopinion.  Medieetablissemanget har inte lärt sig läxan. De bekämpar Folkets Demonstration som de bekämpade Sverigedemokraterna.  Hur bra gick det?

Ju mer medierna svartmålar dem och gör sitt värsta för att genom förtal, epitet och oseriösa kopplingar till extremistgrupper skrämma uppretade, rädda och grovt diskriminerade människor från att ansluta sig eller ens våga lyssna på dem, desto större framgång kommer de få.

Därför går Trump bra i USA:

“Folk verkligen avskyr det vanliga politiska spelet där politiker småljuger, manipulerar och smiter undan de stora frågorna. Väljarna vill ha fräscha och obefläckade personer som inte alls deltagit i och som inte spelar detta smutsiga spel.” (Dick Erixon)

I februaris opinionsundersökning (Sentio) fortsätter Socialdemokraterna rasa mot botten från 23 % och har nu 21,1 %.  Moderaterna har ökat från 20,1% till 21,8% och Sverigedemokraterna står stabilt kvar som största parti med 25,5%.

löfven

Micke Carlsson skriver:

Vi har förenklat uttryckt två stora grupper i Sverige numera:

1/ De som vill ha makt över folket (socialismen, vilket inkluderar media).

2/ De som vill ha demokrati (folket)

Demokratin i Sverige är numera ett spel för galleriet, demokratin är kapad av socialismen och om folket påpekar det tystas de av makten. Det var så det började innan förra sekelskiftet i det som blev diktaturen Sovjetunionen. Det var så det började under trettiotalet i Tyskland vilket ledde till ett världskrig.

Det är så de började redan i slutet av sextiotalet i Sverige. […]

Det gemensamma för alla diktatoriska ideologier är att de inte vill låta någon annan än sina egna tala inför folket, om det ändå händer används hot, våld eller propaganda för att tysta dem. Vi har sett flera exempel på det under hela förra veckan .

Lars Berglund, professor i konsthistoria, sade för tio år sedan om svenska politiker och journalister:

“Detta är första gången i världshistorien som en demokratisk vald regering tvingar sitt eget folk för att bekosta sin egen kolonisering”


Rikspolischef Dan Eliasson vill 96% av befolkning se avskedad, läste jag i en mätning nyligen.  Det får honom att plötsligt ta ett blad från munnen, som om det han säger i Expressen på minsta vis förändrar den inkompetens han uppvisat och får honom att framstå förtroendeingivande. Han har nämligen “blivit överraskad över hur illa det är”.

Den enda i landet som är överraskad är alltså Sveriges rikspolischef?  Det var väl i denna “överraskning” han beslöt sig för att dölja invandrarbrottsligheten bakom kod 291.

Han kan inte garantera säkerheten i utsatta förorter runtom i landet, säger han, men borde berätta att han inte kan garantera någon sådan i hela landet eller över huvud taget.

– Jag har blivit överraskad sen jag blev rikspolischef över hur illa det är i vissa områden på kvällarna, säger han och varnar:
– Om vi inte bromsar den utvecklingen så är jag helt övertygad att inte bara traditionell brottslighet utan också radikalisering och terror kommer att öka i vårt samhälle.”

Detta har varit känt för många av oss i två decennier; för de flesta i ett decennium, men Eliasson….han  är överraskad.
Sedan blir han politiker också:

– Vi måste vända utvecklingen. Och det är inte polisens som har det huvuduppdraget, det måste vara samhället, det måste vara jobb, det måste vara utbildning och innanförskap.

Nej, det är inte “samhällets” huvuduppdrag. Regeringens enda möjliga och kvarstående uppgift att stänga gränserna för mer invandring, och sätta igång med att lägga handling till alla ord om utvisning och repatriering, innan de är någon som helst idé att fundera på några åtgärder.

Vi går under.
Snabbare än Socialdemokraternas väljarstöd.

 

 Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>