Rökverk

21 augusti, 2015 Bloggen  Inga kommentarer än

Facebooktwittermail

Om du är rökare och vill envisas med att fortsätta vara det, vill jag tipsa om hur du slipper betala mer tobaksskatt än nödvändigt.
Köp råtobak och cigarretthylsor, mal tobaken och rulla egna cigarretter. 1 kg a 219 kr räcker en månad för 2 normalrökare. Javisst, det blir mer arbete och tar lite tid, men det är värt det. Man sparar tusentals kronor.

När jag hade rökt hemrullade cigg i 2 månader, så försvann dessutom all hosta. Jag började fundera över detta.  Vet man egentligen hur mycket av giftiga och beroendeframkallande extra tillsatser och ämnen det finns i köpcigaretter?  De måste innehålla något som inte följer med i råtobak, för annars skulle naturligtvis inte rökhostan ha försvunnit.
I dagens dato har det gått 2 år med bara hemrullade cigg och jag tycker inte att köpta cigarretter smakar ett dugg bra längre. Inte något märke. Detta vill jag alltså tipsa om, nu när jag fattat beslutet att själv sluta röka helt och hållet den 1 september.
hylsorJag har försökt förr, men det har inte funkat något vidare. Den här gången har jag lyckats få min rökande lilla mor med mig, och två lyckas förmodligen motivera varandra bättre. Det blir lite av en tävling av alltihop, och det ska bli skoj, för jag är den som helt saknar tävlingsinstinkt, medan mamsen har för mycket av den varan… och dessutom är en usel förlorare.

Jag beställer för det mesta råtobak/cigaretthylsor från Partajshop i Karlstad – dom är blixtsnabba. De är billigare på frakten, än på andra ställen som jag sett. Köper man för 2 månader i stöten, det vill säja 20 paket filterhylsor och 2 paket 1 kg råtobak, så kommer man lätt över 499 kr för fri frakt hos Partajshop.
Jag brukar vanligen köpa råtobaken – Coobra ekonomi – där också, för den behöver man inte fukta först. Inga smakämnen, eller tillsatser behövs. Men en bra kvarn behöver man att mala tobaken med, och den får man billigt om man köper startpaketet.
Har man väl kommit igång med vad man behöver i inköp för att börja rulla,  så är det bara råtobak och hylsor, i princip, som behöver införskaffas sedan. Kanske nya billiga skärblad till kvarnen någon gång om året, eller en ny cigarettrullare (det finns elektrisk), men det är ingenting i det stora hela.

Nu ska jag förbereda mig mentalt för att sluta röka. Det kan behövas, för maken tänker inte sluta. Jag behöver alltså all styrka jag kan få.


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>