Nystart

1 mars, 2016 BloggenHälsaTräning  Inga kommentarer än

Facebooktwittermail

nystartNu är jag igång igen med min trampmaskin. Jag tog en paus under jul, trodde jag, men kom rent faktiskt inte igång igen. Men nu lossnar det. Vad som är bra med trampmaskinen är att man övar balansen, får bättre benstyrka och kondition. Jag har också börjat tänka mer på vad jag äter. Det känns som en nystart. Medan jag trampade (under tiden som morgonkaffet puttrade klart) funderade jag på om inköp av tält till sommaren vore en bra idé?

Tanken var att kunna befinna mig på klubbens skjutbana hela dagarna utan att behöva åka hem flera mil, däremellan. Nu får man förstås bara skjuta mellan 9-21, så det finns gott om tid att åka hem däremellan, men man sparar bensin om man övernattar. Faktiskt.

Men så slog det mig: jag har ju tillgång till klubbhuset, där det är torrt, finns kylskåp, spis och allt. Varför gå över ån efter vatten, med att dra med sig tält, spridtlök och skit?
Ja, det skulle väl vara för att det är användbart i andra sammanhang då. Jag har ju fått fullständiga rättigheter – inklusive jakt -, arrende i princip, på mycket skog i närheten. Där får jag även ta så mycket träd jag behöver och även anvisats en plats (kalhygge) där jag kan skjuta hur mycket lerduvor jag vill. (Jag behöver alltså även en lerduvekastare)

Jag misstänker att jag kommer tillbringa mycket tid där med ett naturprojekt som tog form under vintern, ett bygge helt enkelt, som jag kommer berätta mer om senare.
Kontenta: tält kunde vara bra att ha där och då. (Där finns fan inget klubbhus.)

Medan jag trampar vidare funderar jag också hela den här preppers-prylen. Hur mycket pengar behöver man egentligen ha för att ha råd att bygga upp ett försvarligt förråd?
Jag gissar att det blir mycket själv-är-bäste-dräng även i det fallet, då det gäller att att ta reda på så mycket svamp, bär, frukt och kött som möjligt och själv konservera och torka. För det ändamålet köpte jag en livsmedelstork i fjol, som jag inte testat än. Jag har inte varit motiverad, men nu kör jag!


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>