9 december, 2018 BloggenSamhälle & politik  2 kommentarer

Facebooktwittermail

När friheten krymper

Jag trodde att Schulman föraktade hur fria vi var förr i tiden? Nu skriver han om valfriheten och glädjen före 2018, som om han nyss vaknat.

Det vi betraktar som bitar av trygghet och igenkänning, rycks ifrån oss – ett efter ett – varje dag. Först nu, när det kryper in i hans egna sfär, reagerar han. Först när han inte får röka på en uteservering. 

Om några år skriver han sorgset att han minns förr i tiden när han satt på uteserveringar utan risk att bli skjuten. 
Istället för att driva en politik, och som journalist skriva om den, som gör att folk kan vara utomhus och trygga, så siktar de in sig på att förbjuda moral- och symbolsaker som saknar betydelse för egentligen alla, utom för dem som förbudet drabbar med all kraft, rakt in i valfriheten. Som en sorts skottskada.

“Låt oss betrakta uteserveringarna som en farkost, ett maskhål till förr i tiden. Där sitter vi med vår cigg och vår öl, mot all rim och reson, men med en känsla av att livet är här, det är nu vi lever det. “

Det är journalister och krönikörer, som han, som jobbat för att täppa till alla “maskhål mot förr i tiden”. De goda åren. Visst känns det för jävligt, Alex?


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

2 kommentarer till

 • Ralf T  säger:

  Det är mer än decembermörkret som lägrar sig i medieadelns lilla privilegierade bubbla.
  Allt medan landet och dess folk i verkligheten därutanför befinner sig i fritt fall när tumskruvarna dras åt snäpp för snäpp av demokraturens kreatur. I morgon i Marakesh är det dags för nästa spik i kistan för det land vi kände.

  • Victoria Wärmler  säger:

   “Migrationsminister Fritzon (S) kommer alltså underteckna FN-resolutionerna om flyktingmottagande och migration idag. Att en minister från en övergångsregering gör detta trots hård kritik i riksdagen är orimligt. Strider rimligen mot gränsen för en övergångsregerings mandat.”
   Detta skriver Jan Ericson, M, på Twitter. Så nu vet vi.

   Jag vet inte om vårt land och folk utsatts för ett större svek, än detta.

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>