Örnen har landat!

6 mars, 2018 AlbumBloggenFotonJakt & skytteNatur  1 kommentar

Facebooktwittermail


Min koltrast har landat igen.
Nu väntar jag bara på att det ska bli vår och jag slipper plåta genom en fönsterruta.  Det är så de här bilderna tagits.  Rakt genom altanfönstret, i morse.

 

Det sorgliga var att en liten talgoxe körde ihjäl sig mot fönstret igår. Han blev skrämd av en av hundarna och flög åt fel håll. Pang.
Jag skyndade mig ut och tog upp honom i handen. Avsvimmad. Men jag kände det lilla hjärtat picka i bröstet på honom, så jag höll honom ett tag för att se om han skulle kvickna till. Oftast gör de det.
Efter en liten stund öppnade han ögon och började blinka. Jag satte honom då på ett bord på altanen, så han kunde flyga iväg. Han burrade upp sig i kylan.
Efter tio minuter, när jag kikade ut för att se om han gett sig iväg, så hade han slutit ögonen och sänkt pannan mot bordet. Han hade dött. Inre blödningar, antar jag.
Nu ligger han i en liten smörask.

Nästa gång vi hörs, har jag utbildats till skjutledare för klubbens räkning.
Efter det återstår skjutinstruktörsutbildning, men jag vet inte ännu om jag ska bry mig om den. Det är så mycket numera som stjälper planer för långt framåt.
Och något ska väl maken få vara ensam om. Han är väl också den enda av oss två som har naturlig pedagogisk talang för det.


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

En kommentar till Örnen har landat!

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>