“Somliga åsikter överförs som smittor via blodsband”

21 oktober, 2017 BloggenJag tyckerSamhälle & politik  Inga kommentarer än

Facebooktwittermail

Jag har fått en ny älsklingskrönikör att ägna tid åt. Gymnasieläraren Andras Magnusson på Para§raf. (Jag kommer återkomma ofta till honom, misstänker jag. )
Han verkar ha klippkort på Para§raf, vad gäller att framföra sina åsikter som till en början kan passera som rätt vidsynta. I den här artikeln undrar han i rubriken om åsikter smittar. För att konstatera att de inte gör det och att det politiska landskapet ska sluta sjåpa sig. För att efter en del funderande slå fast att vissa åsikter faktiskt är blodsbundna. Förgiftade, också.

Han vet så mycket.
Det här exempelvis:

“Så stod Ebba Busch Thor där som en annan Yasri Khan och vägrade ta Jimmie Åkesson i hand. Gissningsvis tror hon att åsikter smittar via fysisk kontakt. […]

Så varför tog hon honom inte i hand? Det handlar givetvis om smittorisken. Hon är rädd för att genom handslaget förknippas för mycket med någon hon inte vill förknippas med. Hade hon tagit honom i hand hade den politiska karriären varit över redan nu istället för i september nästa år.”

“Givetvis”?
Såg man debatten så noterade man säkert också, i motsats till Magnusson, att Ebba inte alls vägrade ta Åkesson i hand i något sorts rädsla för att karriären skulle vara över. Glöm inte att det var hennes parti som tog initiativet att bryta Decemberöverenskommelsen (DÖ).  Hon är den sista som är rädd. För “smitta”.
Anledningen till att hon inte fattade hans hand nu var att hon inte vill ingå det avtal som Åkesson föreslog genom att sträcka fram sin hand. De skulle “ta i hand” på överenskommelser om saker som deras partier var eniga om.  Det var avtalet hon avböjde. “Just nu”.

Ebba förklarade att hon gärna skulle ta honom i hand vad det gällde många saker men först när vissa uppförandekriterier inom Åkessons parti var tillfredsställande lösta. Hon sa uttryckligen att det kunde bli aktuellt den dagen som partiet inte längre fungerade som en skandalfabrik.
Skandaler, ansåg hon, stjäl onödig energi och seriös uppmärksamhet från viktigt politiskt arbete. Det har hon rätt i och jag tror inte Åkesson tycker annorlunda. Även om det är svårt för Åkesson att kontrollera vad medierna oftast väljer att blåsa upp bortom alla proportioner, just för att de vänsterdominerade medierna skyr Åkessons parti som pesten.

Stackars Ebba kommer förmodligen aldrig få till stånd en nödvändig överenskommelse med något parti alls om det är skandaler hon måste undvika.
Men nu dras ju gammelmedia och public service med sina egna skandaler, så de har kanske inte lika mycket tid – just nu – att hitta på några åt sverigedemokraterna. Ebba bör kanske passa på, om landet är henne kärt.

Magnusson fortsätter med något som nästan ger mig hopp om demokratin:

Synen på politiska möten som smittotillfällen får allt större genomslag. Delvis verkar det handla om tron på åsikter som en kontaktsmitta, delvis tror man tydligen att det är en luftburen smitta.”

Nu är det ingen som tror så, Magnusson, men alla är medvetna om medierna kommer bestraffa dem med misskrediterande drev och karriärsabotage om de inte tar avstånd från ett visst parti. Den är den berömda “brunsmetningen”, som gammelmedierna tillämpar för att styra politiken i den riktning de själva önskar.

Dem som politikerna är rädda för att få närkontakt med är inte sverigedemokraterna utan medierna.

Hittills har metoden lyckats och den kommer fortsätta vara en framgångsrik metod så länge politikerna låter sig utpressas. De kan när som helst sätta stopp för huruvida all guilt by association ska fortsätta ha makt över den politiska utvecklingen genom att helt enkelt ta ifrån media den makten över deras arbete.
Men det är de för fega för. Och en demokrati överlever inte om den underkastar sig manipulationer och emotionell utpressning.

Men sedan spårar Magnusson ur och skaffar sig en övertygelse om den åsiktssmitta som han ägnat halva artikeln åt att sabla ner. Han hetsar sig själv mot demoniska halmdockor och nollar med ens vartenda ord han ägnat åt hur fel och fegt det är att att tro att åsikter smittar bara för att man står i närheten av dem vars åsikter man inte delar.

“Ett parti som grundades av nazister för några tiotal år sedan och än idag har åtskilliga företrädare som köper material från NMR:s webhandel – för att stödja deras kamp för ett rasrent Norden – är genom blodsband smittat. Och blodsmitta ska man se upp med.”

Är han dum?
Nyss spottande han över hur fel det var att “Kaplan som varit i samma rum som islamister och sedan omedelbart själv blev islamist i den folkliga debatten”  och: “Vänsterpartiet och Miljöpartiet som demonstrerade mot Nato och därmed blev kommunistkramare eftersom de befann sig på en plats där också kommunister fanns. Som om man inte får vara emot Nato om kommunister också är det.”  Ja, eller hur? Eller som att människorna i folkets demonstration blev nazister i vänsterdominerad media bara för att personer från NMR kom dit som åhörare.
Men nu:

 Så länge Sverigedemokraternas företrädare i allt väsentligt delar värderingar med nazisterna drabbas de av nazismens blodsmitta. Samma sak sker när moderatpolitikern Hanif Bali twittrar vidare SD-argument och aktivt angriper utsatta människor och religiösa minoriteter.”

Rena rama lögner kommer du inte längre än så här med. Seriöst?
Du ansåg att det var irrationellt och direkt kontraproduktivt med påsmetade åsikter när folk med dina egna politiska sympatier inte kunde fritt frottera sig med massmördarideologierna islamister och kommunister utan att bli förväxlade med dem. Saken kom genast i ett annat läge när det gällde politiska åsiktsmotståndare. Här finns det inte ens någon tvekan om att allihop är nazister för att enstaka medlemmar skickat efter informationsmaterial om NMR?  Det förenar dem genom blodsmitta med nazister!
Måtte du aldrig behöva en blodtransfusion, Magnusson, för du kan aldrig veta om den du tar emot blodet från råkar ha skickat efter informationsmaterial från NMR. Då blir du nazist!

Som om det inte räckte med av hat djupt förledda metaforer måste Hanif Bali (M) också ha en släng av sleven som djupt nazistsmittad, minst i flera led, genom att vara uppskattad som twittrare av sverigedemokrater. (Inte enbart; Bali liksom uppskattas av en tämligen nyanserad åsiktsskara bland olika partier, men förvänta er inget – Magnusson har som sagt lämnat all sans han hade och förblindats.)
När åsikter inte smittar men ändå smittar – eftersom vissa åsikter har särskilda blodsband som förenar dem.   Sist jag läste de här resonemangen med samma emfas, var om när socialdemokraterna stämplade J i vissa människors pass.

Exakt här genomskådar man Magnussons politiska agenda och han kan – om ni ursäktar – dra åt helvete.


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>