Polisen: “Eliasson, du har ingenting att tillföra svensk polis mer än fullkomligt kaos”

3 februari, 2016 BloggenJag tyckerSamhälle & politik  1 kommentar

Facebooktwittermail

gt
Polisinspektör Anders Karlsson, Göteborgs City, riktar skarp kritik mot högste chefen. (GT)
Dan Eliasson har avböjt kommentar.
Ja, vad finns det för honom att säga? Hans uppträdande är oursäktligt, och helst ska han inte säga något mer, förrän han meddelar sin avgång. För alls bästa.

“Rikspolischef Dan Eliasson sitter i SVT:s Gomorron Sverige den 26 januari och har möjlighet att på ett ärligt sätt beklaga den oerhörda sorg som drabbat anhöriga och vänner efter mordet på Alexandra Mezher på ett HVB-hem i Mölndal.

Dan Eliasson ägnar sina tankar åt brottsoffret och hennes anhöriga endast några få sekunder.

I stället väljer Eliasson att ge en längre och spekulativ monolog där han förminskar den misstänkte mördarens handlingar på ett så typiskt sätt, så genomsyrande för svensk rättspolitik. Även om det säkerligen finns tragik i gärningsmannens historia så motiverar det inte handlingen, och inte att rikspolischefen sitter i SVT-soffan och ägnar gärningsmannen mer uppmärksamhet än offret.

Finns du verkligen på riktigt, Dan Eliasson? Har du egna barn eller andra anhöriga? Du står ju i ett totalt motsatsförhållande gentemot de värden polisen skall värna om. Att skydda, hjälpa och ställa till rätta. Har du någon som helst känsla för vad som är rätt eller fel? […]

Du om någon, som är chef över Sveriges poliser, borde veta hut, samt be om ursäkt. Du har förstört så mycket för polisen genom din nonchalans och okunskap. Du har sedan länge tagit bort all arbetsglädje och stolthet som är så viktig för en fungerande poliskår. Du har raserat väl fungerande enheter och strukturer inom polisen och i stället skapat fullständigt kaos för alla.

Du har inte tagit till vara på den kunskap och specialkompetens som under decennier byggts upp på olika enheter. Du har dessutom en unken syn på de poliser i uniform som jobbar nätter, kvällar och dagar för att just du skall känna dig trygg.

Men inslaget i Gomorron Sverige blev ändå droppen.

Jag tror inte du har viljan eller förmågan att be om ursäkt, därför gör jag det i ditt ställe.

”Jag ber alla brottsoffer om ursäkt för att min högste chef är Dan Eliasson. Jag ber alla om ursäkt för att hans tankar först och främst går till gärningsmannen och inte till brottsoffret. Förlåt.”

Till sist en uppmaning till dig, Dan Eliasson. Be snarast regeringen om att få bli entledigad från din befattning som rikspolischef. Du har ingenting att tillföra svensk polis mer än fullkomligt kaos och total polisiär frustration.

 

Anders Karlsson, polisinspektör  Göteborg City”

Väl rutet!
De orden kom inte en dag för tidigt och ger uttryck för vad de flesta känner.
Jag tar av hatten.


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

En kommentar till Polisen: “Eliasson, du har ingenting att tillföra svensk polis mer än fullkomligt kaos”

  • Fem idioter är fler än fyra genier - Demokrati!  säger:

    Självklart har han rätt. Eliasson är ett avskum och frågan är om han ens duger till fyllnadsmassa i ett vägbygge? Tyvärr är han bara ett av symptomen på ett mycket, mycket sjukt samhälle byggt på lögner, lögner och mera lögner. Polis, media, “rätt”system, politiken och alla dessa inkompetenta politiskt korrekta, ja svin som intagit chefspositioner inom offentlig förvaltning och faktiskt även inom näringsliv där ledarskap utövas genom skräck och därmed rädsla råder.

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>