Tillbehörsnoja (Honor 8)

29 september, 2016 BloggenFåfängaInköp  Inga kommentarer än

Facebooktwittermail

När man väl har investerat i en ny smartphone (Huawei Honor 8) , så börjar tillbehörsnojan.
Hos mig.
En del är nödvändiga för att skydda telefonen, men en del annat är rena bekvämlighets- och nöjesförlängare.

Dessa är på ingång nu. Bekväma Oxilar X1 Bluetooth stereo-hörlurar. Det går att vika ihop dem så de tar ingen plats att  bära med sig och de går att ha på sig hur man vill.

2016-09-28_213802

De har fått skitbra kundrecensioner, men säljs inte på många håll!  Jag fick tag i mina hos MobileFun.  Till slut!  Jag avskyr alla trådiga hörsnäckor som ska petas in i öronen och gör ont. Jag har små öron, så jag får inte fast dem ordentligt utan att de trillar ut. Och får jag fast dem, så sitter de verkligen fast och gör svinont.
Jag är old school, så jag vill inte ha mikrofon på kinden och hängare på öronen.

Det här är perfekt, en kompromiss mellan bluetooth och stereo/musikhörlurar, för lurarna är ganska små.

229 kr, så det är ju inga pengar att tala om.

d

Nästa grej, som är absolut nödvändig för mobilens livslängd: displayskydd. Det är också på ingång, enligt leveransbeskedet  Flytande skärmskydd!

 

2016-09-29_133628

Jag visste inte ens att det fanns. Man slipper luftbubblor mellan skyddet och skärmen och det här härdar skärmglaset och gör det resistent mot repor, feta fingeravtryck, smuts, stänk och allt skumt.
84 spänn. Helt taget.

mofi-rui-flip-case-for-huawei-honor-8-brown-20092016-1-tMen så kommer även ett flip-skydd (man viker upp framsidan som en bok), men jag vet inte näääär. Det fanns inte på lager, så det kan ta 14-18 dagar. Sådant där irritera mig, när det inte informeras hur lagerstatus ser ut förväg. Man beställer, börjar tindra föväntansfullt….och så får man mejl som beklagar sorgen. “Kommer när det kommer….”

Jag verkligen avskyr alla de där moderna, otympliga plånboksfodralen. Det ska vara enkelt att slå upp och komma åt mobilens alla funktioner, men också skydda.

Det matchar både kameraväskan och plånboken.  Ja, jag vet – fåfänga – men om det finns så är man väl inte dummare än att man väljer en färg man vill ha och av vilken anledning man vill.

På väg är också sleeve-fodralet med nack/halsrem. Även till min gamla Samsung Galaxy hade jag variationer för olika tillfällen. Bara 49 spänn.
sleeve

2016-09-29_194202På väg är också 64 GB microSDXC ultra.  (Minneskort)  199 spänn.
Jag tror jag hinner få vartenda dugg innan jag får nanoSIM-kortet från Telia. Det enda som behövs för att kunna ringa….

Lustigt; jag beställde min nya Honor 8 genom Telia på söndag eftermiddag och hade den dagen därpå, i måndags. Det var då jag upptäckte att mitt gamla SIM inte passade, varför jag ringde direkt och beställde ett nytt.
Borde inte det gå minst lika fort? Bara ett brev i lådan,  i princip, men nej då.

Nu hoppas jag att SIM-kortet kommer i morgon, för sedan är det helg. Då händer det ingenting förrän tidigast måndag, och då har jag haft min nya mobil i en vecka – utan att ha kunnat använda den.

Men jag stortrivs med den. Jag behandlar den som en juvel.
Gud ska veta att jag är svårtflirtad, när det gäller mobiler. Ända sedan jag bestals på min lilla Ericsson-mobil med fliplucka 2004, så har jag aldrig funnit någon ny som jag trivts med. Förrän nu.

Som ni förstår, har jag haft gott om tid att undersöka den. Allting är logiskt och därmed enkelt…. i funktioner, organisation och användning. Inställningarna är gjorda nu, apparna jag vill ha finns på plats (via Wi-fi), kameran är överraskande suverän för en mobil, ljudet är avlyssnat och godkänt och – ja- den är lättälskad.
Rekommenderas!
Om du nu händelsevis vill ha en ny smartphone, litar på mitt omdöme (nåja)  och inte vet vad du ska välja.

Naturligtvis finns det fler saker som jag vill ha, som dockningsstation-laddare och bil-mobilhållare, men det är inget som jag har panik med. Det är ju egentligen de mest elementära tillbehören jag beställt nu, om man frånser att det kanske inte var så jävla akut med två fodral.

Men håll med om att Sleeve-fodralet kommer som en alternativ räddande ängel i morgon, med tanke på att flip-fodralet (som ska vara standard) tänker ta mellan 14-18 dagar på sig innan leverans.  (Besvikelse)
Om sleeve-foralet inte kommit praktiskt taget genast, så hade jag inte vågat ha mobilen med mig på en hel månad, i rädsla för att kanske repa den.

honor8x

 

Jaha, nu ska vi se hur länge jag behåller den här. Jag är ingen storköpare av mobiler, utan brukar köra slut på dem – eller: de brukar hinna gå ur tiden, innan dess, och då finns det inga förbrukningsvaror kvar på marknaden till dem som passar.
Det var drygt fyra år sedan jag köpte mobil innan den här. Då förstår ni, kanske, för en mobil uppfattas som modern i max ett år, numera.
Jag minns min första mobil.
En Motorola, tung och klumpig som tegelsten  (1997, tror jag). Den saknade täckning på landsbygden, och det var ju praktiskt, med tanke på att det var där jag levde. Inga sms, för det fanns inte än.. Men det en helt annan historia


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>