Sommarsysselsättning, vill jag lova

25 februari, 2018 BloggenDiverse  Inga kommentarer än

Facebooktwittermail

Jag och maken arrenderar skogsmark. Precis mitt i en svamp- och rådjursskog har vi fått tag i en försvarlig bit mark – med jakträtt – där inget ska avverkas de närmaste decennierna. Vi får bygga vad vi vill där, har vi fått klartecken på nu, så länge det är med respekt till natur och omgivning.

För oss är detta guld, som vill ha ett litet alternativt och gömt boende om samhällskollapsen skulle bli ett faktum. Och även utan kollaps blir det perfekt som tillflyktsort, när man lessnat på allt annat och bara vill ha avkoppling från vardagen. Det är inte tänkt att ha några krävande moderniteter, för då kunde vi lika gärna stanna hemma ch strunta i friluftslivet. Huset ska vara utgångspunkten.

Hur vi ska skydda växthus, potatis och trädgårdsland från vilda djur under sommartid funderar vi fortfarande över, för det är ju inte alltid vi är där.

Det vi slutligen fastnade för var ett Weber gårdshus som är formgivet av Ernst, så nu har vi laddat ner broschyrer och ritningar. Det är byggt med Leca block och går både att placera i miljön och kamouflera hur vi vill.  För mig skulle det vara utmärkt som målaratljé medan gubben föredrar att ha handladdningsverkstaden där.  Det är alltså fritidsbehovet vi talar om nu. Skulle det krävas, så anpassas det förstås till ren boplats – eller byggs ut ytterligare.
Det roligaste är själva planeringen och att utforska möjligheterna.


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>