Tiden är förbi för etablissemanget

1 juli, 2017 BloggenJag tyckerSamhälle & politik  1 kommentar

Facebooktwittermail
“….jag är övertygad om att det finns andra, och bättre, lösningar på de problem som invandringen skapat än de som SD levererar ”  (Stigmatisering som en framgångssaga, Anne Heberlein – länk här)
Jättebra. Det finns alltså ännu “bättre lösningar”.
– Varsågod och berätta. 😊
 
I övrigt en mycket klarsynt artikel. Hon förstår verkligen kraften bakom orsak och verkan.
 
Synd bara att hon markerar samma (låtsade) motstånd till SD som hon beskriver är kontraproduktivt när andra partier gör det. Utan att leverera alternativ.
 

Hon har nyligen tillkännagivit att hon vill kandidera för moderaterna, men säger och visar att hon för har full förståelse till varför väljarna väljer SD och vet varför de växer.  Fler bland de mer frisinnade debattörerna har valt det greppet. För det får inte hända, att man genom sitt visade förnuft blir förväxlad med sverigedemokratiska sympatier.

 

Lik förbaskat kläms alltså dessa brasklappar in, a “....jag är övertygad om att det finns andra, och bättre, lösningar på de problem som invandringen skapat än de som SD levererar “, som hon (som alla andra) dels inte beskriver vilka de skulle vara, och dels (som alla andra) inte besvarar med de bättre lösningar som hon är så övertygad om finns.

 

En övertygelse kräver full orientering i alternativ, som inte borde vara så svåra att kontra med. Om de finns.
För det är ju detta aber som övriga partier rids av; de har förlorat all trovärdighet på att bara döma ut sverigedemokraternas lösningar, utan att kunna presentera hållbara egna alternativ som klart och tydligt visar på vilket sätt det egna/andra partiers lösningar är bättre än deras. Eller så har de sonika snott delar av sverigedemokratiska lösningar och kallat dessa lösningar bättre, bara på den grund att det är andra partinamn på de sverigedemokratiska lösningarna.
Har även gällt problemformuleringarna.
 

Gå över ån efter vatten, kallas detta.  Eller hyckleri light.

Varför inte bara erkänna att sverigedemokraterna haft rätt hela tiden och att deras lösningar är de enda gångbara alternativen med utsikter att ge resultat? Förklara sig villiga till seriöst samarbete?

Vill man knäcka “SD-koden”, så är det här vad man behöver göra. Man behöver prata mer för sin egen politik än mot sverigedemokraterna, för man vinner inga val på en politik som bygger på att hata och exkludera åsiktsmotståndare samtidigt som man talar vacker om tolerans och öppenhet.

Man glömmer tydligen att sverigedemokraterna faktiskt inte är något annat än vad folket vill. En allt större del av folket, visar det sig. Folket finner sig inte i att hållas utan rättmätigt inflytande och kallas för en massa vedervärdiga saker.
Innan övriga partier tar sverigedemokraterna på allvar, erkänner dem och därmed folkets oro, och visar dem samma respekt som de själva förväntar sig tillbaka, kommer man fortsätta rasa i opinionsundersökningarna.
Nu har sverigedemokraterna befäst sin position som Sveriges näst största parti och är överlägset största parti bland arbetare, i LO.

Vill man marginalisera sverigedemokraterna, är det hög tid att leverera “bättre lösningar” och få folkets förtroende för att dessa är bättre och för att lösningarna faktiskt kommer sättas i arbete.  Kopierade sverigedemokratiska linjer, men bara fram till valet, duger inte längre, för det finns ett liv efter valet där man måste leva upp till förväntningarna och bevisa att man tänker genomför vad man lovat.

Jag är osäker på om folket vill riskera att bli lurade en gång till, genom att både socialdemokraterna och moderaterna efter valet  gör överenskommelser med extremistiska miljöpartiet – igen. För att ha en målvakt, en samarbetspartner, som folket inte röstade på, att skylla på, för att förklara varför deras vallöften inte genomförs.

Den tiden är förbi.


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

En kommentar till Tiden är förbi för etablissemanget

  • Erik  säger:

    Hej Victoria!

    Problemet med Sverigedemokraterna är ju att de inte har några realistiska förslag alls på hur Sveriges ekonomi och samhälle skall skötas på bästa sätt. Sverigedemokraterna lösningar handlar ju mer om att försämra kvinnors rätt till abort och att göra livet lite svårare för homosexuella svenskar eller nationella minoriteter som svenska judar och samer.

    Jag undrar hur många av de som säger sig vilja rösta på Sverigedemokraterna som verkligen tror att vårt land gynnas av förbud mot import av kosherkött eller fortsatta tvångssteriliseringar av transsexuella!

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>