Nu kommer islamofobi-korten fladdrande

18 april, 2016 BloggenJag tyckerSamhälle & politik  Inga kommentarer än

Facebooktwittermail

islamofobi

– Försök inte ens med det kortet, din fjant!

“Ni är många som hatar Mehmet Kaplan och delvis beror det säkert på att han är praktiserande muslim. Det finns nämligen en fruktansvärd okunskap om religiös dialog.”

Lägg ner, det ska inte vara några “religiösa dialoger” i svensk politik. Stat och kyrka skildes åt 1951 och definitivt 1999/2000 av en anledning. En viktig förändring var att vem som helst kunde utträda ur kyrkan utan att samtidigt inträda i något annat religiöst samfund, vilket inte existerar inom islam.

Dags att påminna oss om religionsfriheten och nödvändigheten att inte göra politik av religiös ideologi, och inte ersätta kyrkan med en ideologi som inte kommit ur medeltiden än – om den någonsin kommer reformeras.

“Jag arbetar på en skola där eleverna inte får ha keps på skolfoto. Det enda argumentet som framförs är att det inte ser bra ut. Eleverna förväntas godta det argumentet.”

Vad sägs om att man inte behöver ha mössor och kepsar på sig inomhus? Vad fan är problemet, egentligen? Ungefär detsamma som att skribenten anser att det har med Kaplan att göra:

“Just nu går drevet mot Mehmet Kaplan och vi förväntas på ett liknande sätt godta argumenten. Det ser inte bra ut att en bostadsminister befinner sig i samma rum som en högerextremist säger man. Varför då?”

Andreas Magnusson: ponera att Jimmie Åkesson var i Kaplans skor, skulle du då ställt samma fråga? Nej, det skulle du inte. Du skulle varit en del av drevet.  Det är ungefär lika sanslöst som att påstå att Kaplan är utsatt för “att han inte är vit”.
Hur färgad på en skala är han?

Magnusson påstår sig vara “religionsvetare”, men kläcker ur sig den här smörjan:

“Kan någon förklara logiken för mig här. Att Israel begår grova övergrepp på det palestinska folket är ingen värdering, det är ett obestridbart faktum på samma sätt som det är ett obestridbart faktum att judarna behandlades illa i Tyskland.

Tanken om att homosexuella inte är människor eller att kvinnor vill våldtas säger kanske mer om Anders Persson. För mig är parallellen obegriplig.

Ja, jag kan förklara för dig, Magnusson. Hur högt i kurs står homosexuella enligt islam? De dödas. Hur högt i kurs står kristna? De dödas.

Att Kaplan associerar Israel med Nazityskland är precis lika absurt som att Åsa Romsons jämförde Medelhavets båtflyktingar med förintelselägret Auschwitz. Och trodde att lägret låg i södra Tyskland.

Det är något allvarligt fel på miljöpartiets ministrar.  De kan inte ta ansvar, de smiter, bortförklarar och har enorma kompetensbrister. Det gör dem farliga. Något föranleder mig tro att Magnusson tillhör den självkrympande skaran.

“Ni är många som hatar Mehmet Kaplan och delvis beror det säkert på att han är praktiserande muslim.”

Jag hatar inte Kaplan, vilket få faktiskt gör (provat använda ordet “ogilla” någon gång?), men har inget till övers för honom.
Han är skadlig för svensk politisk utveckling, i liket med Romson och hela den nuvarande regeringssammansättningen och allt hycklande och ljugande.  Jag är såååå fruktansvärt trött på att man alltid drar det ständiga rasist och islamofobi-kortet så snart kritik är befogad mot muslimer.

Nej, Magnusson, det beror inte på att han är praktiserande muslim utan på att han är islamist och ständigt tyr sig till extremistiska sällskap och bjuder in antisemitiska representanter.

Aje Carblom, docent i socialantropologi:
“Ett allvarligt problem
med den islamistiska rörelsen är att man drar en skarp gräns mellan muslimer och alla andra medborgare. Muslimer är så essentiellt annorlunda, menar Kaplan och andra, att de måste ha egna offentliga institutioner för att kunna vara verksamma i samhället.

De står dessutom för en ideologi som omöjliggör för muslimska kvinnor och icke–muslimska män att etablera gränsöverskridande relationer. Sharias familjelagstiftning är en viktig fråga på sikt för islamister. För islamister är religion en offentlig angelägenhet, inte bara en privat.”

Man ska vara på det klara med att Kaplan har sin ideologiska bakgrund i den islamistiska rörelse som de senaste tjugo åren har arbetat på att skaffa sig inflytande i olika politiska sammanhang. Det är livsfarligt. Fattar du inte det?

 


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail
Tags:  ,

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>