Om

'Pure me'
Min agenda är ganska enkel: som politisk lösdrivare (dock konservativ) vill jag veta och undersöka sanningen, vare sig den är för eller mot mina övertygelser. 

meJag är 54 år och född i  Stavnäs (Arvika kommun) 15 maj 1963. Efter många turer runt om i Sverige, bor jag sedan 25 år tillbaka där jag växte upp från 9 års åldern: i huset som min far en gång byggde. Det är kameraövervakat och larmat, ligger ute på landsbygden i Klässbol, mitt mellan Grums och Arvika.
Jag lever där jag trivs bäst; nära skogar, sjöar och natur tillsammans med min make Mike och 4 små hundflickor: Maja, Moa, Molly och Mimsan. Och huskatten Orvar, förstås.

Mike 58 är en skicklig elektronikingenjör och f.d. yrkesmilitär.   – Den dator som han inte kan fixa, den finns inte. Utan honom till hands, skulle jag inte klara mig i teknikens värld länge. Inte över huvud taget tror jag, efter som han är till stor hjälp efter att jag fick MS-diagnosen (som svar på åratal av mystisk hälsoproblem) sensommaren 2016.

Mina hundarna är av favoritrasen Shih Tzu, utom Mimsan, som är en adopterad liten blandras som jag räddade från Rumäniens gator 2012.

Förutom min stora kärlek till djur, är mina intressen: författande, samhällsdebatt, fotografera, måla i akryl och utöva skyttesport.

Projekt på snarast möjliga dagordning är eftersöksutbildning och viltvårdskurser. Jag är ingen jägare i vanlig bemärkelse, utan mest intresserad av att värna och rädda liv, samt av att förkorta lidande, tex vid trafikskador  och sjukdom. Jag anser att allt vilt, i förhållande till oss, har företrädande rätt till våra skogar och vad den erbjuder, varför jag också är för rovdjurens rätt att slippa jagas när det sker i förebyggande syfte, bara för att människor är rädda för dem, eller för att de uppfattas om troféer.

Jag kan för egen del tänka mig att döda djur endast av 3 anledningar: i självförsvar, för att befria från plågor, samt för att – när inga självförsörjande utvägar finns kvar -skaffa mat.
För mitt höga nöjes skull ägnar jag mig istället åt skyttesport; skeet och trap och precisionsskjutning på träffmåltavla.

Materialist, javisst – om jag har råd. Annars är jag en jordnära bohem; en analyserande och långsam människa. Jag till och med läser långsamt.  Född i latoxens tecken. Nu ljög jag; visserligen är oxen mitt stjärntecken, men jag avskyr sysslolöshet och är därför fenomenal på att hålla mig sysselsatt och hitta på extra uppgifter, som jag verkligen inte behöver ägna mig åt, för att fylla ut luckorna. Gillar positiv stress, men svarar tyvärr alldeles för lätt på den negativa sorten.

Hatar:

 • djurplågeri,  storstadsarrogans, antidemokratiska krafter, extremism i alla former, dubbelmoralister, falskhet, förutfattade meningar, elaka människor – och spenat.

Älskar:

  • motsatsen till ovanstående, humor och kålpudding
  • Färgerna gul, mörkgrön (sap) och röda nyanser
  • Och min Nissan Juke.

Medlem i:

 • Flertalet djurskyddsorganisationer
 • Jägarnas riksförbund – f.d. vice ordförande, lokal avdelning. Ledamot, sekreterare i Distriktsstyrelsen.
 • Jägarförbundet
 • Svenska Vapenägarens förbund
 • Jakt- och sportskytteklubbar

 

Utbildning:

 • TV-journalistik
 • Hälsoinformatör
 • Undersköterska med både psykiatrisk inriktning och sjukvårdande inriktning, samt en oavslutad specialiserad YH-utbildning i geriatrik/äldrehälsa
 • Jägarexamen 2014
 • Livet, på gott och ont

Det får räcka, för stunden.

Vi ses i bloggen!
Victoria

***

Notera
Alla texter och privata bilder som är publicerade på bloggen är upphovsrättsskyddade. Det är absolut förbjudet att använda dem utan mitt uttryckliga tillstånd, vilket även omfattar ett förbud mot ”skärmdumpning” för att kringgå upphovsrätten och mot min vilja använda dem i offentliggörande syfte. Respektera mig, så respekterar jag dig.
Men: Du vet väl att du kan köpa användarrättigheter till mina egna naturbilder här på bloggen, alla eller enstaka? Se dem i kategorin Album, Foton – finns i högermarginalen. Hör bara av dig.

Stöd gärna bloggen med en gåva.
Bg: 848-8819
Swish: 070 22 00 447