Ny hjälpreda

28 september, 2017 BloggenDiverse  1 kommentar

Facebooktwittermail

Idag kom min OBH Nordica Zeus. Bagaren i köket.
Jag har knådat degar så jag har fått träningsvärk i underarmarna. Rena överkropps- Tabatan. Eftersom min artros (jag har ju det också) i tummarna börjar blossa upp med infektionsliknande protester, så får jag rätta mig efter eländet.

Köksassistent. Den går att bygga ut med köttkvarn och allt möjligt, men jag har redan allt möjligt, även köttkvarn- utom just bakmaskin. Alltså blev det en sån.
Jag fick hem min från NetOnNet. (länk)

 

Ja, här står den nu och skäms. Den har just knådat ihop en deg till lantbröd, som jag misslyckades helt med. Lantbröd ska vara pösiga, svagt vit-beiga och mjuka. Nästan lite sega.
Mina blev bruna och hårda som knäckebröd.  Ändå följde jag receptet…
Tror att värmen var för hög, i varje fall för min spis. Att jag hade bröden för högt i ugnen. Tror jag ska sänka värmen med 50 grader och köra bröden 10 min längre tid istället – samt placera dem längst ner i ugnen. Och halva tiden övertäckta med smörpapper.

Bara att börja om från början igen, men fan inte i natt!  (Det är ju inte maskinens fel, den arbetar på bra, för inte alltför mycket väsen, och är så vitt jag kan bedöma -efter bara en deg- helt perfekt.)

Det var de här lantbröden som fick mig att tappa sugen på bakning sist, för tio år sedan. Jag utmanade verkligen ödet nu, som gav mig på dem igen. Bara för att misslyckas. Igen.
Men det hän gången tänker jag baka de här förbannade bröna tills de går att äta och mer än så: blir delikata! Jag ger mig inte.


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

En kommentar till Ny hjälpreda

  • KrilleKatt  säger:

    Vilken maskin! Sweet..

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>