Ulf Kristersson (M) tror svenska folket har dåligt minne

25 januari, 2016 BloggenJag tyckerSamhälle & politik  Inga kommentarer än

Facebooktwittermail

modde
Moderaterna förnekar sig inte efterkonstruktioner. Svenska folket vet, i motsats till Ulf Kristersson, vilket partis ledare som krävde våra “öppna hjärtan” och sa att vårt land tillhörde invandrarna.

Det är ett vägval om vilket land Sverige ska vara, sade Reinfeldt till TV4.

– Är det här ett land som ägs av dem som har bott här i tre eller fyra generationer eller är Sverige vad människor som kommer hit mitt i livet gör det till att vara och utvecklar det till? För mig är det självklart att det ska vara det senare och att det är ett starkare och bättre samhälle om det får vara öppet.

Vad är Sverige för land? Ägs det här landet av dem som bott här i fyra generationer eller de som hittat på någon gräns? (FT)

 

Moderatledaren menade också att svenskarna är “ointressanta som folkgrupp” och att det faktiskt är “invandrarna som skapar det nya Sverige”. Det senare har han verkligen rätt i, men det är inget Sverige som någon vill ha. Upptäckten kom för sent för moderaterna. Sverige har blivit ett farligt, kuragelöst och patetiskt land att skämmas ögonen ur sig för, och moderaterna bär stor del av skulden.

Om landet bara har påhittade gränser finns det inga som helst skäl för svenskarna (hur de nu fått namnet) att betala skatt i Sverige. Landet finns ju inte. Och hur kunde moderaterna ge folk svenska uppehållstillstånd i en geografi som är utan gränser? Det måste betyda att ansvaret för invandrarna istället är norrmännens, finnarnas eller danskarnas.

Intressant dock, att han erkände svenskarna som folkgrupp, för det har ingen annan svenskfientlig politiker gjort. Svenskarna har inte en folkgrupps skyddsvärde och status i sina egna lagar, där de bara har skyldigheter mot andra. Ända sedan 2003 har JK gjort gällande att svenskar inte skyddas av HMF-lagen.

Det har i praktiken inneburit att svenskar inte går att utsätta för hatbrott, rasism, kränkning eller diskriminering. De omfattas ironiskt nog inte av allas lika värde, fast de bokstavligt talat uppfunnit värdegrunden.

Frågan är varför svenskar ska känna det ändamålsenligt att arbeta vidare för ett upprätthållande av grundlagsskyddens principer där de själva är undantagna.

Så….jo tack, Kristersson, vi lär nog aldrig glömma “moderaternas pådrivning i migrationspolitiken”.

 

Statsminister Fredrik Reinfeldt inledde valrörelsen med ett allvarligt budskap till det svenska folket. Han ville förbereda svenskarna på att de kommande årens växande flyktingströmmar kommer att bli tuffa.

– Jag kommer att vädja till svenska folket att öppna sina hjärtan för de mycket utsatta människor som vi nu ser runt om i världen, säger han.

Utsatta människor hjälper man där de befinner sig, för allas skull.  Utsatta människor klagar inte på maten eller anfaller värdbefolkningen, som de som kommer hit har en överrepresentativ förmåga att göra.

Detta “allvarliga budskap” missade för övrigt Stefan Löfvén, som förra året ansåg att flyktingströmmarna kom oförutsedda som en blixt från klar himmel. “Varken regeringen eller Migrationsverket var förberedda på de proportioner som flyktingmottagandet har antagit.” (AB)

Det var de ensamma i Sverige om.

Jag ska inte uppehålla mig vid det pinsamma i hur moderater vill göra sverigedemokraternas politiska karaktärsfasthet till sin, när de upptäckt att deras egen invandringsmaximerande politik varken är hållbar eller välkommen hos väljarna.

Slutsats:
Jag är faktiskt förvånad att moderaterna över huvud taget överlevde Reinfeldts 8 år vid makten. Jag blir ännu mer förvånad om svenska folket ger moderaterna en chans till att lova en sak och göra en helt annan efter valet.

 

Bild: tommyhansson.wordpress.com

Bild: tommyhansson.wordpress.com


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>