Nya hyss i snickarboden…

22 mars, 2016 BloggenDiverse  Inga kommentarer än

Facebooktwittermail

låsNyligen monterade vi en säkerhetsspanjolett med låsbart handtag på både balkongdörren och altandörren, och det var så effektivt att jag inte kom in själv. Naturligtvis behövde jag testa hur säkert det hela var när jag var ensam hemma. Jag var van vid att det bara var att öppna utifrån med dörrvredet, om det inte var låst inifrån, men det blev en helt annan femma med det nya låset som slog till när man stängde dörren.

Hundarna tittade ut och jag tittade in. Jag stod utanför och frös i en och en halv timme, tills maken kom hem och kunde låsa upp inifrån. Eller; jag gick faktiskt in garagevägen och satte mig en stund i min fars snickarbod och kom under de tiden på en massa nya hyss – jo, faktiskt.
Man kommer på helt nya idéer när man sitter i kreativitetens innersta kärna, blir varm igen, och får begrunda sin egen dumhet.

Växthus, kom jag på, där jag satt och petade ringar i sågspånet med de gudskelov väldigt varma fårskinnstofflorna. Odla tomater. Gräva upp övre delen av gärdet och göra grönsaksland av skiten. Morötter och potatis. Vilken billig sommar det kunde bli?

Synundersökning, kom jag också på, och halade fram mobiltelefonen och slog en signal till optikern och bokade tid till den 30:e.
Ett nytt recept måste jag ha.
På halvavstånd ser jag väldigt oklart, fast jag köpte nya progressiva glasögon bara för 2½ år sedan. Men vad hjälper det, när synen delvis förändrats.

Jag satt där ute lagom länge för att ha planerat in en investeringsdyr nära framtid. Och mycket arbete.

– Jag tänker inte gräva något grönsaksland, om du tror det, sa maken när han släppt in mig och jag kunde delge honom min vision.

Ska vi slå vad?


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>