Nytt kök

Facebooktwittermail

Så blev då köket äntligen klart, lagom till midsommar, och jag är helnöjd.
Hyllorna var det sista jag hade kvar och de hämtade jag i tisdags. De fanns i Värmlandsbro, utanför Säffle, i en liten lantlig heminredningsbutik som heter ”Vackert Hemma”.

 

En ljuvlig cremefärgad, virkad gardinkappa.

 

 

Olyckligtvis visade sig den bredaste franska hyllan vara fraktförstörd vid uppackning och kontroll, och det var den sista de hade i lager, men det fungerade ändå. Jag tror det blev bättre utan den, så ödet ryckte kanske in.

Jo, en sak är kvar: kakeldekor. Det beror på att jag inte kan bestämma mig, annars hade det varit gjort för länge sedan. Men eftersom det gamla vita kaklet inte stör, precis, så tänker jag inte förhasta mig.

Luckor och lådor:

 

Maja provsover de nya mattorna på nya golvet. Hon fann sig tillrätta direkt. Klart bättre än en gammal snusbrun, utsliten korkmatta från tidigt 70-tal, eller hur?

Bilderna på luckor och lådfronter är tagna i lite olika ljus, så färgerna skiljer sig, men de ska föreställa antikvita. Väggarna fick en varm gräddvit nyans och golvet blev i ”vit ek”.  De lantliga beslagen skickade jag efter.

 

Fortfarande rörigt och i här syns inte nya arbetsbänken som tillkom efter bidlerna, men så gott som klart! Postar fler bilder senare.

Huset var rörigt, så länge renoveringen pågick. I åtminstone två veckor levde vi i princip på bara mackor, för spisen och fläkten var övertäckt. Senare blev det ännu rörigare och det frestade mig inte att laga mat med spisen och kylskåpet utdragna mitt på golvet.

Jag gick ner 5 kg under renoveringstiden, vilket förstås kan uppfattas som två flugor i en smäll, men det håller jag på att ta igen nu. Jag har fått paj-dille!  Jag har lagat mellan två och fyra olika pajer i två dygn nu. Plus en korvgryta.

 

Skink-och ostpaj och en mussle-dill och champiinjonpaj. (Här skymtar förresten nya arbetsbänken i klarlackad furu – gav köket en varm ton)

Korvgryta.

 

Men nu!
Nu väntar midsommarmaten på att förberedas.


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

Jag älskar kommentarer, men använd ett vårdat språk, fritt från invektiv.
Facebooktwittermail

2 Responses to Nytt kök

  1. Edward skriver:

    Det blev verkligen snyggt.
    Du har god smak!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *