Objektiv

13 augusti, 2017 AlbumBloggenFotonNatur  Inga kommentarer än

Facebooktwittermail

Nu har jag, som sagt, investerat i ett telezoomobjektiv till min Panasonic Lumix-kamera DMC GF7.

“Fånga action och sport samt kom nära motiven långt borta. Denna telezoom från Panasonic (Panasonic Lumix G Vario 100-300mm f/4,0-5,6 II O.I.S) har en brännvidd på 100-300 mm vilket motsvarar 200-600 mm i 35 mm-format. Objektivet passar perfekt vid fotografering av action och sport på avstånd men även för att komma närmre skygga djur.”(Länk)

Min förhoppning är att kunna ta bättre långhållsbilder.

 


Nu saknar jag bara ett macro-objektiv, men det måste vänta. (Det är ammunition jag måste prioritera hamstring för tillfället, lagren tryter.)  Den som vill sponsra mitt naturfotograferande och fortsatta dokumentation av framförallt värmländsk landsbygd får med min största tacksamhet gärna swisha en slant till 0702200447.

Vad som är spännande är,  att just en makalöst duktig fotograf – Barbro Nelly – har gett positiva utlåtanden om just detta macro som jag behöver.  Nästa gång.

Tills vidare har jag köpt ett budget-alternativ, ett close-up-filter med x4 förstoring, till mitt originalobjektiv 12-32 som i övrigt inte duger till mycket mer än porträttavstånd och vidare c:a 32 meter längre fram.
Det var bristen på zoomens räckvidder jag blev mäkta besviken på, när systemkameran anlände. Objektivet var torftigt för mina naturintressens ändamål.

Just då hade jag dessutom nyligen köpt min första Lumix-kamera TZ70, en resekamera med superzoom. Jag blev bortskämd!  Den tar alla avstånd från porträtt till mer än 300 meter.
Bildkvaliteten är dock avsevärt bättre med min andra systemkameran, som alltså är bäst lämpad för planerade bilder med avstånd man känner till i förväg. Det krävdes alltså flera objektiv till den och de kostar svindyrt.  Det är som att köpa nya kamerahus varje gång.

Nästan genast köpte jag ett 45-150-objektiv, vilket jag också blev himla besviken på, eftersom jag var dålig på att lista ut vad beteckningarna berättade för mig om avståndet. Jag ville ha långa räckvidder!
Nu har jag det, i objektivet jag har köpt och skriver om här, men samtidigt krävs det en massa objektivbyte för alla olika håll, varför resekameran Lumix DMC TZ70 med allt-i-ett är oumbärlig på mina små fotoutflykter.  Det är den jag rycker upp när det är oförutsedda motiv som dyker upp och man inte hinner byta objektiv.

Jag har alltså tre objektiv nu, skitbra för sina avstånd. Men behöver ett fjärde, macro, som jag måste vänta med. Jag är nämligen utfattig!

 


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>