Nu är det över

Facebooktwittermail

tantJulen är helt över och jag också. Helt utmattad.
Vissa frågar mig var jag blev av i jul, men jag har helt enkelt saknat bloggmotivation. Efter annandagen har jag haft en av de tuffaste perioderna på grund av astmatisk bronkit på länge. (Ja, jag har undvikit den vanliga orsaken: hyacinter.)

Någonstans i mellandagarna tog det slut. Jag har bokstavligen levt på Ventoline, Rinexine och Lepheton och haft mörkbrun dödsångest på grund andningssvårigheter. Läpparna har varit blåaktiga. Då finns det inte mycket syre i kroppen kvar och det är allvarligt.

Men tror ni att jag gav nyårslöftet att sluta röka?
Nej. Att vara tant är att få göra vad fan man vill.

Emellertid vet jag att jag kommer sluta röka i alla fall inom kort. Det kommer automatiskt. Nu är jag tillräckligt pigg för att börja träna så smått igen och då återkommer signalerna som driver mig att i allt högre grad undvika de ohälsosammare valen.

Det har varit deprimerande att ligga ner dag ut och dag in och titta på ett aktivitetsarmband utan aktivitet. Det har praktiskt taget noterat att jag fortfarande lever mellan dödsrosslingarna och outhärdlig sömnbrist. Som mest var jag uppe i 46 steg om dagen.  Hade jag bara orkat skratta skulle jag ha gjort det, men där och då var jag glad över om jag orkade klippa med ögonlocken.

Vad som utlöste det hela? Ärligt talat vet jag inte. Kanske tog långvarig stress ut sin rätt, när det äntligen blev tid att bara sätta sig ner och göra ingenting. (Något jag inte heller orkar med.) Hur som helst: jag är på bättringsvägen. Jag medicinerar fortfarande (men mindre) och känner mig helt energilös, men jag sitter i varje fall upp. Igår följde jag med min far till vårdcentralen, som jag skrev om i föregående post, men det är enda utryckningen sedan före jul.


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

Jag älskar kommentarer, men använd ett vårdat språk, fritt från invektiv.
Facebooktwittermail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *