Skov igen?

10 mars, 2017 BloggenHälsa  Inga kommentarer än

Facebooktwittermail

Då är jag hemkommen från vårdcentralen där mina ögon gått igenom någon sorts närstudie på ögonen, för egentlig ögonundersökning var det knappast tal om på en vårdcentral. Det visste jag ju också, men det är alltså den omvägen man måste gå.

Läkaren skickade en akutremiss till centralsjukhuset direkt. Men nu är det helg, så det lär väl inte hända någonting förrän på måndag. Flera dagar till spillo.
Hur som helst kunde han konstatera vad jag redan konstaterat: pupillerna drar inte ihop sig. Jo, fast reaktionen på ljus är extremt långsam. Alltså bör jag inte vistas utomhus utan solglasögon.
Nej, det klarar jag knappast! 
När jag skulle följa hans pekfinger framför ansiktet såg jag dubbla konturer runt det. Med glasögon. Han slog fast att det högst sannolikt hängde ihop med min MS och att det här kunde räknas som ett skov. Men det får en specialist bedöma. Det läskiga är att inte veta om symptomen kvarstannar som restsymptom, eller går helt tillbaka.

Frågor som uppstår är givetvis varför det här händer? Det räcker inte med att säga “att det hänger ihop med min MS” och så är saken utredd, för jag vill veta vad som hänt. Tex: har en ny lesion uppstått i hjärnan som påverkar synnerven, eller inflammation? Det hela har betydelse för hur man ska förhålla sig.

Jag anser dock att jag ser något tydligare idag, på alla avstånd, och hoppas det inte bara beror på tillvänjning. Är det så, så håller synen på att åternormaliseras även om det går jävligt långsamt.
Jag kan bara vänta.
Under tiden har jag köpt mig lutein och A-vitamin som är bra för synen, men det är i princip det enda jag kan göra själv.

Blåbär kan tydligen rädda synen.


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail
Tags:  ,

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>