Sahlin-gate

9 maj, 2016 BloggenJag tyckerSamhälle & politik  Inga kommentarer än

Facebooktwittermail

sahlinx

Mona Sahlin har avgått som nationell samordnare mot våldsbejakande extremism efter att Expressen avslöjande att hon skrivit falska inkomstintyg åt sin livvakt för att han skulle kunna köpa en tiomiljonersvilla utan att ha finansierade inkomst till den. Åtminstone ingen beskattad och kontrollerbar inkomst. (Expressen)

I onsdags informerades kulturdepartementet om att det Mona Sahlin var polisanmäld, så även livvakten. Åklagare Anders Jakobsson har inlett en förundersökning om osant intygande alternativt grovt osant intygande.

Hon sitter kvar i statliga Systembolagets styrelse, trots att hon bara haft närvaro på 3 av 9 styrelsemöten. Intern kritik har framförts för detta, ändå har hon fortsatt förtroende – åtminstone på pappret. Det skulle aldrig hända någon annan, kan jag ju säga.

Till att bandhundskälla efter “högerextremister”, det minsta hotet i antal och (sannolikt) noll planerade attentat i Sverige, har Sverige i alla tider haft vänsterextrema Expo.
För att hålla stenkoll på de aktuella och uttalat verkliga hoten mot medborgare och svensk säkerhet, från våldsbejakande islamism och vänsterextremism, behöver vi någon annan än Mona Sahlin som själv är vänsterextremist (har suttit i Expos styrelse) och som gjort sitt yttersta för att gynna jihadister. Att sätta henne på en sådan post är som att be räven vakta hönshuset.
Det är vi många som konstaterat alltsedan hon fick posten.

Alice Bah Kunke, som är fel häst i loppet för egen del, berömmer henne:
“Jag respekterar Mona Sahlins beslut att lämna sitt uppdrag. Hon har utfört ett mycket värdefullt arbete i sin roll som nationell samordnare mot våldsbejakande extremism.”

Vilket “värdefullt” jobb har hon utfört?
Hon har upprättat en allmänt utskrattad telefonlinje till stöd för mammor som misstänker att deras söner tänker åka till Syrien. Linjen blev förstås tyst, för ofta är det ju så att jihadister ingår i hela stödnätverk och inte sällan uppmuntras av kärnfamiljen. Eller har följt med den i princip kontrollösa flyktinginströmningen och kommit hit som IS-terrorister.
Att bli martyr är något ärofyllt i islamisternas värld. Det finns inget farligare än människor som tror de är odödliga i den meningen att livet fortsätter i ett parallellet paradis, och jordelivet bara är en parentes.

När man kom på idén att ringa den stödlinjen, var det ingen som svarade på denNationella stödtelefonen drivs av Röda Korset som får 1,2 miljoner skattepengar för jobbet. Jobbet att inte svara på linjen…

Att Magnus Ranstorp, terrorforskare vid Försvarshögskolan, berömmer henne gör det är mindre begripligt. Men det kanske är av samma skäl som alla – helt oavsett relation och konflikter i övrigt – alltid delar ut lovord till en människa som avlidit. Ingen är så god, omtyckt och omistlig som den som just dött.  Kanske såg Ranstop ett spår av chans att få efterträda henne? Då duger det inte att dansa på graven.

Men sällan hoppar halta löss. Socialdemokraterna skulle aldrig drömma om att anställa nyttig spetskompetens så länge det finns partikamrater och vänner i behov av jobb. Det kommer Ranstorp bli varse, med eller utan eloger.

“Men hon kommer alltid igen, även när det ser som mörkast ut.” (Arne Lapidius)

Hur svårt är det, när man har hela makten/vänstereliten i närmaste vänkrets?  Det är ju så hon själv beter sig. “Det är väl klart att jag hjälper mina vänner”, svarade Mona, när man undrade varför hon givit livvaktens dotter praktik trots att myndigheten sagt nej.

Möjlighet att komma tillbaka hade nämligen aldrig hänt om hon varit en vanligt arbetstagare, en vanlig medborgare, som vi andra. Eller sverigedemokrat. I sistnämnda fallet hjälper det inte ens om du lämnat sverigedemokraterna. Du är för resten av livet kontaminerad.
Med samma “ljug- och-fiffel-meriter” som hon har, hade vi andra aldrig fått ett jobb mer, hur ljust det än såg ut och hur lång tid det än gått. Och vi hade skakat galler, länge, för betydligt mindre saker än hon gjort.

Felet med politiker idag är att de lönemässigt och socialt lever och svävar långt över de vanliga medborgarna vars liv de styr och ställer med. Vilka beslut de än fattar som drabbar den vanlige medborgarens direkta vardag och ekonomi, så saknar de förståelse för kritiken mot dem, eftersom konsekvenserna inte drabbar dem själva.

När det rapporterades att de fattiga inte hade något bröd att äta, så kom det berömda svaret (som inte lär vara sant, men ändå) av MarieAntoinette :
“Om de inte har något att äta, kan de väl äta kakor?”
På den nivån fungerar svenska politiker.

Kraftigt höjd bil- och bensinskatt drabbar inte dem själva av två skäl; de har endera så höga löner att de inte märker om de får flera hundra eller till och mer flera tusen i extra utgifter varje månad. De har råd med det, eller så har de i egenskap av storstadsbor så korta avstånd till allting att det inte påverkar dem alls. En del har inte ens bil, för det finns täta och snabba kommunikationsmedel, eller så finns allt de behöver på gångavstånd. Bara som exempel.

En miljöpartist, som jag dessvärre glömt namnet på, lär för några år sedan ha snäst åt en värmlänning med tio mil tur-retur genom kommunikationsfria skogar till jobbet:
“Om bensinpriserna stör er, kan ni väl åka tunnelbana?”

Sahlin har man helt enkelt inte vetat var man ska göra av. Hennes så kallade löner och arvoden är antagligen bland de fetaste socialbidragen som svenska folket tvingats betala för att – allt som oftast – bara bli spottade på tillbaka.

“De är ideologiskt drivna extremister”, kastade hon ur sig om Folkets Demonstration och förolämpade därmed praktiskt taget hela svenska folket, den vanlige medborgaren.
Hon hade ingen aning om vilka hon uttalade sig om utan reagerade med reptilhjärnan som Expo gör, så fort de hör en meningsmotståndare tala om demokrati, folklig opinion och regeringars avgång. “Meningsmotståndare”, ja – det är helt otroligt att man uppfattar människor som kämpar för folkets makt och lika villkor för alla som detta. Vem är man då själv?

Sahlin:
“Det var en samling av våldsbejakande och våldsanvändande extrema högergrupper. Samlingar som syftar till att skrämmas, hota och utöva våld mot till exempel människor som har invandrarbakgrund. Det vi ser just nu är ingen invandringskritisk opinion. Det är inga regeringskritiska grupper. Det är inte män som vill försvara kvinnor.
Det är ideologiskt drivna extremister. Det är nazister. Det är män som hatar kvinnor och invandrare.
Det är de som gillar våld och hatar demokrati.
De är fega uslingar.”

Detta diskuteras man här.

Mona skrev under sina hatiska glåpord och förolämpningar mot helt fel grupp med sin titel; nationell samordnare mot våldsbejakande extremism. Hon kallade alltså vanliga seniorer, livsveteraner och pensionärer för våldsamma nazister som gillar våld och hatar demokrati och för fega uslingar.

De bespottade har rätt att känna skadeglädje i dessa dagar. Hon kan knappast räkna med deras stöd, sympati eller förlåtelse, nu när hon faller som en fura.

Aldrig har hon väl visat sin totala okunnighet och sitt folkförakt större, än då. Vi är många som aldrig kan förlåta hennes för detta och lika många är vi nu som nu ropar “karma” och förtjusas över hennes avgång.

På facebook fälldes omdömet:
“Jag anser dock att det är ett än större brott att peka ut delar av befolkningen som deltar i tillståndsgivna demonstrationer med fruktansvärda epitet i de största nyhetsmedierna och underteckna med sin nationella titel som samordnare mot våldsam extremism. Sveriges demokrati behöver inte Mona Sahlin. Sveriges folk är värda mer än hennes avsked. De är värda en ursäkt” (Roger Richtoff)

Mona Sahlins livvakt framstår dessutom mer och mer som ett välavlönat mysterium. En gigolo. Han hade inga uppenbara uppgifter och var sällan synlig på jobbet, han hade VIP-parkering för sin lyxbil som kulturdepartementet betalade 50 000 kr för (skattebetalarnas pengar), därtill gav Mona hans dotter praktikplats trots att myndigheten sagt nej.

 


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail
Tags:  

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>