Nu förbjuder Löfvén fattigdom

18 december, 2016 BloggenJag tyckerSamhälle & politik  Inga kommentarer än

Facebooktwittermail

Sverigedemokraternas kampanj mot tiggeri sommaren 2015

Löfvén har öppet kritiserat både sverigedemokraternas och enstaka moderaters önskan om tiggeriförbud och kommit med floskler om att “man inte kan förbjuda fattigdom”. Bland annat sa gubbstrutten så här:

“Det ligger i högerns ideologi att tänka så. Fattigdom går inte att lagstifta bort”

Vidare: att organiserade ligor utnyttjar tiggare sågades av regeringens nationella hemlöshetssamordnare Michael Anefur (KD) – som kallade det ett “rykte som påstås gång på gång”.  (Hemlöshetssamordnare?)

Samma Löfvén öppnar i december 2016 för nationellt totalförbud mot tiggeri, en politisk linje som bara Sverigedemokraterna drivit förut, eftersom det har varit ett rasistiskt önskemål, detta att slippa olägenheten som uppstått till följd av att missbruka den fria rörligheten. Lagen har inte skapat någon fattigdom, bara sett till att förflytta den till Sverige. Som förflyttning hit av så mycket annat som bara skapar problem för även oss, istället för att lösa några problem för någon.

Både moderater och socialdemokrater uttryckte sitt behov av avståndstagande till sverigedemokraterna efter detta. Även detta. Så de moderater som talar om sossarnas hyckleri i denna stund, kan inte ha det lätt med minnet.

Idag är det plötsligt både etiskt och genomförbart att “förbjuda fattigdom”. Lika hux-flux är “extremhögern” både rumsren och klok. Tacka sverigedemokraternas kampanj ifjol för det, och året innan dess.
Löfvén är sist på bollen.
Och vill på något sätt att tiggarna ska kunna ansöka om tillstånd, för att mjuka upp brutaliteten lite. Jag vet ärligt talat inte vad farbrorn röker.
Det här har inte hindrat honom från att dra runt som Karl-Bertil Jonson med ett jultal i Sverige – “stärk gemenskapen” – som han splittrat helt själv genom att bry sig mer om utlänningar än medborgare. Det är fel prioritetsordning.

Vem är Karl Bertil? Har du missat Tage Danielssons julsaga från 1975? Karl-Bertil, som är en stor beundrare av Robin Hood, delar ut rika människors julklappar i slumkvarteren.
Dessa gåvor är paket som han har stulit under sitt feriearbete på postens paketavdelning, och vilkas adressaters inkomster han kontrollerat i taxeringskalendern. Detta är väl sinnesbilden av Löfvén, minus det här med taxeringskalendern, för han är så drygt rättvis i sin orättvisa, att fattigpensionärerna är just det för att de får minst men måste betala mest. Nu kommer han med fattigdomsförbud i julklapp. – Tack, men när?

Han säger: “Det är aldrig acceptabelt att behöva se människor stå på knä och tigga, det är så förnedrande och fjärran för socialdemokratisk ideologi, så på något sätt måste detta få ett stopp.”
Frånsett ideologin är det vad Åkesson försökt förklara i en herrans massa år.

Nu står de väl sällan på knä och tigger. Dem vi har här, de bygger läger av pallar, kuddar filtar och halvligger i detta och verkar inte på något sätt känna av den förnedring Löfvén talar om och antagligen utifrån ett perspektiv av hur han i hans ställning skulle uppleva att hamna på gatan. (Det skulle göra honom gott.)  Ibland låter de ruljansen sköta sig själv och gör något annat, under tiden som allt ligger kvar övergivet med en uppfordrande mugg framför.

Fjärran socialdemokratisk ideologi är det dock inte att låta svenska fattigpensionärer i Sverige ha vuxit till en kvarts miljon människor. De har lägst pension i norden.
Om Löfvén vore en riktig Robin Hood skulle han kasta ut illegala och asylfalska “bättre liv”-migranter, som vi saknar allt samhällsansvar för, och ge “deras” gratis sjukvård, bostäder och ekonomiska omsorg till våra egna hemlösa och pensionärer (ibland både ock) istället – den har de förtjänat efter ett helt liv i tjänst för/i Sverige och ska inte ställas mot att andra länders medborgare vill ha vad vi har. Det har inte med våra medborgarskap och samhällskontrakt att göra och ska heller inte gå ut över det.

“Det politiska hyckleriet i Sverige känner inga gränser”, säger JanEricsson, moderat riksdagsledamot. “Det finns förvisso inslag av detta i många partier, inklusive mitt eget, inte minst när det gäller frågan om tiggeriet, men frågan är om inte Socialdemokraterna just nu överträffar allt annat med råge. De är hyckleriets okrönta mästare.”

Ja, och det är ett fenomen som jag inte kan förlika mig med.  Denna falskhet, all denna charader. Säga en sak men göra en annan, kalla andra förolämpade tillmälen för åsikter som man inne på rummet tycker själv. Jag kan inte tolerera det. Vart än det manifesteras, men minst av allt hos politiker med makt över våra liv och medel.

Det ska bli trevligt att se vad det blir av Lövéns tiggeristopp, för som vanligt har han förlagt det “några år framåt”. Eller så blir det så många undantag (som med alla andra”krafttag”) att det aldrig får effekt av förbud: det låter handlingskraftigt men i praktiken innebär det ingen märkbar skillnad. Som med ID-kontrollerna vid gränserna.
Man kollar bara var 100:e….


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>