Säsongsbord

14 januari, 2018 BloggenInköp  Inga kommentarer än

Facebooktwittermail

Man får vara slug.
Här har jag skapat mig en avställningsplats i ett av kökets minst använda dörrhål mellan skafferidörrarna. När vedspisen används på vintern och skyddslocket tas bort, finns inget ställe att ha den platsslukande  micron på.  Snyggmicron.
Det har jag äntligen löst med Ikeas rullbord, Stenstorp – en pytteliten köksö, kan man säga. Här fick jag rum med både knivblock, lampa, gamla visseljohannan utan visselpip, micron, lök-och-potatis-påsar, vattenkitteln 1,7 l retro i koppar, hushållspapper och traktörpannan.
För när locket åker på vedspisen till våren, och micron står på sin vanliga plats på vedspisen igen, så kommer rullbordet ut i köket och blir bakbord istället.  Utan att jag behöver röja arbetsbänken fri från allt. Detta blir mitt säsongsbord. På vintern: micro-bord och på sommaren bakbord.
Förenklar allt! Inget står i vägen.
Små kök kräver idéer. Nu ska inte förlängningssladden hänga så där framför skafferidörren och irritera, och förhindra att man kommer in i ena skafferiet. Det är bara en provisorisk lösning till närmaste uttaget.  I morgon kommer gubben sätta upp nya uttag inne i det lilla rummet bakom. Det finns inte ett enda på den sidan av rummet, blev vi varse.

Man behöver tydligen bilder för att upptäcka vad som ska göras hemma.
Ser nu att jag är visst inte klar med kakeldekoren än. I höstas kunde jag inte bestämma mig för om jag skulle ha dekor bara övre raden runt diskbänken och arbetsytorna, eller båda raderna som över arbetsbänk och spis, så det avstannade där: ena sidan har båda raderna men andra sidan bara övre raden.  Jag har suttit där och glott mig vansinnig, sedan dess. Jag vet inte vad som blir bäst, fast jag kan sitta där och jämföra.
Jag vet fortfarande inte om jag ska ta bort en rad på ena stället eller fylla med en rad till på det andra. Jag blir som Papphammar (Gösta Ekman) när han måste välja tandkräm i affären och får allt värre beslutsångest. Tills slut skiter han i att köpa tandkräm.
Precis så är det med mig.


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>