Svenskar i misär nonchaleras

Facebooktwittermail

misär

”Svenska människor i misär intresserar inte. Bara nyanlända flyktingar. Inga husvagnar ställs upp och förses med gratis el för våra hemlösa i staden. […]En tredjedel av pensionärerna lever under fattigdomsgränsen. De har inte råd med medicin, bra mat och är ofta hänvisade till ett fattigt liv i ensamhet. Ensamstående mammors ekonomiska situation är fortfarande krisartad. Några insamlingar till förmån för dessa två grupper hör jag aldrig talas om. Förmodligen inte lika givande dela en sådan insamling på Facebook.” (ST)

Politiskt hyckleri och svineri, är det frågan om. Om en människa inte är ”inne” att visa omsorg om, så negligeras människans tragedi. I dessa dagar är det ”inne” att ha annan hudfärg än klassisk svensk sådan.

Uppmärksamheten riktas bara till nyanlända med annan hudfärg och etnicitet. Hur välmående de än är. En gammal eller utmärglad svensk människa skiter man fullständigt i. Särskilt om vederbörande är vit.

När ska etablissemanget fatta att det är lika – om inte mer – rasistiskt att välja ut människor efter hudfärg och etnicitet att ge förmåner, bostad, omsorg och jobb, som det skulle vara att välja bort dem av samma skäl?
Alla val man gör vare sig de är positiva eller negativa, med hudfärg och etnicitet i åtanke, är rasism.


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

Jag älskar kommentarer, men använd ett vårdat språk, fritt från invektiv.
Facebooktwittermail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *