Säkerheten först

1 februari, 2016 BloggenDiverse  Inga kommentarer än

Facebooktwittermail

larmIdag är det viktigare än någonsin att trygga sina hem och egendomar. Det har jag gjort. Huset och omgivningen, från dörrar och fönster till alla uthus och garage, har fått tekniska tänder som håller inkräktade på avstånd.

Jag har både CGP-system och CCTV-övervakning, som proffs har installerat. Främst har alltihop ett avskräckande syfte, men såklart bidrar det till att avsevärt försvåra inbrottsförsök. I alla fall obemärkta.

Inspelning har ett starkt bevisvärde, i de fall tjuven är dum nog att inte ta varning av tydlig information och larm, men jag använder det för fler ändamål – att hålla koll på vad hundarna gör, när jag inte är hemma. Även när jag är hemma, bör jag väl säga. Det är inte alltid de befinner sig inom synhåll från fönstret i den inhägnade trädgården, så jag har sett till att kamerorna täcker sådana “döda vinklar”.

Dessutom kan man själv se vad som pågår i realtid via surfplattan eller telefonen, även när man inte är hemma. Det finns både synliga och dolda system, men gemensamt för just de här är att de kräver tillstånd om de riktas mot platser där allmänheten har tillträde. Men dit hör knappast mina övervakade domäner.


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>