Svensk samtidspolitik överträffar mytologi

15 november, 2017 Jag tyckerSamhälle & politik  Inga kommentarer än

Facebooktwittermail

Det verkar som att #MeToo-nojan nått Stockholms slott. Till och med enleveringarna från 1897 som dekorerar fasaderna ifrågasätts, eller snarare: omges med krav på att slås i spillror.
Ska man moralisera mytologier?  Det är vad enleveringarna skildrar, inte historiska tiders våldtäkter, som en kvinnlig konstprofessor på Stockholms universitet deklamerar.

(Läs om Enleveringsgrupperna.)

Konstnären var fransmannen Jacques Foucquet d.ä.  Skulpturerna skildrar vad mig anbelangar inte nödvändigtvis sexuellt våld heller. Alla fyra som de mytologiska konstverket skildrar blev kidnappade, men var skälen nödvändigtvis sexuella?

Ibland står jag inför en gräns: jag kan till exempel inte respektera eller på allvar ta till mig teoretiska idéer från en filosof på 1700-talet som lät sätta alla sina barn på fattighuset. (DN, Margaretha Rossholm Lagerlöf, professor emeritus i konst)

För det första handlar enleveringarna om mytologiska händelser – myter – och är ingen svensk historiebeskrivning. Dagens regering är dock å färde med att återskapa ett nytt fattigsverige genom en så outgrundligt ansvarslös migrationspolitik och befolkningsförsummelse, att det kommer gå till historien som kriminell.  Om inte professor kan respektera eller ta på allvar en 1700-talets filosof, eller fransk konstnär, vad kan hon med en regering i modern tid?
(Läs gärna Janouch, där en handläggare – migga – på Migrationsverket berättar något som borde få varje svensk att kasta ut regeringen med huvudet före. Och därefter alla bedrägeriasylanter.)

Våldet saknar motstycke i Sverige, i synnerhet det sexuella. Det kommer man inte till rätta med genom att angripa enleveringar på Stockholms slott. Inte ens om de verkligen beskrev svensk historia. Det är inget av det som förklarar det skräckscenario vi genomlider i politikernas hänsynslösa ambition att förstöra vårt land och folk. För alltid.


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>