Nytt skov

21 juni, 2016 BloggenDiverseHälsa  2 kommentarer

Facebooktwittermail

Frånvaro länge, ja jag vet.
Nu är jag inne i ett skov (MS) igen. Den här gången har det varit en udda upplevelse, kan man säga, eftersom ett nytt symptom dykt upp – dimmig syn på höger öga.

Känns inte så jävla roligt, när man bara för ett par månader sedan fixade två par nya glasögon och vant sig vid glasklar utsikt igen.  Lagom till midsommar, så klart.
Hela skrivandet blir en utmaning, precis som koncentrationssvårigheterna hela tiden får mig att tappa tråden. Ni får ha tålamod med mig.

Nedsatt syn är ett bland de första och kanske mest vanliga symptomet på MS, men det gällde alltså inte mig som “debuterade” med halvsidig ansiktsförlamning. Jag har fått synproblemen först nu. Det är bara att hoppas att de går över, när skovet gör det. Hos de flesta brukar synen komma tillbaka inom en till tre månader. Hos en tredjedel kan viss dimsyn (eller vilken variant av synproblematik man nu drabbas av)bli kvarstående.

sommarväskaDen här gången har jag dessutom varit extremt trött, okoncentrerad – och haft balansproblem. Då är bästa alternativet att unna sig en massa mysiga have-to-have-saker, som man oftast inte behöver, men som tröstar. En sommarväska? Det mesta glädjer nu. Det bli ett begär som gör om hela definitionen av meningen med livet.

För: det finns en mening med allt.
Just nu kan det här vara naturens sätt att tvinga mig dra ner på tempot och släppa några av bollarna i luften. Omprioritering? Hur som helst bör jag lära mig att göra allt i min egen takt. Jag brukar vara alldeles för angelägen om att försöka hålla jämna steg med en allt snabbare omgivning.

Det ordnar sig.

 


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail
Tags:  

2 kommentarer till Nytt skov

 • pelle 3  säger:

  Menade inget illa,,,,,gillar att läsa dina inlägg bara
  Pelle

  • Victoria Wärmler  säger:

   Din uppskattning värmer mer än du anar! 🙂
   Jag hoppas kunna vara tillbaka med full styrka igen. Snart!

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>